@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.05.2011

Siz hala bu markayla tanışmadınız mı?

20 yıllık geçmişi olan, yüzde 100 organik kozmetik markası Fransız Florame, birkaç aydır Türkiye'de. Ben de, Avrupa’nın bu en çok tercih edilen organik kozmetik markasının Genel Müdürü Fatma Özgün Apaydın ile görüştüm.

İlk ortaya çıkışı aromaterapi ile olan marka, günümüzde aromaterapi alanında Avrupa’da en iyi bilinen firmalardan birisi. Daha sonrasında aromaterapi alanındaki tecrübelerini organik kozmetiğe de taşıyan Florame, şu anda her iki alanda da öncü bir marka. 35’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve 1200’den fazla satış noktasında temsil edilen Florame'nin mucize ürünleri artık Türkiye’de.

Siz hala bu markayla tanışmadınız mı?
Florame Genel Müdürü Fatma Özgün Apaydın

Florame’ın en önemli özelliği tüm ürünlerinin sertifikalı organik ürünler olması. Hem aromaterapi grubunda yer alan esansiyel yağlar hem de tüm kozmetik ürünleri Cosmébio ve Ecocert logo ve sertifikalarına sahip. Bu logo ve sertifikalar tüm dünyada kabul görmüş organizasyonlar tarafından denetlenerek verildiği için tam bir güvenilirliğe sahip ve ürünlerin doğal içerik ve organik tarım yoluyla elde edildiğini ve insan sağlığına ve çevreye zararlı maddeler içermediğini garanti ediyor.

Florame Genel Müdürü Fatma Özgün Apaydın ile organik kozmetiği ve Florame'yi konuştum.

Florame'nin hikayesi nedir?
Florame yirmi yıl önce Fransa’da aromaterapist bir eczacı tarafından kurulmuş. Şöyle bir özelliği var eczacının; kullandığı bütün bitkiler organik. İşe başladığı günden beri buna çok özen göstermiş çünkü organik bitki, insan sağlığı, dünya sağlığı için çok önemli. 2002 yılında Florame’yi L'Occitane'nin Ceo’su satın almış ve geçtiğimiz 9-10 yıl içinde markayı oldukça büyütmüşler. Şu anda 40 ülkede faaliyet gösteren, Avrupa’da organik kozmetik ve aromaterapide ilk bilinen isimlerden bir tanesi Florame. Biz de geçen yılın sonunda Florame’ın ürünlerini Türkiye’ye getirdik.

Benim bu işe girmemin sebebi aslında tamamen kişisel ilgi. Yaklaşık 4-5 yıl önce geleneksel kozmetik ürünlerini kullanmamaya karar verdim çünkü çok fazla kimyasal içerik barındırıyorlardı. Yararlarından çok zararları var. Yaklaşık üç yıl kadar önce, dünyanın sayılı organik fuarlarından biri olan Almanya’daki fuara gittim ve bu sektörün ne kadar genişlediğini gördüm. Ne yazık ki, oradaki markaların hiçbiri Türkiye'de yoktu. O zaman karar verdim bir markayı getirmeye ve derinlemesine araştırma yapmaya başladım.

"BİR ÜRÜNÜN %100 ORGANİK OLMASI İÇİN, İÇERİĞİNDE BULUNAN ETKEN MADDELERİN DE ORGANİK OLARAK ÜRETİLMESİ GEREKİR."


Hangi kriterlere göre bu markayı seçtiniz?
Florame’nin bütün ürünlerinin istisnasız sertifikalı organik ürünler olması, en önemli kriter. Çünkü o fuarda bir sürü marka vardı, çoğu doğal sertifikalı dediğimiz markalar. Organik sertifikalı marka sayısı oldukça az, çünkü organik ürün üretmek -sertifikalı olarak- çok zahmetli bir iş, çok katı kuralları var ve onlara uymak zorundasınız. Florame’nin bütün ürünlerinin içindeki esansiyel yağ tabir ettiğimiz bitkinin özü olan yağlar da organik olarak üretiliyor. Bu özelliklerin bulunduğu tek marka da Florame idi. 2010 sonunda nihayet markayı Türkiye'ye getirdik.

Bu piyasada marka olarak kendinizi nasıl görüyorsunuz? Organik ve mineral çıkışlı çok ürün var. Sizin farkınız nedir?
Her organik diye lanse edilen maalesef organik değil. Bir ürünün organik olması için ürünün mutlaka sertifikası olması gerekiyor. Sertifikası olmayan ürünler organik değildir. Burada 2 önemli sertifika var: Cosmébio ve Ecocert sertifikaları. Ecocert; uluslararası sertifika kuruluşu. Cosmébio; sadece kozmetik alanındaki ürünleri sertifikalıyor. Organik ürünlerin ambalajında bu sertifikaların logolarının mutlaka olması gerekiyor. Bizim bütün ürünlerimiz bu sertifikalara sahip. Bu sertifikalar yoksa, o ürünün yüzde yüz organik olması mümkün değildir.

En çok satan ürününüz hangisi?
Cilt bakım yağları çok ilgi gördü. Yaşlanma karşıtı organik yağlar, masaj yağları, esansiyel yağlar çok ilgi çekti. Çünkü bizim ürünlerimiz organik sertifikalı. İnsanlar kozmetiğe çok doymuşlar. Açıkçası biraz da sıkılmış durumdalar. O kremi deniyorlar, bu kremi deniyorlar hemen sonuç almak istiyorlar. Bizdeki yağlar herkes için müthiş keyif verici ve etkili. Mesela saç bakım yağımız elimizde kalmadı; yaşlanma karşıtı yağımız müthiş! Masaj yağlarımız aynı zamanda cilt bakım yağı olarak da kullanılabilir.

Sizin vazgeçemediğiniz ürün hangisi?
Gül suyu, lavanta suyu gibi çiçek sularımız var. Tonik olarak kullanabilirsiniz, masaj için kullanabilirsiniz, saçınızı nemlendirmek için kullanabilirsiniz, ferahlamak için parfüm yerine her türlü amaç için kullanabilirsiniz. Saf çiçek suyu, %100 organik mesela bu benim için vazgeçilmez bir ürün. Akşam yüzümü yıkadıktan sonra mutlaka çiçek suyuyla yüzümü temizlerim.

"BİR ÜRÜNDEN ETKİLİ SONUÇ BEKLEMEK İÇİN, O ÜRÜNÜ EN AZ 21 GÜN DÜZENLİ KULLANMALISINIZ."


Organik ürünlerin olumlu etkisini ne kadar sürede görürüz?
Doğada mucize diye bir şey yok. Üç günde lekem yok oldu ya da hiç kırışığım kalmadı diye bir şey söz konusu olamaz. Doğa bir süreç. Doğal ürünlerde sabırlı olacağız, disiplinli olacağız. Mesela doğal döngüde 21 gün diye bir gerçek var. En az 21 gün bir ürünü denemek lazım. Ondan sonra etkilerine bakmak gerekir.

Organik ürünlerin ömrünü merak ediyorum. Organiklerde içerik saf olduğu için son kullanım tarihi nedir?
Geleneksel ürünleri koruyucular sayesinde 10, 15 yıl bile tutabilirsiniz. Organik ürünleri koruyucular olmadığı için açtıktan sonra 6 ile 12 ay arasında tüketmeniz gerekiyor. Bir de saklama koşullarına çok dikkat etmek lazım. Genel olarak, direkt ışık almayan, ısısı yüksek olmayan yerlerde ürünleri muhafaza etmelisiniz.

"İNTERNETTEN ÜRÜNLERİMİZİ SATIN ALABİLİRSİNİZ."


Peki, ürünlerinizi nasıl satın alabiliriz, nerelerde bulabiliriz?
Florame ürünleri şu anda bazı eczanelerda satılıyor. Eczane sayısı gün geçtikçe artacak. Online satışımız var elbette. www.florame.com.tr



Organik kozmetikler hakkında mutlaka bilmeniz gerekenler:

- Bir ürünün organik olması için, içinde sentetik maddelerin olmaması gerekiyor. Koku maddeleri, silikon, koruyucular olmamalı. Ayrıca ürün içeriğinde kullanılan maddelerin de saf, katkısız yetişmesi gerekiyor.

- Organik ürünlerin ambalajları da %100 geri dönüşümlü olmak zorunda.

- Organik kozmetik kullanmalıyız çünkü; geleneksel kozmetikleri kullandığımızda içindeki kimyasal maddeleri vücut atmak için o kadar uğraşıyor ki, gençleşmek için sürdüğümüz o kremler farkında olmadan aslında yaşlandırıyor. Sağlığımız için saf ürünler kullanmalıyız.

- Her kozmetik ürününün organiği olabilir. Çünkü doğada inanılmaz bir zenginlik var. Her hastalığın karşılığı var, her derdin devası var. Bitkilerin renginden, kokusundan, özelliğinden, dokusundan faydalanarak her ürün yapılabilir.

- Yüz için kullandığımız ürünleri vücut için de kullanabiliriz. Fakat vücut için olanları yüz için kullanmamalıyız. Özellikle göz çevresi için özel ürünler kullanmalıyız.

Pudra.com'a özel bu röportaj sayesinde Florame markasını yakından tanımış olduk. Üstelik organik kozmetikler hakkında da epey bilgilendik. Fatma Hanım'a verdiği bilgiler için tekrar teşekkürler.

Pudra.com'un özel söyleşisi:
Seren Pak
Editör


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER