25.06.2013

Yaz için ayak bakım tüyoları

Nasır, kemik şekillerinde değişiklik, mantar enfeksiyonu, batık gibi ayak rahatsızlıklarına karşı nasıl bir bakım uygulamak gerekir? Yanıtı Pudra.com'da.

Yanlış yapılan pedikür, sert zemin, ayağı sıkan ya da yüksek topuklu ayakkabılar ayak sağlığını olumsuz etkiler. Bununla birlikte doğabilecek nasır, kemik şekillerinde değişiklik, ayak mantar enfeksiyonu, batık gibi hastalıklar da gün yüzüne çıkar.

Yaz için ayak bakım tüyoları

M-Onep Etiler Kliniği’nden Dermataloji Uzmanı Dr. Ömür Tekeli, ayak bileklerindeki kılcal damar sorunlarının haricinde, mantar, siğil, çatlak, tırnak batması gibi diğer ayak problemleri için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:

  • Ayakları sıkmayan rahat ayakkabılar tercih etmeli,
  • Sıklıkla çorap değiştirmeli, aynı çorabı üst üste giymemeli,
  • Ayakları mutlaka yıkayıp nemlendirip temiz tutmalı,
  • Ara ara refleksoloji masajları yaptırmalı,
  • Akşam evde dinlenirken ayakları kalbin bulunduğu yükseklikten daha yukarıya kaldırıp dinlendirmeli, kan dolaşımına yardımcı olmalı.


Dr. Tekeli'ye göre ayrıca üreli kremleri banyodan sonra nemli ayaklara sürüp ovarak ve penye bir çorap giyerek tüm gece boyunca kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu uygulama ayakları hem rahatlatır hem nemlendirir hem de nasır oluşumundan korur. Medikal el ayak bakımları kuaförlerde alınan pedikür hizmetinden çok daha sağlıklı ve güvenlidir. Üstelik batık, çatlak gibi problemleri başarıyla tedavi eder.

Ayak bileği çevresinde belirginleşen kılcal damar sorunu
Sürekli olarak ayakta kalmaya bağlı olarak sıklıkla karşımıza çıkan bir sorun da ayak bileklerinden başlayıp yayılan kılcal varis oluşumlarıdır.

Kılcal damarların oluşma nedenleri
  • Çok sıkı, yüksek topuklu ayakkabılar giymek
  • Genetik sebepler
  • Uzun süre ayakta kalmak
  • Hareketsizlik


Kılcal damarlar nasıl tedavi edilir?
Kılcal damarlar için 1-2 seansta gerileme sağlayabilen LYRA damar lazerleri çok etkilidir. Bu tür damarsal belirginleşmeler görülür görülmez vakit kaybetmeden doktora başvurulursa ilerleyip varise dönüşmeleri engellenmiş olur ve çoğunlukla tek seanslık bir tedavide bu problem çözülür.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER