@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.11.2009

Yağlı ciltler için doğal maskeler

Yağlı ciltlerin parlama, sivilce ve siyah nokta gibi sıkıntıları vardır. Yağlı ciltler için doğal bitkisel maskeler ile bu sorunlara çözüm bulabilirsiniz.

İZLE: YAĞLI CİLT İÇİN DOĞAL MASKE👇 
Yağlı ciltler hem soluk, hem de parlak görünür. Geniş gözenekleri ve siyah noktaları vardır. Sivilce oluşmaya son derece müsait bir cilt tipidir. Yağlı ciltle baş etmek zordur ve konuda çok hata yapılır.

yağlı ciltler için doğal bitkisel maskeler, suna dumankaya, yağlı cilt bakımı

En büyük yanlış, yağlı ciltleri nemsiz bırakmaktır. Oysa bu tip ciltlerin yağını dengelerken, nemini korumak gerekir. Cildiniz yağlıysa, sabun yerine temizleme jellerini veya losyonlarını kullanmanız ve haftada 1-2 kere meyve asitleriyle peeling yapmanız iyi olur. Temizlikte aşırıya kaçmayın, ılık su kullanın ve sert fırçalama yapmayın!

Şimdi gelelim yağlı ciltler için bakım maskelerine…

Kil maskesi:
2 çorba kaşığı mayayı 2 tatlı kaşığı ılık suda eritin. İçine 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun ve karıştırın. Daha sonra 3 çorba kaşığı kaolin (kil) koyun ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra yüzünüze sürün. Yarım saat bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın.

Limon maskesi
Cildiniz aşırı yağlı. Üstelik yer yer parlıyor ve gözenekler genişlemiş... Bu durumda yağ dengesini düzenleyen bir maske uygulamalısınız. Antiseptik ve sıkılaştırıcı etkili olan limon bu konuda yararlı olabilir.

2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.

Limonun özellikleri
Sıkılaştırıcı ve mikropları öldürücü özellikler içeren limon, bol su içerdiği için toksinlerin vücuttan atılımını sağlıyor. Böylece cilt pürüzsüz bir görünüme kavuşuyor. Zengin C vitamini deposu olduğu için cildi dış etkenlerden koruyup cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunuyor.

Domates maskesi
1 çorba kaşığı taze domates suyu ile 1 çorba kaşığı kili iyice karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekleyip ılık suyla yıkayın.

Patates maskesi
1 tane patatesi haşlayıp iyice ezin. Üzerine 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı koyup iyice karıştırın ve bu karışımı ocakta biraz ısıtın. Sonra ılık ılık yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Önce sıcak, sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayıp yumuşak bir havluyla kurulayın. Ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Muz maskesi
1 tane büyük muzu soyup iyice ezin.2 kaşık yoğurt veya balla karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekletip ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Yulaf maskesi
2 yemek kaşığı yulaf unu, 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 6 yemek kaşığı dolusu buğday kepeğini karıştırdıktan sonra biraz su ile lapa haline getirin. Bu karışımla yağlı cildinizi 2-3 dakika boyunca temizleyin. Ardından ılık su ile yıkayın.

Peki, Suna Dumankaya yağlı ciltler için hangi doğal maskeleri tavsiye ediyor, merak ediyor musunuz?

Yağlı ciltler için ne tür doğal maskeler yapabiliriz, öğrenmek için BURAYA TIKLAYIN veya yazının hemen altında embed ettiğimiz videoların üzerine tıklayın. 
 
   


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER