› 
 › 
21.01.2019

En popüler meme estetiği uygulamaları

Doğum ve emzirme, aşırı kilo alıp verme gibi durumlar memede sarkmalara neden olabiliyor. İşte kadınların en çok tercih ettiği meme estetiği yöntemleri

Plastik, Rekonstrüktif  ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Karaca Başaran, meme estetiği yöntemleri ve en sık tercih edilen meme estetiği uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

En popüler meme estetiği uygulamaları

Günümüzde estetik cerrahi çok daha fazla kadın ve erkek tarafından tercih edilmeye başlandı. Modern yaşam içinde güzel, zinde, sağlıklı ve estetik görünme isteği, bireylerin artık sosyal medya gibi platformlarda çok daha ön plana çıkması, kişilerin kendini iyi hissetmek için estetik yöntemlere başvurma yüzdesini gözle görülür ölçüde artırdı. En sık tercih edilen estetik cerrahi uygulamalarından biri de meme estetiği. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Karaca Başaran, meme estetiği yöntemleri ve en sık tercih edilen meme estetiği uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Karaca Başaran, en popüler meme cerrahisi prosedürlerinin meme büyütme ve meme dikleştirme uygulamaları olduğunu belirtiyor. Meme büyütme ve meme dikleştirme operasyonlarının her ikisi de aynı vücut bölgesine yönelik yapılsa da kendilerine özel spesifik amaçları ve sonuçları var. 

Meme büyütmede meme hacmi, boyutu ve dolgunluğu bir meme implantının cerrahi olarak yerleştirilmesi ile arttırılıyor. Meme dikleştirme cerrahisinde ise genç ve yuvarlak görünüm kazandırılıyor; şeklini kaybetmiş, sarkan, düz göğüslerin neden olduğu estetik göğüs problemleri düzeltiliyor.

Memede sarkmanın başlıca nedenleri
  • Yaş
  • Genetik yapı
  • Gebelik ve emzirme
  • Kilo değişimleri

Meme dikleştirme (mastopeksi) yöntemi ile kadınlarda yaşa, genetik yapıya, gebelik ve emzirme veya kilo değişimlerine bağlı meme sarkması problemleri giderilebiliyor. Çok hafif meme sarkma vakaları ise tek başına meme büyütme ile iyileştirilebiliyor. Ancak bir noktadan sonra meme büyütme sarkma problemine çözüm olmayabiliyor.

Doç. Dr. Karaca Başaran'ın verdiği bilgilere göre meme dikleştirme yöntemi göğüslerin genel boyut veya şeklini arttırmıyor. Cerrahi amaç meme boyutunu arttırmak ve sarkan memeyi düzeltmekse göğüs dikleştirme ile birlikte göğüs büyütme prosedürünün aynı anda yapılması gerekiyor. Bu yönteme de büyütme-mastopeksi adı veriliyor. 

Meme büyütme ve dikleştirme operasyonuna aday durumlar
  • Küçük, sarkmaya başlamış memeler
  • Gebelik veya kilo oynamalarına bağlı olarak göğüslerde hacim kaybı ve gerilme
  • Uzamış veya pendülöz memeler
  • Asimetrik göğüsler
  • Şekil ve konturunu kaybetmiş memeler
  • Sarkık ve hacim kaybetmiş memeler

Doğru yöntem hangisi?

Kişinin memnun olmadığı memeler için birçok meme büyütme seçeneği arasından seçim yapailir. Burada pek çok farklı silikon tercihinin yanı sıra, silikonun yerleştirme yerine bağlı olarak meme uzun vadede çok daha uzun süre boyunca dikliğini koruyabilir. Silikon kas üstüne veya kas altına yerleştirilebilir. Yeterli meme dokusuna sahip ancak memelerinde sarkma olan bir kadın, sadece meme dikleştirme yöntemi ile iyi bir göğse sahip olabilir. Ancak özellikle hamilelik, doğum ve emzirme veya kilo verme gibi nedenlerle kişinin memesinde hacim kaybı da oluşmuşsa, sarkık meme için meme büyütme ve dikleştirme operasyonunun bir arada yapılması daha uygun olur.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER