› 
 › 
13.11.2017

Genç ve güzel kalmanın 10 yolu

Genç ve güzel kalarak yaş almak için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Aysun Mamak'ın Pudra.com'daki açıklamalarına göz atın.

Artık yaşlanmak yok, genç ve güzel kalarak "yaş almak" var. Küçük dokunuşlarla sorunları ortadan kaldırmak çok kolay. Örneğin, botoksla kırışıklıkları, boyayla saçlardaki akları gizlemek mümkün. Önemli olan, yaş ilerledikçe "güzel yaş almak" için doğru şeyler yapmak.

Genç ve güzel kalmanın 10 yolu

Doğumdan itibaren başlayan ve kaçınılmaz bir süreç olan yaş almak zamanla birtakım izler bırakarak ilerliyor. Estetik cerrahlar ise zamanın bıraktığı izleri geriye döndürmek için çalışıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Aysun Mamak:
 
"Amaç, yaşlanmayı durdurmak değil, zarafetle yaşlanmanızı sağlamak olmalıdır."
 
Estetik müdahale sonrasında kişiler psikolojik anlamda kendilerini daha iyi hissediyor ve bu da doğrudan kişilerin davranış şekline etkiliyor. Böylelikle zaten genç olan ruhumuz da özgürleşiyor.
 
Herkes için doğal ve önlenemez olan yaş almak, yaşanması gereken bir süreçtir. Sağlıklı yaş almak için uzmanınıza danışarak neler yapabileceğinize karar verebilirsiniz. Başlıca önerilenlere bakacak olursak:

1) Kaz ayaklarındaki çizgilere elveda
Somon DNA’sının, güneşin zararlı UV ışınlarını emme kapasitesi çok yüksektir. Yapacağınız bu işlem sayesinde güneş veya sigara nedeniyle bozulan ve kuruyan cildinizi tedavi ederek derinin tekrar nemli, canlı ve parlak görünümünü kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu uygulama:
 
  • Derinin tonunu ve elastikliğini artırarak sarkma başlangıcındaki derin kırışıklıkları önler. 
  • Ciltteki yaşlanmayı geciktirir. Kırışıklıkları tıbbi anlamda tedavi eder.
  •  İnce vekuru ciltlerdeki göz çevresinde oluşan kazayağı kırışıklıkları giderir.
  • Alındaki yılların izlerini gösteren yatay çizgileri hafifletir.
  • Kadınların korkulu rüyası gözaltı torbalarını ve yaşlanmanın belirtisi olan dudak kenarlarındaki çizgileri önlemeye yardımcı olur.
kadın
2) Yağ Enjeksiyonları
Kırışıklıkların, buruşuklukların ve çöküntülerin olduğu bölgelere yağ enjeksiyonu yapılarak ciltteki çöküntüler yok edilir. Böylece daha genç görünümlü bir yüz hatlarına sahip olabilirsiniz.
Nerelere uygulanabilir?
 
  • Yüz bölgesinde çökük yanaklara
  • Düz ve belirsiz elmacık kemiklerine
  • Düz ve kıvrımsız kalçalarda
  • Popo şekillendirmede
  • Çarpık bacak tedavisinde
  • Eldeki kırışıklıkların giderilmesinde
3) Dudaklar
yanakDudaklara yağ enjeksiyonu için özel olarak tasarlanmış çok ince iğne aracılığı ile yapılır. Dudaklara yağ enjekte ederken dikkat edilmesi gereken nokta doğallığının bozulmamasıdır. Yapılan işlemler:
 
  • Dudakların hacmi artırılarak dolgunluk kazandırılır.
  • Yaşlanma ile birlikte kaybolan dudak konturları da belirgin hale getirilebilir.
  • Yağ enjeksiyonu ile ağız çevresindeki sarkmalar ve kırışıklıklar tedavi edilebilir.
 
4) Elmacık kemiği
Elmacık kemiği bölgesinin dolgunluğu ve çıkıklğı gençliğin önemli bir işaretidir. Yaşlanma ile birlikte cilt altında bulunan yağ tabakaları giderek kaybolur ve cildin elastikliği azalır. Bu durum özellikle elmacık kemiği bölgesideki belirginliğin  azalmasına ve çöküntülere neden olur. Bu alanlara yağ enjeksiyonu yöntemi ile tekrar dolgunluk verilebilir. Enjekte edilen  yağ hücreleri aynı zamanda cildi güçlendirerek cilt kalitesinin artmasına da yardımcı olur.
 
5) Anti Aging (Gençleştirici) Yöntemler
Anti-aging, etki ve uygulama yollarına göre farklı başlıklarda incelenebilir. Bunların bir kısmı aslında cildin yapısında gençleştirici bir etkisi olmayıp, bir tür illüzyonla değişiklik yaratarak gençlik hissi oluşturulan yöntemlerdir.
antiaging
 
6) Botoks
botoksÖzellikle yüzünüzde 5 - 10 dakikalık kısa süreli bir uygulama sonrası 4. günde etkisi başlayan ve ortalama 4 - 6 ay süreyle devam eden bir tekniktir. Özellikle en geç 30'lu yaşların ikinci yarısında başlayıp,  düzenli aralıklarla tekrarlandığında, mimik kası aktivitesine bağlı kırışıklıkların yerleşmesi engellenir.
 
Takvim yaşının gerisinde bir yüz görünümü elde edilir, daha ileri yaşlarda ve kırışıklıklar yerleşmiş olsa da, tek başına ya da diğer yöntemlerle birlikte uygulanarak, iyi sonuçlar alınabilir.

7) Dolgu
Kalıcı ya da süreli, farklı tipleri mevcuttur. Yer çekimine bağlı gevşemiş olan, yüzün alt yarısındaki olukların doldurulmasında, üst yüzde yerleşmiş ve derin mimik çizgilerinde, botoksla beraber ya da yüzün belli noktalarına özellikle elmacık kemiklerine hacim kazandırmak amacıyla uygulanır.
dolgu

8) Cilt kalitesini arttıran uygulamalar
Bu uygulamalar genel olarak sağlıklı, ışıltılı, hafif sıkı ve diri bir cilt görüntüsü yaratır. 20'li yaşlardan itibaren uygulanabilirler, cildin sigortası işlevini görür.Bu uygulamalar arasında:

- Düzenli cilt bakımı
- Peeling
- Maske uygulamaları
- Günlük temizlik için kullanılan tonikler
maske
 
9) Kimyasal ve fiziksel peelingler
pelingYıllar içerisinde derinin üst katmanı doğal yağ salgısı, güneş ışığı, çevre kirliliği, makyaj kalıntıları sebebiyle kalınlaşarak adeta bir zırh halini alır. Alttaki taze hücreler nefes alamadığı için donuk, mat, lekeli ve yaşlı bir cilt görünümü ortaya çıkar. Bunu engellemek amacıyla her yıl sonbahar-kış gibi güneşli olmayan mevsimlerde, dermatoloğunuzla beraber size özel tasarlanmış seanslar uygulanmalıdır.


10) PRP yöntemi
Kişinin kendi kanı belli devirde ve sürede işlemden  geçirilerek onarıcı, yenileyici hücresel faktörlerden zengin kısmı ayrıştırılır. Seanslar halinde yine cilt içine enjekte edilir.

İlgili haberlerimiz:

Genç kalmanın sırları
Hepimizin aklındaki temel soru: "Genç kalmak veya Yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün mü?" Aslına bakarsanız yanıt; "Evet, mümkün!"

Cildinizin genç kalması için yapmanız gerekenler
Cildi olması gereken süreçten önce yaşlandıran bu alışkanlıklar neler? Dr. Burçak Bozdemir Aral, yapılan yanlışları Pudra.com'da açıklıyor.

Yediklerinizle genç kalmanın 10 sırrı
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, gençleşmek için sofralarda kullanılabilecek 10 besini açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER