› 
 › 
11.06.2020

Genital estetik hakkında en sık sorulan 8 soru

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer, genital estetikte en sık sorulan sorular ve doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.

İZLE: GENİTAL ESTETİK KİMLERE UYGULANABİLİR?👇 
Özellikle Amerika'da pek çok kadının başvurduğu bir yöntem olan ve ülkemizde de son dönemlerde talebin arttığı genital estetik uygulamaları hakkında doğru bilinen pek çok yanlış var. Cinsel Terapist ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgiler verdi.

Genital estetik hakkında en sık sorulan 8 soru

Kadının hem psikolojik hem de fiziksel bir gereksinimi açısından çok önemli rol oynayan genital estetik işlemler, son dönemde Türkiye'de de yaygın olarak uygulanmaya başladı. Sadece estetik kaygılar için değil, idrar kaçırma vb. sorunlar için de tedavi amaçlı gerçekleştirilebilen genital uygulamalar konusundaki yetersiz bilgiler ve toplumsal tabular nedeniyle pek çok yanlış bilgi de dolaşımda.

Biz de bu nedenle Pudra.com olarak, vajinal estetik uygulamalar hakkında en sık sorulan soruları işin uzmanına sorduk, doğru bilinen pek çok yanlış hakkında bilgi sahibi olduk. Cinsel Terapist ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer, Pudra.com okuyucuları için sorduğumuz soruları en yalın haliyle cevapladı. 
 
Pudra.com: Genital estetik uygulamalar ile ilgili en sık sorulan soruların başında, "iz kalır mı" sorusu geliyor. Çünkü kadınların bu işlemler sonrasında en çok korktuğu durum kalcı iz kalması. Genital estetik sonrası kalıcı iz oluşur mu?

Esra Demir YüzerOp. Dr. Esra Demir Yüzer: Genital  estetik ile ilgili doru bilinen yanlışların başında iz konusu geliyor. Genital bölge damarlanması iyi olan bir bölgedir. Ameliyat tekniği ve kullanılan malzemeye de bağlı olarak kalıcı iz görmeyiz. Bu anlamda kalıcı iz oluşur bilgisi yanlıştır. 

Bu haber ilginizi çekebilir: Kadınlarda genital estetik teknikleri nelerdir?​ (Video)

Pudra.com: Genital estetik sonrası iyileşme çok zaman alır mı?

EDY: Genital estetik ameliyatlar arasında en çok yaptığımız iç dudak ameliyatında yara iyileşmesi 3-4 haftadır. Vajen daraltma ameliyatlarında iyileşme 2 ay. Laserle yapılan vajen sıkılaştırma ve genital renk açmada iyileşme 3-5 gündür.

Pudra.com: Genital estetik ağrılı ve acılı bir uygulama mıdır?

EDY: Genital estetik işlemlerde laser uygulamaları tamamen ağrısızdır. Vajen daraltma cerrahi olarak yapılırsa hastalarda  kişiden kişiye değişmekle birlikte 1 hafta bir miktar ağrı olabilmektedir. İç dudak ameliyatlarında ameliyattan sonra 2 saat hasta dinlendirilip evine , hatta memleketine gönderilebilmektedir. Hafif yanma şeklinde acı haricinde hiçbir sorun olmaz. Bu yüzden de kadınların çoğu ertesi gün iş hayatına geri dönebilmektedir.

Pudra.com: Genital estetik uygulamalarının faydası var mıdır?

EDY: Genital estetik işlemler kadının hem psikolojik hem de fiziksel bir gereksinimidir. Bu anlamda genital estetik uygulamalar kadının özgüvenini artıran, cinsel hayatını ve sosyal hayatını olumlu etkileyen uygulamalardır .

Pudra.com: Genital estetik ile iç dudak ameliyatı sonrası doğum yapılabilir mi?

EDY: İç dudak ameliyatından sonra vajinal ve dış genital laser işlemlerinden sonra normal vajinal doğum yapılabilir. Vajen daraltma cerrahi olarak yapılırsa normal vajinal doğum yapamaz ancak sezaryen ile doğum yapılabilir.

Pudra.com: Genital estetik işlemler her kadına uygulanabilir mi?

EDY: Genital estetik işlemler 18 yaşından sonraki her yaşta yapılabilen işlemlerdir.

Pudra.com: Genital estetik uygulamaları kimler tarafından yapılabilir?

EDY: Genital estetik işlemler özellikle estetik konusunda eğitim almış ve tecrübeli hekimler tarafından yapıldığı takdirde başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Pudra.com: Genital estetik işlemler genç kızlara uygulanabilir mi?

EDY: Özellikle iç dudak ameliyatlarını daha çok bakire genç kızlara daha çok yapıyoruz. İç dudak ameliyatlarında kızlık zarına zarar gelmez. Özellikle hiç doğum yapmamış kadınlarda vajen daraltma işlemlerinde laser uygulamalarını tercih ediyoruz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER