@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.05.2014

Selülite karşı kuru vücut fırçalama

Avrupa’da oldukça yaygın olan bu uygulama, ölü deri hücrelerini temizliyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve lenf sistemini uyarıyor. Üstelik her gün yapabileceğiniz kadar da kolay.

Yavaş kan dolaşımı ve yetersiz lenf dolaşımı selülit sorununu maalesef daha da arttırıyor. Kuru vücut fırçalama tam da bu noktada devreye girip, dolaşım sistemini uyararak ve lenf akışını düzene sokarak selülitle mücadelede ciddi anlamda yardımcı oluyor.

Selülite karşı kuru vücut fırçalama

Kuru vücut fırçalamasından sonra, bir masaj eldiveniyle hafif hafif cilde vurulması kolajen liflerini yumuşatıyor ve yağ hücrelerini vücudunuzdan söküp atmak üzere harekete geçiriyor. O yüzden kuru vücut fırçalamanın selülit üzerinde etkisi büyük.

Nasıl fırçalayacaksınız?
Yumuşak, doğal kıllara sahip uzun saplı bir fırça ile sırtınızı fırçalayın. Fazla bastırmadan, kolunuzun uzanabildiği her yeri fırçalayın. Sonra yavaş yavaş bacaklarınızı, kollarınızı, karnınızı ve kalçalarınızı fırçalayın. Fırçalarken lenf sistemini uyarmak için omuzlarınızda ve sırtınızın üzerinde aşağıya doğru, kol ve bacaklarınızda çalışırken yukarıya doğru fırçalayın. Bütün bu işlemler birkaç dakikanızı almalı, daha fazla değil.

Şimdi duşa girmeye hazırsınız!



Duşa girdiğinizde, suyun sıcaklığı ile oynayarak bu uygulamanın etkisini daha da artırabilirsiniz. Yıkandıktan sonra suyun sıcaklığını azaltın ve soğuk suyla birkaç dakika durulanın. Sonra suyun sıcaklığını tekrar arttırın ve bir dakika kadar böyle kalın. Duşunuzu beş saniyelik bir soğuk su şoku ile tamamlayın. Sıcaklık değişiklikleri kılcal damarları hareket ettirip dokuları güçlendirerek kan dolaşımını hızlandırır.

Fırçalamanın püf noktaları
En iyi kuru vücut fırçaları, kaktüs ya da Japon palmiyesi doğal liflerinden yapılanlardır. Birçok fırçanın, ulaşılması zor yerlere ulaşmayı sağlayacak kadar uzun sapları vardır. Fakat cildinizde sorunlu bir bölge varsa, buraları asla fırçalamayın. Varisli damarların üstü gibi...

Düzenli olarak 1 ay vücudunuzu fırçalayın ve farkı görün!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER