30.09.2022

Sonbaharda günlük bakım nasıl olmalı?

Sonbaharda hava değişimlerinden etkilenmemek için bakım önerilerimize kulak verin. Günlük güzellik ritüelileriyle sonbahar her zamankinden güzel geçebilir.

Temizleyin

Sonbaharda günlük cilt bakımı nasıl olmalı?
Sonbaharda cildiniz, ısıya ya da soğuğa gerilme hissi ya da kuruluk ile tepki veriyorsa, makyaj temizleyici ürünlerde kremli ya da sütlü içerikleri seçmelisiniz. Yağlı, gözenekli ve parlayan bir cilde sahipseniz, sizin için temizleyici köpükler ya da jeller çok uygun. Cildiniz normal ya da karmaysa seçiminizde özgürsünüz. Ancak cildinizin nem oranının her zaman dengede kalmasına dikkat etmenizde fayda var. Sabah ve gece yatmadan önce mutlaka cildinizi temizlemelisiniz.

Nemlendirin
Sonbaharda hava sıcaklığındaki değişimler cildiniz için gerçekten önemli bir sorun. Çünkü soğukta kan dolaşımı azalıyor, sıcaktaysa artıyor. Çok soğuk havalarda cildin bariyer tabakası zarar görebiliyor ve cilt yeteri kadar su depolayamadığından kepeklenme olabiliyor. İnce damarlar soğuktan daha fazla etkilendiği için ciltte kızarıklık ve tahriş ortaya çıkabiliyor. Nemlendirici kremleri ciltteki stresi azalttığı için günde en az iki kez uygulamalısınız. Normal ve karma ciltler T bölgesinde sivilce oluşumunu önlemek için yağ içerikli kremlerden uzak durmalı. Avon Anew Hydro-Advance Nemlendirici Krem SPF15, normal ve karma ciltlerde suyun cilde hapsedilmesini sağlayarak, cildin nem dengesini düzenliyor. Cilt daha nemli, yumuşak, pürüzsüz ve rahatlamış görünüyor. Kuru bir cildiniz varsa, Avon Anew Hydro-Advance Derinlemesine Nemlendirici Krem’i kullanabilirsiniz. Doğal nem bariyeri hasar gören kuru ciltleri hem besliyor hem de nemlendiriyor. Cildin savunma sistemini güçlendiriyor.

İyi beslenin
Gerçek güzellik içten gelir. Bol vitaminli taze meyve ve sebzelerden oluşan dengeli bir beslenme biçimi cildi nemlendirir ve yaşlanmayla savaşır. Ayrıca her zaman bolca su içmek gerektiğini artık herkes biliyor. Cildiniz için yeterli miktarda E vitamin almanız da sonbahar döneminde çok faydalı. E vitamini cildin koruyucu tabakasına ve nem miktarına etki eder, kırışıklık oluşumunu engeller. Avokado ve susam yağında bolca E vitamini bulunuyor.

Stresten uzaklaşın
Sağlıklı ölçüde stres verimi arttırır ama fazla stres, sadece fiziki olarak vücudu etkilemez aynı zamanda cilde de zarar verir. Fiziki ya da zihinsel aşırı yüklenme stres hormonu kortisolun salgılanmasına yol açar. Bu, cildin koruyucu tabakasına zarar verir. Tenimiz strese karşı kaşıntılarla tepki verir ve soluklaşır. Bunun için günlük yaşantınızda gerginlik hissi ile gevşeme arasında denge oluşturmaya çalışın. Öneri: İki elinizi de düz biçimde yüzünüze koyun, serçe parmaklarınız burnunuzun üzerinde olsun. Şimdi ellerinizi başınızın arkasına ve oradan enseye doğru gezdirin. Sıcaklığın etkisiyle, başınızdaki gerginliğin azaldığını hissedeceksiniz.

Avon'un Cilt Bakımı sitesinde daha detaylı bilgi bulabilirsiniz: ciltbakim.avon-turkiye.com


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER