@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.03.2010

Normal ciltler için bakım maskeleri

Normal ciltler bulunmaz hint kumaşı gibidir, sağlıklı ve pürüzsüz görünürler. Ne yağlı, ne de kurudurlar...

Normal cilt tipine çok az rastlanır, ne yağlı ne de kuru bir cilttir. Ama en az yağlı ve kuru ciltler kadar bakıma ihtiyacı vardır ki, rengini ve sağlığını korumaya devam etsin.

Normal ciltler için bakım maskeleri


Temizleme

Üzüm suyu
Bir avuç üzümün suyunu sıkın ve bu suya batırdığınız pamukla cildinizi iyice silin. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın. Çok etkili bir cilt temizleme yöntemidir

Yağmur suyu
İki bardak yağmur suyuna 10-15 damla gliserin koyun ve karıştırın. Bu su ile yüzünüzü iyice yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.

Traş fırçası
Küçük bir kaba koyduğunuz suya yumuşak bir traş fırçasını batırıp, yüz sabunuyla iyice köpürtün ve yüzünüzü güzelce fırçalayın. Daha sonra yumuşak bir havluyla yüzünüzü kurulayın.

Cilt temizliği için asla alkol ve kolonya kullanmayın. Bunlar cildin çabuk kırışmasına sebep olurlar.




Bakım maskeleri

Gündüz kremi
Bir adet yumurtanın beyazını iyice çırparak kabartın. İçine bir tatlı kaşığı bal ile birkaç damla bademyağı ilave edin. Bu karışım, krema haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız kremi sabahları yüzünüze sürüp 1-2 saat bekleyin. Sonra suyla temizleyin. Haftada 1 uygulayın.

Muz maskesi
Bir tane muzu soyup iyice ezin ve bunu yüzünüze sürüp, 15 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü su ile temizleyin ve nemlendirici kreminizi sürün. Bu maskeyi de haftada 1 yapabilirsiniz.





Cilde parlaklık vermek için

Bitkisel yağlar
Aynı miktarlardaki avokado yağı, buğday yağı, saf zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı balı iyice karıştırıp, cildinize sürün. 10-15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın.


Cildi sıkılaştırmak için

Maden suyu
Bir litre maden suyuna 1 tutam lavanta çiçeği, 1 tutam ısırgan otu yaprağı, 1 tutam kırlangıç otu atıp 2 gün bekletin. Sonra, bu su ile yüzünüzü silin. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER