› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.02.2013

Estetikte son trendler

Estetikteki son trendler ve önümüzdeki dönemde sıkça tercih edilecek tedavileri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Duman'a sorduk.

Zaman geçiyor, teknoloji ilerliyor. Moda ve güzellikteki trendler nasıl değişiyorsa estetikte de yeni akımlar ve eğilimler ortaya çıkıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Duman, Pudra.com'un estetikteki son trendler ve gelecekteki eğilimlerle ilgili sorularını cevapladı.

Estetikte son trendler

Bugünlerde en çok yapılan estetik operasyonlar nelerdir?
Türkiye'de ameliyatsız estetik operasyonlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Botoks, bunların başında geliyor. Botoks’tan sonra en sık yapılan operasyonlar; lazer uygulamaları, kollajen ve hyaluronik asit dolgu işlemleri ve kök hücre uygulamaları şeklinde sıralanıyor. Ayrıca son aylarda cerrahi olarak göz kapağı ve orta yüz ve boyun germe operasyonları yoğun şekilde gerçekleştiriliyor.

Bunlara ek olarak; özellikle kış aylarında ve ilkbaharda en sık yapılan operasyonlar, vücut şekillendirme işlemleri oluyor. Bunlar arasında ilk sırayı, lazer lipoliz yani lazer yardımıyla bölgesel yağ dokusu eritilip çekilmesi işlemi alıyor. Meme büyütme, dikleştirme veya küçültme ameliyatlarıyla lazer ile cilt gençleştirme uygulamaları da sık yapılan işlemler arasında.

Önümüzdeki dönemde estetikte hangi konular gündemde olacak?
Kök hücre ve lazer tedavilerinin birlikte kullanımı önümüzdeki yıllara damga vuracak. Bu şekilde cerrahi işlemler minimumda tutularak çok daha uzun süreli ve başarılı sonuçlar elde edilebilecek.

Kök hücre nedir? Estetik amaçlı hangi bölgelerde kullanılır?
Bulunduğu dokudaki tüm hücrelere dönüşebilme özelliğine sahip, sürekli kendini yenileyebilen ve kaynak olabilen hücreler, “kök hücre” olarak anılıyor. Sürekli yenilenme ve çoğalabilme özelliklerinden ve bulundukları ortamda büyüyebildiklerinden dolayı kök hücreler, vücudun yenilenmesi açısından son derece önemli role sahipler. Her dokuda bulunan ve o dokuyu oluşturan diğer hücreler için kaynak teşkil eden kök hücreler ile yüzümüzün ışıltısını artırmak mümkün. Yüksek oranda erişkin kök hücre bulunduran dokulardan olan cilt altı yağ dokusu, estetik operasyonlarda özel bir teknik ile alınabiliyor ve kök hücre elde etmek için rahatlıkla kullanılabiliyor. Kök hücre ve kök hücreden zengin yağ grefti uygulamaları özellikle yüz, boyun, göğüs ve el sırtı (el üstü) için tercih ediliyor.

En sık uygulama yapılan bölge, yüz ve boyun bölgesidir. Yüzde, kök hücreden zengin olan yağ greftlerini kullanılır. Ağız kenarından aşağıya doğru veya burna doğru oluşan olukların giderilmesinde, elmacık kemikleri üzerindeki doku kayıplarında veya kaşların arasındaki derin çizgilerde yağ greftleri ile dolgu efekti sağlanıyor. Kök hücreler sayesinde tüm yüz ve boyun bölgesinde sağlıklı, genç, diri ve duru bir görünüm elde edilebiliyor. Ayrıca dekolte bölgesinde ve el sırtında zamana bağlı gevşeme, buruşmalar ve kolajen azalması için kök hücre tedavisi uygulanabiliyor.

Kök hücre tedavisinin yararları nelerdir?
Yaşlandıkça cilt altı dokularımız azalıyor ve zamanla yüzümüzde istenmeyen çizgiler ortaya çıkıyor. Şimdiye kadar kolajen, silikon, restylane gibi çeşitli maddelerle bu çizgilerin içleri doldurulmaya çalışıldı. Bu uygulamalar, bazen farklı sıkıntılara bazen de vücudumuzun farklı tepki vermesine neden oldu. Estetik amaçlı kullanılan kök hücreler ise yaşanan tüm olumsuzlukları geride bırakıyor. Zamanı durdurmak elimizde değil ancak kök hücre uygulaması ile zamanın cildin yapısı üzerinde ortaya çıkardığı etkileri azaltmak hatta geri alabilmek mümkün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER