pudracom yazari ebru karpuzoglu
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Yeni nesil güzellik anlayışı: Güvenli güzellik

Kozmetiklerin içindekilere daha fazla önem veren tüketiciler sayesinde güvenli güzellik hareketi hızla yaygınlaşıyor.

Hepimiz içeriği temiz, güvenli kozmetik ve cilt bakım ürünleri kullanmak istiyoruz. Avrupa ve Türkiye bu bakımdan Amerika’dan ileride. Türkiye ve Avrupa kozmetik kuralları, üretilen ürünlerin tüketiciye ulaşmadan önce mikrobiyolojik ve dermatolojik testlerden geçirilmelerini şart koyuyor.  Ve ayrıca tüketicilere en güvenli ürünü sunmak için mutlak uyulması gereken bazı standartları var. Uluslararası Amerikan şirketleri satış yaptıkları ülkelerde bu kurallara uyulması zorunlu ise ürünlerini bu kurallar çerçevesinde hazırlıyor.

krem guzellik guvenli kozmetik
 
Ancak 1938 yılından beri yenilenmeyen Amerikan kozmetik regulasyonları, sadece Amerika’da satış yapan şirketlerin çeşitli renk katkı maddeleri ve birkaç yasaklanmış madde dışında, istedikleri malzemeyi inceleme ya da FDA onayı olmadan kullanmalarına izin veriyor. Avrupa Birliği 1400 kadar malzemeyi kozmetik ve cilt bakım ürünlerinden yasaklarken, bu sayının Amerika’da sadece 30 olduğunu biliyor muydunuz? Kadınların her gün ortalama 168 içerik maddesine sahip 12 kişisel bakım ürünü ve erkeklerin de her gün ortalama 85 içerik maddesine sahip 6 kişisel bakım ürünü kullandığını da unutmadan sizi bilgilendirmeye devam edeyim.
 
Nedir güvenli güzellik?
Miadını doldurmuş, günümüzde sahip olduğumuz bilgilere göre çok geride kalan içerikler ve kurallar nedeniyle artık Amerikan kozmetik sektöründe gittikçe yaygınlaşan bir hareket var: Güvenli, temiz güzellik.
 
Amerika’da başlayan güvenli güzellik hareketi içinde, bu uluslararası kozmetik regulasyonlarınca istenen testlerin yanı sıra ürünlere konulan içerikler de önem kazanıyor. Özellikle doğal veya doğal türevli içerikler yararları, fonksiyonları ve en az yan etkiye sahip olmaları göz önüne alınarak formüle ekleniyor.
 
Bazı şirketler Avrupa Birliği’nin yasakladığı kimyasallara ek olarak, soru işaretli (potansiyel zararı olabilecek) kimyasalları da kendi ürünlerinde kullanmayı reddiyorlar. Amaçları en güvenli ve içeriği en temiz güzelliği sağlamak…
 
Amerika’da yeni kurulan bazı genç kozmetik ve cilt bakım ürünleri üreten az miktarda öncü şirket, tüketicileri korumak ve yüksek kaliteli ürünler sunmak amacıyla gönüllü olarak Avrupa Birliği ve Uluslararası Kozmetik Güvenlik Kuralları’nı izlemeye başladılar. Bu şirketlerin güvenli güzelliğe odaklanması ne kadar bu konunun önemli olduğunu ve tüketicilerin bilinçlendiğini gösteriyor.
aveseena-krem-guvenli-guzellik
EWG Verified Sertifikalı ürün ne demek?
Environmental Working Group (Çevre Çalışma Grubu) yüz yıkama, makyaj, krem, cilt bakım ürünleri, şampuan gibi her gün kullandığınız ürünlerin içinde ne olduğu hakkında arama yapıp, daha fazla bilgi sahibi olabileceğiniz Skin Deep (Derin Cilt) adında bir web sitesine sahip. Sitede ürünleri risk düzeyine göre puanlandırıyorlar. 1 (düşük kaygı) ile 10 (yüksek riskli) arasında olan endişe puanları, ürünlerin genel içeriklerine bakarak hesaplanmış. Bu sene EWG, bu puanlamayı bir nokta daha ileriye götürerek EWG Verified programını başlattı. EWG Verified sertifikasına sahip ürünler, EWG ve uluslararası kozmetik standartlarına göre kullanılması kabul edilmeyen maddeleri içermemeli ve kullanılması sınırlı olan maddeleri belirlenen limitler içinde kullanmalılar. Bu damga kişisel bakım ürünlerinizin EWG’nin güvenli ürün standartlarına uygun olduğunu gösteriyor. Sağlık bilincine önem veren, hayvanlarda ürünleri test etmeyen, doğru üretim uygulamalarına odaklanan şirketler EWG tarafından EWG Verified Sertifikası damgasını kullanmaya hak kazanıyorlar.
 
Hepimiz temiz, güvenli güzellik ve gerçekten işe yarayan ürünler istiyoruz ve bu en doğal hakkımız. Bilinçli tüketiciler olarak bize düşen, özen bir şekilde ve araştırarak seçim yapmak, en iyiyi üreticilerden talep etmek. Biz talep ettikçe üreticiler de daha temiz kozmetik üretmek zorunda kalacaklar.
 
Hemen bir son bilgi de eklemek istiyorum. Cilt bakım ürünlerinizde değişiklik yapıp güvenli güzellik ürünleri kullanmaya karar verdiyseniz öncelikle cilt üzerinde kalan nemlendirici, serum, bakım maskesi gibi ürünleri değiştirmekle başlayın.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER