@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.01.2010

Tepeden tırnağa kış bakımı

Vücudunuz kalın giysilerin altında gizleniyor diye onunla ilginizi kesmeyin. Bakım kürleriyle kendinizi şımartmaya hazır olun!

Göz ve dudak çevresindeki ince çizgiler, kurumuş cilt, selülitler ve kış yorgunluğu... Hepsiyle vedalaşma zamanı geldi. Haydi, şimdi tepeden tırnağa cildimize bakım yapalım!

Tepeden tırnağa kış bakımı


Çizgi çizgi dudaklar
Soğuk hava ve kış mevsiminin etkileri, dudağınızın etrafındaki dikey çizgileri belirginleştirmiş olabilir. E vitamini ve Aloe Vera içeren kremleri kalın bir tabaka halinde dudaklarınızın etrafına sürün ve cildiniz tarafından emilmesini bekleyin.


Hassas gözlere maske
Günlük bakımın ihmali ve stresin de etkisiyle, gözlerimizin çevresindeki hassas cilt hemen kırışmaya başlar. Ginseng içeren bir göz maskesi haftada bir uygulandığında büyük faydasını görürsünüz.


Bal gibi dudaklar
Dışarıdaki soğuk, içerideki kuru havayla birleşince dudakların hassas derisini gerer ve kurutur. Eski yumuşaklığına kavuşturmak isterseniz dudaklarınıza bal sürün ve çok sert olmayan bir diş fırçasıyla masaj yapın.


Sıkı bir karına kim hayır der!
Hergün mekik çekmek tabi ki çoğumuzun uygulayamadığı bir şey. Neyse ki fazla suyu atan kompres yapmak da sıkı bir karın için çok işe yarıyor. 1 çay kaşığı banyo yağı ile 5 damla biberiye esansını sıcak suya katın. Bir havluyu bu suya banın, karnınızın üzerine koyun ve üzerine örtün. 15 dakika bu şekilde durun, sonrada karnınızı buz gibi bir peeling eldiveni ile ovalayın.





Portakal kabuğu yerine şeftali kabuğu
Elbetteki selülit kremleri ile birkaç haftada birkaç beden küçülmeniz mümkün değil. Bunu hayal ediyorsanız en baştan yanılmış olursunuz. Selülit kremi kullanırken bir yandan doğru egzersizler , sıcak- soğuk duşlarla deste sağlamanız önemli. Selülit kremini günde iki kere cildinize masaj yaparak yedirerek hafif portakal kabuğu görünümünü yok edebilirsiniz.


Şimdi sıra masajda
Vücuda fırça ile yapılan masaj, sadece kan dolaşımını hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda lenf akışını da uyarır. Masaj için en uygun zaman duştan sonradır. Yumuşak fırçayı cildiniz pembeleşinceye kadar uzun kavisler çizerek gezdirin. Bunu ayak parmaklarınızdan kalçalarınıza doğru ve ellerinizin tersinden omuzlarınıza kadar yapın, en son karın ve sırtınıza daireler çizerek uygulayın.


Özel bölge "dekolte"
Masaj yaparken en büyük istisna dekoltemizdir. Bu hassas bölgeye masaj yerine sadece peeling jeli uygulamalısınız. Ardından nemlendirici krem sürün. isterseniz bu özel bölge için kendiniz de maske hazırlayabilirsiniz. 10 adet böğürtleni ezin ve 1 yemek kaşığı ezilmiş badem ve tatlı krema ile karıştırın. Hazırladığınız bu maskeyi dekolte ve boynunuza sürün, kurumasını bekleyin, ılık suyla durulayın.


Kuru bölgeler mi var?
Vücut yağı, boynunuzdan ayaklarınıza kadar cildinizin heryerine pırıltılı bir bakım uygular. Üstelik de kuru bölgelerin kaşıntısını geçirir. Banyodan hemen sonra, henüz sıcak ve nemli olan cildinize vücut yağı sürün. ince derili bölgelerinize küçük çimdik masajı ile yedirebilirsiniz. Vücut yağınızı sürdükten sonra jelatin ile kendinizi sararsanız etkisini ikiye katlamış olursunuz.


Ölü derilerden arınıyoruz
Kışın sırtımıza ve belimize yeterince özen gösteremediğimiz için sertleşmiş bir deri ve küçük sivilcelere katlanmak zorunda kalırız. Çok yakın zamanda askılı bluzler giyeceğimizi düşünecek olursak bu konuda acilen bir şeyler yapmak lazım. Haftada birkaç kere de olsa sırtınıza peeling yapın. Havluyla kendinizi sararak da sırtınızı ovalayabilirsiniz. Bu masaj sayesinde siyah nokta ve sivilcelerden arınmış olursunuz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER