› 
 › 
Pudra.com 16.11.2012

Akne izlerine lazerle tedavi

"Sivilcelerden kurtulsam, izlerinden kurtulamıyorum" diyenler! Lazerle akne izlerini ortadan kaldırmayla ilgili en son bilgileri Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal anlatıyor.

Hepimizin sivilce olarak bildiği akne, günümüzde en sık rastlanan cilt problemlerinden biri. Ergenlik çağlarında başlayıp ileri yaşlara kadar devam eden akneler tedavi edilse de izleri can sıkmaya devam ediyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal, lazerle akne tedavisiyle ciltte oluşan siyah noktaların; akne ve sivilcelerin bıraktığı izlerin temizlenebildiğini söylüyor.

Akne izlerine lazerle tedavi

Akne nedir?

Akne, derimizde bulunan ve yağ salgılayan bezlerin bir hastalığıdır. Normal olarak salgılanan bu yağ deri üzerine çıkar ve atılır. Yağ bezlerinin salgı kontrolü cinsiyet hormonlarının etkisindedir. Bu nedenle ergenlik döneminde yağ salgısı miktarı daha da artar. Yağ kesesinin ağzını oluşturan kanal, salgılanan yağın yoğunlaşması sonucu oluşan bir tıkaç ile tıkanır. Aknenin oluşumundaki temel neden bu tıkanmadır. Deride bulunan bakteriler bu kanaldan içeri sızarak yağ bezlerinin iltihaplanmasına ve sonuçta akneye yol açar.

Akne nasıl tedavi edilir?

Ergenlik çağında oluşmuş aknelere antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Amaç iltihaba neden olabilecek bakterileri azaltmak ve bu bakterilerin neden olduğu iltihabın önüne geçmektir. Ergenlik döneminde hormonlardaki değişim fazla olduğundan ciltteki yağ salgısı artar. Bu durumu önlemek için de hormon tedavisi uygulanabilir.

Akne izleri nasıl yok edilir?

Op. Dr. Nuri Battal, Dye Lazer tedavisinin cildi yakmadan yani bir yara oluşturmadan yapıldığını ifade ediyor. “Diğer lazer tekniklerinde cilt soyularak ve yakılarak uygulanır, bu da hastanın günlük hayatını etkiler ve evde kalmak zorunda bırakır. Bu tedavide lazer hiçbir yanık oluşturmadan cilt altını etkileyerek kistlerin kapanmasını, iltihabın kurumasını sağlar. Hasta normal hayatına bir şey olmamış gibi devam edebilir.”

Aktif ve iltihaplı akne, lazer ile yanık izi olmadan, günlük hayatı etkilemeden haftada bir uygulanan 4-6 seanslık bir tedaviyle yok edilebiliyor.

Unutmayın ki akne tedavilerinde sabırlı olmak çok önemli. Bir kere aknenin çözülebilecek bir sorun olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Doğru tedavi yöntemini sabırlı bir şekilde uygularsanız aknelerden ve onların izlerinden kurtulabilirsiniz.

Kalan izler nasıl tedavi edilir?

Akne izleri lazer ile tedavi edilir. Op. Dr. Nuri Battal, lazer ile yapılan soymada amacın oluşan izleri silmek, engebeli bir yapıda olan cildi tek bir seviyeye getirmek ve yeni bir cilt çıkması için ortam hazırlamak olduğunu söylüyor. Uygulamadan sonra 2-4 hafta içinde yeni cilt ortaya çıkmaya başlar. Lazer ile cilt soyulduğu için yağ bezlerinin ağzı genişler ve buralarda oluşan yağ, deri üzerine rahatlıkla çıkar, böylece içerde birikme oluşmaz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER