Pudra.com 31.12.2014

Yılbaşı için bakım önerileri

Yeni yıla eğlenerek girmek cildinizde hasarlara neden olmasın. Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, yılbaşı gecesinde göz kamaştırmak isteyen ve yeni yılda yorgun bir ciltle uyanmak istemeyenler için bakım tüyoları veriyor.

Yılbaşı gecesinde her zamankinden güzel ve bakımlı görünmek istiyor, ama daha da önemlisi yeni yılın ilk gününde daha parlak, sağlıklı ve genç bir ciltle uyanmayı hayal ediyorsanız bazı küçük önlemler almalısınız. Dermatolog Dr. Neslihan Dolar bunun için neler yapabileceğinizi anlatıyor.

Yılbaşı için bakım önerileri

C vitamini ile yenilenin
Kış mevsiminin soğuğundan ve rüzgârlı havasının etkisinden, yine kış ayının nimetlerinden faydalanarak korunmak mümkün, bakım kürünüze bunlarla başlayabilirsiniz. Derinin yenilenmesini, lekelerin azalmasını ve yara iyileşmesini hızlandıran C vitamininin bol bulunduğu portakal, mandalina, kivi ve greyfurtu tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olabilirsiniz.

Makyajınızı temizleyin
Yılın ilk gününde kötü bir ciltle uyanmak istemiyorsanız, cildinizi temizleyin. Kapalı ve oksijensiz ortamlarda bulunmak, sigara dumanına maruz kalmak ve alkol tüketimi gibi yılbaşı gecesinin olumsuzluklarının cildinizi etkilemesine izin vermeyin. Öncelikle ne kadar yorgun olursanız olun, makyajınızı temizlemeden yatmayın. Bu amaçla kullanılan temizleyici, cilt tipine uygun olmalı ve deriyi kurutmadan temizlemeli. Kuru ciltler için yumuşak yağ bazlı temizleyici kremler seçin, parmak uçlarınızla tüm yüzünüze yayın ve makyaj pamuğuyla sildikten sonra ılık suyla durulayın. Cildiniz karma ise yıkanarak temizlenen jel veya kremleri seçin. Yağlı bir cildiniz varsa yumuşak jel ya da köpükleri seçebilirsiniz. Cildiniz akneli ise özel üretilmiş temizleyiciler kullanın ve cildinizi ılık suyla iyice temizleyin. Ayrıca kırışıklıklarınızın derinleşmemesi, yüzünüzde enine çizgilerin oluşmaması için yüz üstü yerine sırt üstü yatmaya özen gösterin.

15 dakika cildinize ayırın
Yılbaşı gecesi sonrası cildinizin yorgunluğunu, matlığını ve gözaltınızda oluşabilecek mor halkalar ile torbalanmaları önlemek için 15 dakikanızı cildinize ayırın. Mimik çizgilerinin olduğu bölgelere yerçekiminin tersi yöne ve gözaltı bölgesine parmak uçlarınızın yardımıyla yumuşak hareketlerle soğuk su ile yapılacak masaj, bu bölgelerin uyarılmasını ve dolaşımın artmasını sağlayacak.

Ertesi güne nar suyu ile başlayın
Yılbaşının hemen ertesi günü ise kahvaltıya antioksidanlarla başlayın. Kahvaltıda, antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendirici, ayrıca ciltte anti-aging etkisi yaratan ve cilt kanserine karşı da koruyan nar suyu için. Ayrıca bol bol su tüketin ve cilt doktorunuzun önerdiği cilt tipinize uygun bir mikropeeling uygulayın. Bu peelingler, cildinizi tahriş etmeden üst tabakada oluşan artıkları temizler. Sonrasında uygulayacağınız protein, antioksidan ve vitamin içerikli maskeler, temizlenmiş gözeneklerin sıkılaşmasını ve cildinizin beslenmesini sağlayacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER