› 
 › 
13.05.2019

Liposuction: Zayıflamak için değil, bölgesel incelme için

Liposuction başarısı doğru hasta seçimi, operasyon sonrası iyi beslenme ve egzersizin yanı sıra hasta beklentisinin de gerçekçi olmasına bağlıdır.

İZLE: TUMESCENT LIPOSUCTION NEDİR?👇 
Lipoplasti veya yağ şekillendirme olarak da bilinen liposuction, fazla yağ depolarını yok ederek vücudun spesifik bölgelerini incelten ve tekrar şekillendiren, böylece hastanın vücut konturlarını ve oranlarını iyileştiren cerrahi bir prosedür Ancak kimi zaman fazla kilo sorunu olan, ideal kilosunda olmayıp kilo verme amacıyla liposuction yaptırmak isteyen kişiler olabiliyor. Ancak unutulmaması gerekiyor ki, liposuction gibi uygulamalar kişi ideal kilosunda olmasına rağmen vücudunun belli bölgelerde, örneğin karın ya da kalça gibi bölgelerindeki fazla yağlardan kurtulamadığında, aile genetiğine bağlı lokal yağ depoları nedeniyle orantısız vücut konturlerini düzeltmek için kullanılır. Bu anlamda liposuction için doğru hasta seçimi çok çok önemlidir. Biz de bu nedenle Plastik, Rekonstrüktif  ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Karaca Başaran'dan liposuction için ideal hasta seçiminin nasıl olacağından, liposuction aşamalarına ve liposuction ile hangi vücut kusurlarından kurtulabileceğimize dair detaylı bilgiler aldık. 

Bölgesel incelme için liposuction uygulamaları

Liposuction için en uygun hasta sağlıklı ve göreceli olarak form seviyeleri yüksek olan gruptur. Bu hastalarda yetersiz kilo kontrolü veya formsuzluk olmamasına rağmen aile genetiğine bağlı lokalize yağ depoları ve orantısız vücut konturları mevcuttur ve hastalar bundan şikayetçidir. Bu anlamda liposuction'ı bir zayıflama operasyonu olarak düşünmemek gerekir. Liposuction ideal kilo seviyesinde olan ancak bölgesel yağlarından spor ya da diyet yaparak kurtulamayan kişiler için ideal bir uygulamadır. 

Liposuction vücudun çeşitli bölgelerindeki ısrarcı yağ paketlerini, örneğin kalça bölgesinde tabanca olarak tabir edilen yağ fazlalarını, basenleri, göbek bölgesinde diyet ve spora rağmen erimeyen yağ hücrelerini tedavi etmek için kullanılabilir.

Liposuction ile tedavi edilebilen bölgesel yağlanma sorunları
  • Karın ve bel bölgesindeki fazla yağlar
  • Uyluk, kalçalar ve basen bölgeleri
  • Kol, boyun ve sırttaki yağ fazlaları
  • Dizin iç kısmındaki yağ fazlaları
  • Göğüs bölgesindeki yağ fazlaları (özellikle erkeklerde meme büyümesi olarak tanımlanan jinekomasti sorunlarında)
  • Yanak ve çene altı, gıdı bölgesindeki yağ fazlaları
  • Baldırlar ve ayak bileklerindeki yağ fazlaları (Böylece daha ince bir bacak konturune, kemik yapısının imkan verdiği ölçüde daha ince bileklere sahip olunabilir)

Liposuction tek başına yapılabileceği gibi, yüz germe, meme küçültme veya karın germe gibi başka bir estetik cerrahi prosedürü ile birlikte de yapılabilir.

Liposuciton düzenli egzersiz ya da sağlıklı diyet yerine geçmez!
 
Liposuction ile bölgesel incelme


Liposuction düzenli egzersiz ve sağlıklı diyetin yerine geçmez ve obezite için bir tedavi seçeneği olarak düşünülmemelidir. Ayrıca insanların uyluk, kalça ve basen bölgelerinde ortaya çıkabilen gamzeli, çukurlu bir görünüme neden olan selülit tedavisi için de ideal değildir. Obezite için bir çözüm olmasa da önemli miktarlarda kilo kaybından sonra ortaya çıkabilen yağ ve deri sarkmaları ve katlantılarına yardımcı olabilir.

Liposuction cerrahisi küçük, belirgin olmayan kesiler ile yapılır
  • Yağ dokusu cerrahi vakum veya şırınga aracılığı ile vücuttan çekilir.
  • Şişkinlik ve sıvı birikimi kaybolduğunda vücut konturunuzdaki iyileşme ön plana çıkar.
  • Çoğu hastada cerrahi müdahaleden 1 ay sonra sonuçların %80’i görünür hale gelir ama nihai sonuçlar sıklıkla 4 ila 6 ay beklemek gerekir. Burada vücudun 
  • Sağlıklı diyet ve egzersizle liposuction kaybedilen yağ dokusu fazlalıkları uzun süre geri gelmeyebilir. Ama operasyondan sonra fazla miktarda kilo alımı liposuction sonuçlarını negatif etkiler.

Liposuction derinin görüntüsünü değiştirmez, bu nedenle ideal olarak operasyon adayının deri tonusu ve esnekliği iyi olmalı, iniş ve çıkışların az olduğu dengeli bir kiloya sahip olmalıdır. Bu nedenle birçok hasta abdominoplasti (karın germe), uyluk germe, yüz germe, vücut germe, kol germe, kalça dikleştirme ve/veya meme küçültme gibi prosedürlere yardımcı ek tedavi olarak liposuction'ı tercih eder.

Liposuction operasyonuna uygun bir aday olabilmek için amacın mükemmellik değil iyileşme olduğu anlaşılmalıdır. Prosedür hakkında gerçekçi beklentiye sahip olmak hayal kırıklığı riskini azaltacak, alınan tatmini arttıracaktır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER