› 
 › 
28.03.2019

En yaygın 12 burun tipi ve örnekleri

Estetik Cerrah Op. Alper Mete Uğurlu, en yaygın 12 burun tipini ve burun estetiğinde en çok tercih edilen burun tiplerinin özelliklerini açıkladı.

İZLE: ESTETİK İÇİN UYGUN ADAYLAR👇 
Burun bir yüzde, dudaklar, yanaklar ve gözlerle en ilişkili organımızdır ve bir bütün olarak incelendiğinde kişiye karakter katar, yüzün odak noktasını belirlemeye yardımcı olur. Burun tipi bir kişinin yüzüne baktığımızda estetik algımızın oluşmasında önemli bir yer tutar. Buna göre siz de estetik yaptırırken sadece burun şeklini değil, o burun ile yüzünüze katacağınız ifadeyi belirleyeceğiniz için doğru burun tipini tercih etmelisiniz. Op. Dr. Alper Mete, özellikle estetik yaptırmayı planlayanlar için en bilinen 12 burun tipini ve burun tipine sahip kişileri açıkladı. Siz de kendi burun tipinizi bu listeden görebilir ve dönüşmesini istediğiniz burun tipi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

En yaygın 12 burun tipi ve örnekleri

Estetik Cerrah Op. Alper Mete Uğurlu, en yaygın 12 burun şekli hakkında şu bilgiyi verdi:

1. Kalkık burun özellikleri

Kalkık burun için ünlü burnu da denir ve tam olarak sahip olmak istediğiniz burundur. Burun kemerinde bir çukur ve burun ucunda hafif bir yuvarlaklık vardır. Emma Stone gibi ünlüler bu burun tipinin daha da çok tercih edilmesine yol açtılar. 

Michael Jackson'ın burnuna yapılan plastik cerrahi operasyonları ile bu burunda da aşırıya kaçılması mümkündür ancak bu tür anomalilere rağmen üst düzey işlemeli rinoplasti cerrahları ünlü burnu sanatında son derece usta olmuştur.

Emma Stone gibi, İngiliz Aktris Carey Mulligan'ın da kalkık burnu meşhurdur. İnsanların yaklaşık yüzde 13'ü, bu tip buruna sahiptir.
 
Carey Mulligan

2. Romalı burun tipi

Yunan burnuna daha az benzer olan Romalı burnu, eski Roma heykellerinin yüzlerinin çoğunda görüldüğü için bu adı alır. Romalı burnu hafif kavisli yapısı ile kendini gösterir. Gösterişli burun kemeri hafif çıkıntılı ya da eğiktir.
 
Romali burnu ile Ryan Gosling

Bu Avrupalı Romalı burnu taşıyan ünlüler arasında Ryan Gosling ve Tom Cruise gösterilebilir. 

3. Eğri burun tipi

Bu burun tipi, dipte az ya da çok bir eğrilikle beraber kırık bir dış görünüşe sahiptir.
 
Eğri burun tipi ile Barbra Streisand

Burun estetiği (rinoplasti) için en çok talep edilen şeylerden biri bu kemerin kaldırılmasıdır. Barbra Streisand'ın gençlik yıllarında daha net görebileceğiniz burnunda da göze çarpan bir eğrilik vardı, ancak daha sonra rinoplasti ile bunu düzelttirdi.

4. Hokka burun tipi (Mirren burun tipi)
 
Hokka burun Helen Mirren

Kimi zaman, Aktris Helen Mirren'in burnuna atfen “Mirren” olarak da adlandırılır. Keskin hatlı, ince ve sivri bir görünüme sahiptir. “Mirren”, küçük, düzgün ve eğimli siluete sahiptir ve hafif kalkık bir burun ucu ile son bulur.

Daha yumuşak ve yuvarlak hatlı '' ünlü burnu''dan keskin görünüşü ile ayrılır.

5. Kartal burun tipi
 
Kartal burun Adrien Brody

Burun kemeri göze çarpacak şekilde ve eğridir, adını kartal ve diğer yırtıcı kuşların gagasından alır. Kartal Burnu, gaga burun ya da şahin burnu diye de bilinir. Güçlü profili olan yüzlere değer katar.

Adrien Brody, Barbra Streisand'ın da aralarında olduğu sırada ünlüler kartal burunları ile tanınırlar. İnsanların yüzde 4.9'u kartal burunludur.

6. Yunan burnu tipi

“Düz burun” olarak da adlandırılan bu burun tipinde düzgün bir burun köprüsü vardır. Hiçbiri çıkıntı, girinti, çarpıklık bulunmaz. Adını yüzyıllarca önce Yunan tanrılarının kusursuz şekilde tasarlanmış heykellerinden alır. 
 
Jennifer Aniston

Yunan burnuna sahip olan bir ünlü olarak Jennifer Aniston'ı gösterebiliriz. Baba tarafından ikinci nesil Yunanlı olan Jennifer Aniston'ın babası Yunan asıllı aktör John Aniston da taşıdığı Yunan burnu ile dikkat çekiyor. Prenses Kate Middleton da Yunan burnu için iyi bir örnektir. İnsanların sadece yüzde 3'ünde Yunan burnu vardır.

7. Nübyan burnu (Kuzey Afrikalı Burunları)

Uzun bir burun kemiği ve genişçe burun kanatları ile kendini belli eden Nübyan burnu özellikle Afrika kökenlilerde rastlanır. Nübyan burnu olanlar da, burun kanatlarını daralttırmak için plastik cerrahiye başvuruyorlar.
 
Beyonce burnu

Beyonce, Gabrielle Union ve Michael Ealy gibi ünlüler Nübyan tipine sahiptir. 

8. Doğu Asya burun tipi

Ülkeden ülkeye değişse de Doğu Asya burnu, küt uçlu, ince ve düz şekil ile ayırt edebilirsiniz ve Doğu Asya ülkelerinden gelenlerde de en yaygın görüntüler burun tipidir.

9. Nixon burun tipi
 
Nixon burnu

ABD'nin 37. Başkanı Nixon'ın burnu en az rastlanan burun tiplerinden olduğundan adını da ondan alıyor. Bu çıkıntılı burun tipi, ucu genişleyen aşağı doğru kıvrılan düz bir burun kemiği ile ayırt edilir. Nüfusun yüzde 1'inden daha az kişide görülür. Bu nedenle Nixon burnuna çok rastlayamazsınız.

10. Soğan tipi burun

Nüfusun yüzde 0.5'inden az bir bölümünde vardır. Yuvarlak eğimli ucu ile soğanımsı bir görünümü olan burun ucunda yuvarlak bir siluet ile sonlanır. Bill Clinton bu burun tipine sahiptir.
 
Soğan tipi burun Bill Clinton

Bu buruna sahip en ünlü kişilere örnek olarak Bill Clinton ve Avustralyalı aktör Leo McKern verilebilir. Bu dilim şeklindeki burun derinliği çizgi film ve çizgi filmlerde abartılı şekilde kullanılır.

11. Karma tipte burun

Teknik olarak başlı başına özel bir şekil olmasa da karma tipte burun, çeşitli burun tiplerini farklı şekillerde bir arada toplayarak siluet oluşturur. Sizin de dikkatinizi çekmiştir; bazı ünlüler burun karakterleri anlatılırken iki farklı grupta yer alıyor. Bu da zengin ve bilinen burun şekillerini tek bir kategoriye yerleştirmemek gerektiğini gösteriyor. 
 
Barbra Streisand

Barbra Streisand, rinoplastiden önce hem eğri burun hem de kartal burnun bir arada olduğu ünlüler için iyi bir örnektir. Karma tipte burnu olan insanlar kar tanesi gibidir. Aynısını bir tane daha bulmak imkansıza yakındır.

12. Etli burun tipi

Tipik bir şekilde etli burun, geniş ve çıkık görünümü ile anlaşılır. Kemikli değil de etli, yağlı bir yapısı vardır, sevimli görünebilirler.
 
Prens Philip ve Kraliçe Elizabeth

Albert Einstein'ın yanı sıra Prens Philip ve Mark Rufalo gibi pek çok ünlü etli burunlara sahiptir.

En çok tercih edilen burun tipleri
  • Romalı burnu
  • Kalkık burun
  • Yunan burnu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER