29.04.2020

4 mevsim cilt detoksu için zencefil mucizesi

Cilt detoksu ve cilt lekelerinin tedavisi için bu sezonun en çok dikkat çeken ürünlerinden biri zencefil. İşte zencefilin cilt tedavi ürünlerindeki yeri!

İZLE: ZENCEFİL ÇAYININ FAYDALARI👇 
Karbon peeling yöntemiyle cilt lekelerinin tedavisinde ve cilt detoksu uygulamalarında bu sezonun en dikkat çeken şifa kaynağı zencefil ve medikal estetik uygulamaları.

4 mevsim cilt detoksu için zencefil mucizesi

Zencefil, cildinizin bağışıklığını da destekleyen evrensel ilaç. Antiseptik özelliği sayesinde cildin üzerinde kümelenmiş bakteri ve virüs yükünü azaltan arındırıcı özelliğe sahip olan zencefil özü, cildin normal florasını koruyor, cildin sağlığını bozan mikroorganizmaların toksinlerinden arındırmayı sağlıyor. Cildi ölü derilerden temizleyen ve cildi yenileyen zencefil, aynı zamanda sivilce ve yaraların iyileşmesini de hızlandırıyor. İşte bu ve bunun gibi pek faydası nedeniyle, zenfecil, 4 mevsim cilt detoksu için vazgeçilmez ürünler arasına giriyor. 

Aktif sivilce ve akne izlerine bağlı ciltte renk bozulmaların önüne geçen; yağ dengesi bozulmuş, gözenekleri geniş ve tıkanmış hasarlı ciltlerde tam bir arındırıcı iyileştirici özelliğe sahip olan zencefili ve zencefil özlü uygulamalar hakkında detaylı bilgiler paylaşacağız.

Zencefilin cilt sağlığı anlamında faydaları nedir?

Dr. Pelin TakıranCiltte akneye sebep olan "Propionibacterium acnes"i ve ciltte aşırı yağlanma, siyah nokta ve yağ butonları oluşumuna neden olan sebositlerdeki lipogenesisi  (yağ hücrelerindeki aşırı sentezi) inhibe edici özelliktedir. Halk dilinde söylememiz gerekirse, zencefil aktif sivilce ve akne izlerine bağlı ciltte renk bozulmalarını iyileştirmeye yardımcı olur; yağ dengesi bozulmuş, gözenekleri geniş ve tıkanmış hasarlı ciltlerde tam bir arındırıcı, iyileştirici özelliğe sahiptir.

Siyah zencefil (kaempferia Parviflora), güçlü antienflamatuar ve antioksidan etkisi sayesinde yaşlanmaya neden olan iki temel mekanizmayı; "inflammaging" ve "oksidasyon"u baskılama özelliğindedir, bu nedenle "evrensel ilaç" olarak da adlandırılıyor.

Enflamasyona bağlı yaşlanma neden olur?

Enflamasyona bağlı yaşlanmayı tetikleyen ultraviyole hasarı, kimyasal irritanlar ve kozmetikler gibi ekstrensik (dış) faktörlerin yanı sıra fiziksel stres, ilaç kullanımı, kötü beslenme, hormonal dengesizlikler gibi içsel faktörler de rol oynar. Yaşlanma, ciltte cilt tonu eşitsizliklerine ve lekelere, tonus ve elastikiyet kaybına bağlı ciltte gevşeklik ve sarkmalara,  ince ve derin çizgilere sebep olur. 

Bunun yanı sıra serbest radikallerin sebep olduğu oksidatif stres hasarı hücrenin mitokondrial (enerji üretici yapı) düzeyinde yaşlanmasına neden olmaktadır. Zencefil güçlü antioksidan özelliği sayesinde hücresel düzeyde hasar oluşturan serbest radikallere karşı savaşır, cildin enerji metabolizmasını canlandırır. 

Hücre metabolizmasını arttıran ve çevresel dış etkenlere karşı güçlendiren zencefil artık cilde uyguladığımız kimyasal peeling ve enjeksiyonların içeriğinde yerini aldı. Zencefil ne tür medikal estetik uygulamalarında kullanılıyor?

Dr. Pelin Taşkıran uygulama4 mevsim cilt detoksu olarak tanımladığımız V Carbon System, zencefilin en yoğun kullanıldığı yöntemlerimizden biri.

V Carbon System, cildin ihtiyacına bağlı olarak orta ve derin kimyasal peeling uygulama olanağı sağlayan 2 aşamalı modüler bir sistem.

Birinci aşamada uygulanan film tabaka siyah zencefil ve meyan kökünün yanı sıra; etkinliği yönetilebilir, rejenerasyon ve aydınlatıcı özelliklere sahip doğal peeling ajanları olan ferulik asit, mandelik asit, laktik asit ve glukolik asit gibi leke tedavisinde etkin narin asitler ile arındırma ve detoks özelliğine sahip aktif karbon içeriyor.

İkinci aşamada uygulanan V carbon sprey, ilk aşamada sürülen film tabakanın tedavi derinliğini düzenlerken aynı zamanda içeriğindeki botoks etkili mikronize peptidler ve hidrolize kolajen sayesinde ince çizgileri açmakta ve cilt dokusunda anında lifting etkisi sağlıyor.

İtalyan karbon sistemİtalyan V carbon system, cilt kalitesini arttırma ve yenilemede etkin bir çözüm olarak tek başına veya Q switched lazer teknolojileri ile birlikte kullanılabiliyor.
 
Kişiyi iş ve sosyal yaşamından alıkoymadan 15-20 dakika gibi kısa sürede uygulanan bu tedavinin en önemli avantajı, eski nesil kimyasal peelingler ya da lazer uygulamalarında olduğu gibi uzun iyileşme süreçlerinin olmaması, cilt soyulmalarının yaşanmamasıdır.

Bu arındırıcı, cilt kalitesini arttıran kimyasal uygulama sonrası zencefil ve meyan kökünün yatıştırıcı (antienlamatuar) özelliği sayesinde hemen ardından diğer enjeksiyonlu tedavi ve estetik uygulamalar yapılabilmektedir. Kişilerin uygulama sonrası SPF korumalı UV hasarından koruyucu özellikte nemlendirici krem kullanması yeterli olur. 

Mezokokteyl enjeksiyonlar nedir?
 
Cildin yaşlanma nedenleri ve etkilerine karşı savaşan; cildi canlandıran, yeniden yapılandıran, sıkılaşma ve lifting sağlayan antioksidan etkili mezokokteyl enjeksiyonları sayesinde cildi sağlıklı ışıltısına kavuşturmak ve yıllar içinde oluşan hasarı gidermek mümkün.
 
Antiseptik, antienflamatuar ve antioksidan zencefil özü (gingerol) ve spirulina (algler), cildin nem tutma kapasitesini arttırıcı özellikte hyaluronik asit, cildi sıkılaştıran ve yaşa bağlı cilt lekelerini azaltma yeteneğine sahip DMAE , hücresel düzeyde yenilenmeyi sğalayan ve kolajen üretimini artıran polinükleotidler protein yapıtaşı polipeptidler gibi zengin içerikli mezosolüsyonları ince uçlu iğneler yardımıyla cildin orta dermis tabakasına enjekte ederek, cildin kendi onarım süreçlerini de tetikleyerek hasarlı cildi yenilemek ve cilt kalitesini arttırma esasına dayalı klinik tedaviler uyguluyoruz.
 
Bu sayede foto-krono yaşlanma, oksidatif stres hasarı, menopoza bağlı ciltte tonus ve elastikiyet kayıpları, boyun ve dekolte kırışıkları gibi yaşlanmaya bağlı hasarı iyileştiribiliyor. Bunların yanı sıra aktif akne ve buna bağlı enflamasyonu tedavide etkin sonuçlar alabiliyoruz.
 
Cildin kaybettiği nemi, nem tutma kapasitesini arttırıcı hyaluronik asit, zencefil ve antioksidanlar içeren ince kırışıklar, cilt sarkması gibi sorunları çözen Ginger Design İtalyan mezoterapi kokteyllerini 4 mevsim 15 günlük periyodlar ile birkaç seans uygulayarak, tonusunu yitirmiş hasarlı ve mat cildi küçük dokunuşlar ile sağlıklı ışıltısına kavuşturabiliyoruz.

Dr. Pelin Taşkıran
Medikal Estetik Hekimi


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER