› 
 › 
03.01.2020

Kök hücre ile doğal yoldan meme büyütme

Kök hücre çalışması ile kadınlarda doğal ve kalıcı meme büyütme mümkün. Kişinin kendi dokusu ile meme büyütme kanser sonrası cerrahide de tercih ediliyor.

İZLE: KİŞİNİN KENDİ DOKUSUNDAN MEME👇 
Meme büyütme tedavilerinde tercih edilen geleneksel silikon ve yağ dokusu uygulamaları belli bir süre sonrasında kalıcılığını yitirebiliyor. Kişinin yağ dokusunun kendi kök hücreleri ile zenginleştirildiği ‘adipozit kök hücre çalışması’ ile kalıcı ve doğal meme büyütmek mümkün. Geleneksel yöntemlere oranla %80’e yakın canlı dokunun aktif kaldığı uygulama, meme kanseri cerrahisi sonrasında da tercih ediliyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Erçöçen meme büyütmeden yanık tedavisine kadar geniş yelpazede tedavi şansı sunan kök hücreler ile doğal ve kalıcı meme büyütme hakkında Pudra.com okuyucuları için bilgi verdi. 

Doğal yoldan meme büyütme için kök hücre

Kök hücre çalışması ile kadınlarda doğal ve kalıcı meme büyütme gerçekleştirebileceğini belirten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Erçöçen, “Bugüne kadar yapılan meme büyütme ve rekonstrüksiyon operasyonlarında silikon protezler ya da yağ dokusu greft olarak kullanılıyordu. Ancak doğal olduğu için tercih edilen yağ greftlerinin uzun vadede ancak yüzde 30’u canlı kalıyor, yüzde 70’i ise kayboluyordu. Hem kalıcı hem doğal olması ve doğallıktan da öte kişinin kendi dokusundan yaratılma amacıyla kök hücre yöntemi üzerinde çalışılmaya başlandı. 11 yıllık sonuçlar yöntemin sonuçlarının başarılı olduğunu gösterdi” dedi.

Hastadan olgun hücreler yerine öncü hücrelerin çoğaltıldığını belirten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Erçöçen, “Söz konusu uygulamaların çoğunda dokular laboratuvar ortamında çoğaltılıyor. Ancak çoğaltılanlar öncü hücreler değil, olgun hücreler oluyor. Oysa öncü hücrelerin en önemli özelliği enjekte edildiği ortama dönüşebilmeleridir.”

Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahide yağ (adipsit) kökenli mezenkimal kök hücre uygulamaları

Meme büyütme tedavilerinde kullanılan silikon protezler ve sonuçları beklenildiği kadar kalıcı olmayan yağ greftlerine alternatif olarak ortaya çıkan adipozit kök hücre çalışması, kişinin kendi hücrelerinden elde edilen kök hücreler ile doğal ve uzun süreli meme büyütme imkanı tanıyor.

Yağ dokusu kişini kendi hücreleri ile zenginleştiriliyor

Kişinin kendi yağ ve kemik hücrelerinden; vücutta mevcut olan banka dokularından yararlanılarak yapılan işlem basit gibi görünse de aslında çok kompleks olan uygulama ameliyathane koşullarında yapılıyor. Bu işlemde yağ dokusu elde etmek için hastaya liposuction yapılıyor. Kimi hastaya aynı seansta yapılan liposuction ile vücuduna kontur de veriliyor.

Meme büyütmeden yanık tedavisine kadar geniş yelpazede tedavi şansı

Hastadan alınan yağ dokusu önce kan hücrelerinden arındırılıyor ve asitliği azaltılıyor. Yıkama ve enzimatik işlemin ardından hücreler ayrışıyor ve on dakikalık santrifüj sürecinin sonunda tekrar yıkanıyor. Yaklaşık 1-saat süren bu işlemler sırasında Stromal Vasküler Fraksiyon denilen mezanşimal hücre grubu böylece ayrışıyor. Bu hücreler içlerinde öncü yağ hücreleri, öncü damar ve öncü bağ dokusu hücreleri ve özellikle inflamatuvar hücreleri içeriyor. Kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ dokusu memeye yerleştirildiğinde kalıcı sonuçlar elde ediliyor.
Geçmişte bir memeye geleneksel yöntemlerle uygulanan yağ greftlerinde yağ dokusunun tutma oranı %30-40 iken, kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ grefti uygulamalarında bu oran %70-80'e ulaşıyor.

Adipozit kökenli kök hücre tedavisi yanık ve yara izi tedavisinde de uygulanıyor

Kişinin yağ veya kemik iliğinden alınan dokular, işlemden geçirilip ayrıştırıldıktan sonra elde edilen ve mezenşimal olarak adlandırılan kök hücreler, meme büyütmenin yanı sıra doğumsal veya sonradan olma defektlerin düzeltilmesi, yumuşak doku dolgusu, yumuşak doku onarımı, kronik yara tedavisi, osteoartrit tedavisi, eklem hasarlarını giderilmesi ve eklem fonksiyonlarının artırılmasında da kullanılabiliyor. Geniş yanık nedbeleri-izleri olan hastalarda izlerin azaltılması ve ilerleyici kontraktür gibi deformitelerin giderilmesi amacıyla yanık sahalarına yapılan uygulamalar olup, yara izlerinin olgunlaşması ve giderilmesinde kayda değer sonuçlar elde edilmiştir.

Kişinin kendi dokusu ile meme büyütme kanser sonrası cerrahide tercih ediliyor

Günümüzde meme kanserinin cerrahi tedavisinde meme başı koruyucu cerrahi yapılabilmesi sayesinde silikon yerine sadece kök hücre ile memenin hacim kayıplarının giderilmesi kadın hastalar için yeterli oluyor. Birçok hastanın protez kullanmak istemediği düşünüldüğünde adipozit kökenli kök hücre çalışması sayesinde kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ dokusu nakli, kaybedilen dokunun büyük oranda tekrar kazanılmasını sağlıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER