@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.06.2015

Sırt ve göğüste çıkan sivilcelerden kurtulmanın formülü

Sırt ve göğüste çıkan sivilceler yaz aylarında çok can sıkıcı bir hal alıyor. Onlardan kurtulmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Sırt ve göğüste çıkan sivilcelerden nasıl kurtulacağınız Pudra.com'da.

Sivilce, hangi yaşta olursak olalım problem olmaktan asla çıkmıyor. Zaman zaman yüzümüzde ya da dekolte bölgemizde yani göğüs ve sırtımızda çıkan sivilcelerin oluşmasında hormonal değişikler, stres ya da hijyen konusunda yeterince hassas olunmaması gibi faktörler yatıyor.

Sırt ve göğüste çıkan sivilcelerden kurtulmanın formülü

Sırtımızdaki ve göğsümüzdeki sivilceler kış aylarında fazla göz önünde olmadığı için o kadar dikkatimizi çekmese de yaz aylarıyla birlikte can sıkıcı bir hal alıyor. Kimse giyindiği sırtı açık elbisenin ya da derin göğüs dekolteli bir bluzun sivilceler yüzünden kötü durmasını istemez.

Sırt ve göğüste çıkan sivilcelerden kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Yüzünüze gösterdiğiniz özeni vücudunuza da gösterirseniz farkı gözlerinizle görebilirsiniz. Üç adımda sırt ve göğüs bölgelerinizdeki sivilcelerin oluşumunu azaltıp onlardan kurtulabilirsiniz. Nasıl mı?

1. Temizlik:

Yüzümüzü her gün derinlemesine temizleyip bakımını yapıyoruz. Ancak aynı şeyi vücudumuz için yaptığımız söylenemez. Sırt ve göğüste çıkan sivilceleri önlemek için yapılması gereken ilk ve en önemli adım vücut temizliğine önem vermek. Vücudumuzu özellikle sivilce çıkan bölgeleri her gün antibakteriyel sabunla yıkamalıyız. Nasıl yüzümüzü yıkamadığımız zaman cildimiz tepki gösteriyorsa vücudumuz için de aynı durum geçerli.

2. Peeling:

Peeling, eminiz ki hepimizin cilt bakım rutininde en az haftada bir kez yer alıyor. Yüzümüzdeki kir ve ölü deriyi atmak güzelliğimiz için çok önemli. Peki ya yüzümüzün dışındaki bölgeler? Vücudumuzun da tıpkı yüzümüz gibi peeling'e ihtiyacı var. Vücudunuzu da tıpkı yüzünüzü olduğu gibi düzenli olarak vücut için üretilmiş peeling'lerle haftada iki kere ovarak kir ve ölü deriden arındırmalısınız.

3. Kıyafetler:

Giydiğimiz kıyafetlerin kumaşlarının cildimize hava aldırması ya da terlediğimizde terimizi emmesi çok önemli çünkü ter cildimizde bakterilerin oluşmasına yani sivilcelere sebep oluyor. Özellikle spor yaparken giyilen kıyafetlere özen gösterillmeli. Bunun sebebi en çok spor yaparken terlememiz. Kullanılan kıyafetlerin hava aldırması ve pamuklu olması şart. Spordan hemen sonra duş alınmalı çünkü ter vücudumuzda ne kadar az süre durursa o kadar iyi.

Bu üç adıma dikkat ederseniz sivilcelerinizin azaldığına şahit olacaksınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER