Steptohealth.com 26.05.2015

Tırnak soyulmasına ne iyi gelir?

Tırnaklarınızın soyulmasından ve kırılmasından şikayetçiyseniz, bir tırnak güçlendiricisine ihtiyacınız olabilir. Tırnak soyulmasının nedenleri ve evde hazırlayabileceğiniz tırnak güçlendirici formüller Pudra.com'da.

Tırnakların soyulmasına sebep olan birçok şey var; stresten kötü diyete, tiroid problemlerinden elleri suyun altında uzun süre tutmaya kadar... Zayıf tırnakların sebepleri, tedavileri ve sorunun çözümleri ile ilgili merak edilenler...

Tırnak soyulmasına ne iyi gelir?

Tırnaklar neden soyulur?
Tırnakların soyulmasına sebep olan birçok etken var. Bu konuda doktorunuzla konuşmanız en doğrusu. Ancak evde tırnaklarınızı tedavi etmenin ya da koruyucu tedaviler uygulamanın da yolları var.

Eğer tırnaklarınızın soyulma sebebi bir diyetse, yeterince kalsiyum almıyor olabilirsiniz. Bunu engellemek için süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri ve ayrıca ıspanak, pazı ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri tüketmelisiniz. Soda, mate çayı, kahve tüketmekten kaçının. Bunlar kalsiyumun emilmesini engeller. Ayrıca A, B ve D vitamini veya kalsiyum desteği alabilirsiniz.

Tırnak soyulmasının nedeni az sıvı tüketmekse meyve ve meyve suları, ayrıca soyulmanın çoğalmasını engellemek için domates gibi sebzeler tüketebilirsiniz. Günde bir defa tırnaklarınıza nemlendirici uygulamayı da ihmal etmeyin. Mümkünse bunu yatağa girmeden ya da suyla uzun süre temas ettikten sonra yapın. Bunu tırnak yiyenler de mutlaka yapmalı.

Estetik için yapılan bazı uygulamalar tırnak sağlığına zarar verebilir. Örneğin takma tırnak takmak, tırnakları çok fazla törpülemek, düşük kaliteli ya da formaldehit içeren ojeler sürmek, tırnakları kurutmak, ojeleri agresif kimyasallarla temizlemek (aseton) ya da oje yenilemek için bir-iki gün ara vermeyip tırnakların nefes almasına izin vermemek.

Tırnakların soyulmasının diğer nedeni dezenfektan ve temizlik malzemesi gibi kimyasallarla eldivensiz temas etmek. Bunlardan her zaman kaçınmalısınız çünkü deterjanlar, sabunlar ve diğer ürünler cildi tahriş ederler ve tırnakların soyulmasına sebep olurlar.

Tiroid problemleri de tırnak sağlığını etkiler. Sorununuz trioidle ilgiliyse hastalığınızın tedavisi için BİR endokrinoloji uzmanıyla görüşmelisiniz.

Son olarak, tırnaklarınızın soyulması stres ya da uykusuzlukla ilgili olabilir. Bu iki sorun işle ilgili problemlerinizi mesai bitiminde masada bırakmanızla çözülebilir. Partnerinizle olan tartışmalarınızda pozitif bir yan bulmaya çalışın, maddi problemleri nasıl çözebileceğinizi düşünün. Daha iyi uyumak için bedeni ve aklı rahatlayan bitkiler kullanabilirsiniz.

Tırnak soyulmasını önlemek için öneriler
• Düşük kaliteli veya ucuz ojeleri kullanmayın çünkü tırnakları zayıflatan kimyasallar içeriyor olabilirler.
• Tırnakların soyulmasını önleyen ojeler kullanın. Bu problemi iyileştirmek için ürünleri bulunan birçok kozmetik firması var ve bu ürünler "terapatik" serisi altında listeleniyor.
• Haftada üç kez tırnak sertleştirici uygulayın.
• Tırnaklarınızın katmanlarını kesmekten ya da koparmaktan kaçının, böylece tırnaklarınıza daha fazla zarar vermemiş olursunuz.
• Haftada iki kez tırnaklarınızı içinde su ve elma sirkesi olan bir kapta üç dakika bekletin.
• Özel bir tırnak törpüsüyle pul pul olmuş tırnak katmanlarını yavaşla törpüleyin. Bu tırnaklarınızı pürüzsüzleştirecektir. Tırnaklarınızı incelteceği için bunu çok sık yapmanızı önermiyoruz.
• Bir pamuğu zeytinyağıyla ıslatın ve tırnaklarınıza bununla masaj yapın. Bu, tırnaklarınızı hem nemlendirecek hem de pul pul olmuş bölgeleri düzeltecek.

Evde hazırlanabilecek tırnak güçlendiriciler
Çabuk kırılan zayıf tırnaklardan şikayetçiyseniz, iyi bir tırnak güçlendiricisine ihtiyacınız var. Bu tırnaklarınızı güçlü ve sağlıklı yapabilir. Eczanelerde çok çeşitli tırnak güçlendirici ürünler bulabilirsiniz ama evde yapabileceğiz etkili, ucuz ve doğal reçeteler de var.
• Güçlendirici tırnak kremi: 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı bal, bir tutam tuz ve 1 yumurtanın sarısını karıştırın ve tırnaklarınıza uygulayın. 20 dakika boyunca etki etmesini bekleyin, ardından ılık suyla durulayın. Haftada üç kez tekrarlayın.
• Saf zeytinyağı: Yatmadan önce tırnaklarınızı birkaç dakikalığına içinde zeytinyağı olan bir kapta bekletin. Ya da bir pamuğu zeytinyağıyla ıslatın ve her gece tırnaklarınıza bununla masaj yapın. Zeytinyağını tatlı badem yağıyla karıştırmak da güçlü tırnaklar için mükemmel (ikişer çorba kaşığı) bir çözüm. Bu karışımı tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize uygulayın ve 10 dakika bekletin.
• Soğan: Bir soğanı ikiye bölün ve tırnaklarınızı içinde beş dakika bekletin. Kendi kendine kurumasını bekleyin.

Kaynak: Steptohealth.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER