› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.05.2018

İdeal burun nasıl olmalı?

Son dönemde daha fazla gündeme gelen burun estetiği ameliyatlarında dikkat edilmesi gerekenleri Op. Dr. Oray Karaçaylı Pudra.com okuyucuları için açıkladı.

Op. Dr. Oray Karaçaylı'ya göre ideal burun kavramı, kişinin cinsiyetine, yüz yapısına, göz, kaş ve çene yapısına, kişinin boynuna ve fiziksel yapısına göre farklılıklar gösteriyor. Burun estetiği ameliyatında amaç, rahat nefes alan, kişinin yüz ifadesine uygun, yüz hatları ile doğru orantılı, yüzü ile uyumlu duran; burun ucu ve burun sırtı gibi bölümlerin de kendi içerisinde birbirini tamamladığı doğal bir burun yapmak. Bu anlamda kişinin yüz yapısına aykırı, aşırı idealize burun ameliyatları sonrasında kişi rahatlamaktan ziyade, daha fazla mutsuz olabiliyor. 

İdeal burun nasıl olmalı?

KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Op. Dr. Oray Karaçaylı başarılı bir burun estetiği ameliyatını şu şekilde açıklıyor:

"Her şeyden önce başarılı bir burun estetiğinin en önemli noktası, hastanın kendisini nasıl görmek istediği ve kendisi için ideal burnun özelliklerini çok iyi anlamaktır. Hastanın beklentileri ile doktorun fonksiyonellik ve estetik açıdan burunu değerlendirmesi sonrasında ortak karar alınarak ilerlenilmelidir.

Bu anlamda Karaçaylı önemli olanın kişiye özel olan ideal burun konusunda doktor ve hastanın aynı fikirde olmasıdır diyor. 

Op. Dr. Karaçaylı burun estetiği ameliyatları ile ilgili sözlerine şöyle devam ediyor:

"Burun estetiği cerrahisi, denge ve uyum cerrahisidir, bu nedenle kişiye özel olmak zorundadır. Burnun tek başına kalkıklığı, açısı, genişliği mükemmel olabilir ama diğer yapılarla uyumunun da hastayı ve doktoru memnun etmesi gerekmektedir. Günümüzde cerrahi tekniklerin çeşitliliği de doktorların elini oldukça güçlendirmektedir. Özellike piezo cerrahisi, operasyon esnasında burunun çok daha kolay şekillenmesinde katkıda bulunur. Ameliyat sonrası da daha az morarma ve şişlik olacağından çok daha hızlı bir iyileşme söz konusu olacaktır.

Hastaların, hekimlerini seçerken hekimin birçok burun estetiği operasyonu gerçekleştirmiş olmasına ve konusundaki deneyimlerinin çokluğuna dikkat etmesi ve ortak görüş ile operasyona girmesi, başarılı sonuçlara ulaşılmasını sağlayacaktır. 

Op. Dr. Karaçaylı'nın da söylediği gibi: Unutmayın ki, güzel bir burun son derece doğal ve yüzünüz ile uyumlu gözükmeli, estetikli ve yapay bir görüntü vermemelidir.

İlgili haberlerimiz:

​Burun estetiğinde moda olmaz!
Op. Dr. Emre İlhan, 2012 estetik trendlerinin konuşulduğu şu günlerde burun estetiği yaptıracaklara uyarılarda bulunuyor. Dr. İlhan, burun estetiğinin modaya göre değil, kişiye özel yapılması gerektiğini söylüyor.

​Burun estetiğiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar
Burun estetiği ameliyatlarıyla ilgili birçok efsane var. İşin doğrusunu Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Y. İlker Manavbaşı açıklıyor. İşte burun estetiğiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!

​Estetikte en sık yapılan 5 hata
Güzelleşmek uğruna yapılan estetik operasyonlar kimi zaman hayal kırıklığına uğratan hatalarla sonuçlanabiliyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu estetikte en sık karşılaşılan 5 hatayı anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER