› 
 › 
Pudra.com 23.04.2013

Kök hücre tedavisinin yarattığı estetik mucizeler

Pek çok sorunun tedavisinde kullanılan “kök hücre teknolojisi” sağlanan gelişmelerle çoktan 21. yüzyılın tedavisi oldu bile! Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal'dan kök hücre tedavisinin yüz gençleştirmede nasıl kullanıldığını öğreniyoruz.

Estetik ve plastik cerrahide yenilenme ve gençleştirmek amaçlı kullanılan kök hücreler, hekimler ve hastalar için pek çok avantaj sağlayan bir yöntem. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal, kök hücre teknolojisinin en önemli özelliğinin kişinin kendi doğal hücreleri ile uygulanması olduğunu belirtiyor ve ekliyor:

Kök hücre tedavisinin yarattığı estetik mucizeler

"Kök hücre tedavisinin uygulandığı bölgede kan dolaşımı arttığı için cilt gençleşir ve daha parlak bir hal alır. Kök hücre, enjeksiyonun yapıldığı bölgelerde yeni hücre oluşumunu artırarak doku gençleşmesini artırır. Kendi doğal hücrelerimiz olan ve reaksiyon riski olmayan kök hücreler, yeniden yerleştirildiği vücudumuzda kolayca yaşamaya başlar.

Neredeyse tamamen ağrısız bir uygulama olan kök hücre teknolojisinde büyük cerrahi işlemlerde olduğu gibi aşırı şişmeler morarmalar pek görülmez. Dikiş gerektirmez ve uygulandığı bölgelerde bir iz bırakmaz. Uygulamanın sonrasında pansuman yapılmaz, ağrılı ve yorucu kontroller yoktur. İyileşme süresinin çok kısa olmasını yanı sıra tedavinin etkisi de kısa zamanda ortaya çıkmaya başlar.

Kök hücre uygulaması nasıl yapılır?
Lokal ya da genel anestezi altında enjektör ile, genellikle hastaların da kurtulmak istediği bölgeler olan, karın bel ya da kalça bölgesinden bir miktar yağ dokusu özel kanüllerle alınır. Sonrasında bir dizi işlemden geçirilerek kök hücreleri, yağ hücrelerinden ayrılır ve tamamen kök hücre içeren bir sıvı elde edilir. Bu milyonlarca kök hücre içeren sıvı, ihtiyaca göre kullanılacak yere enjekte edilir."

Kök hücre tedavisiyle yüz gençleştirme
Yüz dokuları yaşın ilerlemesi ile birlikte vücuttaki tüm dokular gibi zayıflayıp yaşlanmaya başlıyor ve hücre sayısı gitgide azalıyor. Bu dokuların zayıflaması ve hücrelerin azalmasıyla da yüzde sarkmalar meydana geliyor. Kök hücre tedavi sayesinde eksilen dokular yeniden tamamlanarak gençleşme sağlanıyor.

Bu tedavinin yağ hücresi tedavisinden en önemli farkını ise Op. Dr. Nuri Battal şu sözlerle dile getiriyor: "Yağ hücreleri yüze enjekte edildiğinde oksijensizliğe tahammülü olmadığı için büyük çoğunluğu ölüp erir. Kök hücreler ise çok daha dayanıklıdır. Konulduğu ortama hızlıca adapte olarak burada yerleşip çoğalmaya başlar.

Kök hücrelerin tutunma ve yaşama potansiyeli yüksektir. İşte bu nedenle örneğin yanık hastalarında cilt altına verildiğinde daha iyi bir kanlanma ve hatta yeni cilt oluşumuna zemin hazırlar. En önemli özellikleri de yerleştikleri dokuda salgıladıkları enzimlerle damarlanma ve
dolaşımı artırarak doku gençleşmesini sağlamalarıdır.

Yüzde eksik olan yerlere kök hücreler yağ dokusu hücreleri ile birlikte yerleştirilerek; sarkmış ve yaşlanmış olan yüz, estetik konseptlere uygun olarak yeniden şekillendirilir. Yerleştirilen kök hücrelerle dokular yeniden canlanır. Göz çevresi, yanaklar, alın, çene kenarları dudaklar, boynun cildi yenilenir ve dolgunlaşır."

Tedavi sonrası iyileşme süreci
Uygulama sonrası hasta hızlı bir şekilde iyileşir ve etkileri hemen görülmeye başlar. 3-7 gün içinde normal hayata dönülebilir. Bu dönemde sigara içilmemesi ise altın kuraldır.

Kök hücre tedavisinin kullanıldığı diğer alanlar
Kök hücre teknolojisi yüz gençleştirmenin yanı sıra doku onarımı, meme büyütme, boyun gençleştirme, kalça dikleştirme-dolgunlaştırma, el gençleştirme, penis kalınlaştırma uygulamalarında da kullanılabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER