› 
 › 
19.06.2017

Evlilik öncesi estetik

Düğün günlerinde her zaman olduklarından daha güzel görünmek isteyen çiftler "evlilik öncesi" estetik yaptırmayı seçiyorlar. Merak edilenler haberimizde...

Gelinlik ve damatlığın içinde daha şık ve güzel görünmek isteyen çiftler düğün öncesi estetiğe başvuruyor. Peki bu operasyon düğün gününden ne kadar zaman önce yapılmalı? Merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Evlilik öncesi estetik

Evlilik öncesi estetik girişim ve ameliyatlar neler olabilir?
Evlilik, hayatımızdaki en önemli kararlardan biri. Düğün ve nişan gibi süreçler de hayatımızın bu önemli dönüm noktasında en güzel görünmek istediğimiz anlardan. Bu önemli günlerde daha güzel görünmek isteyen gelin ve damat adayları son dönemlerde evlenmeden önce estetik girişim ve ameliyatlara büyük ilgi gösteriyor. Doç. Dr. Çiğdem Ünal, bu estetik girişimler ve ameliyatların neler olduğu ve ne zaman gerçekleştirilmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler ve tüyolar veriyor.
 
Her tür önemli organizasyon için ameliyat gerektiren ya da gerektirmeyen her türlü müdahalenin zamanlamasının çok iyi planlanması gerektiğini belirten Doç. Dr. Çiğdem Ünal, "Bu tip müdahaleler, kişi yeterli bilgi sahibi olduktan, yapılacak işlemi kavradıktan ve iyileşme sürecini göz önünde bulundurduktan sonra yapılmalıdır" diyor. Ünal, güzel görünmek istenen bu anlar için plastik cerrahinin neler vadettiğini de açıklıyor. 

Noninvaziv olarak tabir edilen "ameliyatsız yöntemlerin", genel anestezi gerektirmeyen ve vücudu zorlamayan işlemler olduğunu belirten Doç. Dr. Çiğdem Ünal, bu işlemleri şöyle sıralıyor:
 
  • Botox: Kırışıklıkların, avuç içi ve koltuk altı terlemesinin giderilmesinde etkilidir.
  • Dolgular: Dudak, elmacık kemikleri, çene ucu, yanak, yanak-burun arası oluk, şakak ve göz altı gibi bölgelerde hacim kaybının giderilmesinde veya belirginleştirilmesinde kullanılabilir.
  • Mezoterapi ürünleri: Bu ürün yelpazesi son derece geniştir. Nem verenler, antioksidanlar, leke açıcılar ve vitamin kompleksler bu ürünlerden bazılarıdır.
  • Radyofrekans, ultrason bazlı teknolojiler: Derinin alt tabakasında kollajen üretimini tetikleyerek derinin sıkılaşmasına yardımcı olurlar.
  • Fraksiyonel lazer: Yüz derisindeki ince kırışıklıklar, yüzey düzensizlikleri, küçük lekelerin giderilmesi ve cilt sıkılaşmasında kullanılır. 3-7 gün arasında bir kabuklanma süreci vardır. Mart ayından sonra güneşli mevsimde uygulama yapmak uygun değildir.
  • Soğuk lipoliz: Bölgesel yağ dokusu fazlalıklarının dondurma yöntemiyle eritilmesidir. Bu yöntem çoğunlukla birden fazla seans gerektirir. Zaman yönetimi önemlidir.
Evlilik Öncesi Estetik
Ameliyatsız yöntemler en az birkaç hafta önce yapılmalı?
Ameliyat gerektirmeyen bu yöntemlerin düğünden en az birkaç hafta önce yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Çiğdem Ünal, "Oluşabilecek kızarıklıklar ve şişliklerin geçmesi için ameliyatlar kadar olmasa da zamana ihtiyaç var. Yüzde cilt yenileme gerektiren işlemlerin (lazerler, peeling, demabrazyon vb.) Mart-Nisan aylarından sonra yapılması tehlikeli. Bu işlemler, güneşin etkisiyle yüz derisinde lekelenmeye neden olabilir. Bazı yöntemler birden fazla seans gerektirdiği için seans araları da hesaplanarak zaman planlaması yapılmalı" diye konuşuyor.Ameliyatlar en az 4 hafta önce gerçekleştirilmeli
Düğün-nişan gibi organizasyonlara 4-6 haftadan uzun zaman varsa ameliyatların düşünülebileceğini belirten Ünal, genellikle gelin adaylarının talep ettiği ameliyatları şöyle sıralıyor:
 
  • Meme büyütme, dikleştirme.
  • Liposuction ile vücut şekillendirme.
  • Yağ enjeksiyonu ile yüz gençleştirme, meme veya kalça belirginleştirme. (Bu yöntemle hem fazlalıklardan kurtulunabilir, hem de yüz, meme veya kalça bölgesine, hatları belirginleştirmek için yağ enjeksiyonu yapılabilir)
  • "Damat adaylarının tercihi" ise jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi) ameliyatı ve liposuction.  
 
Herhangi bir cerrahi müdahale sonrası ilgili bölgenin toparlanması için mutlaka yeterli bir zaman ayrılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Çiğdem Ünal, sözlerine şöyle devam ediyor: "Cerrahiye göre değişmekle beraber, bu süre ‘minimum 4 hafta, ideali ise en az 3 aydır’ denebilir. Evlilik hazırlığı önemli ve zor bir süreç. Her tip müdahale, detaylı ve tüm yönleri dikkate alınarak düşünülmeli ve gerçekleştirilmeli. Kısıtlı bir süreye sıkıştırılmamalı."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER