› 
 › 
09.10.2017

Şimdi Epilasyon Zamanı

Sonbaharda epilasyona gidin, yazın rahat edin. Epilasyona uygun kişiler, seans süreleri ve epilasyon için en doğru zaman ile ilgili bilgiler Pudra.com'da.

Lazer epilasyon, uzun yıllardır güvenli bir şekilde uygulanan bir yöntem. Epilasyonun başarılı olmasını sağlayan faktörlerin başında cilt ve kıl rengi geliyor. Ancak, lazer epilasyonun yaptırılacağı zaman da çok önemli. Epilasyon uygulaması yapılan bölgede herhangi bir leke olmaması için güneş görmemesi gerekiyor. Durum böyle olunca epilasyon uygulamasını sonbahar aylarında yaptırmak gerekiyor. 

Epilasyon
 
Şimdi başlarsam ne zaman biter?
Lazerle epilasyonda vücut için 4-6 seans, yüz bölgesi için ise 5-8 seanstan sonra genellikle kıl miktarında yüzde 70-90 oranında kalıcı azalma görülür. Seans aralıkları yüz bölgesi için 4, vücut içinse 6-8 haftadır. Toplamda 6-7 ay süren lazer uygulamasına şimdi başlamalısınız ki yazın rahat edin. Lazer epilasyonda tedaviye yanıt kişinin kıl rengi, genetik yapısı, hormonal durumu, önceden uygulanmış tedavilere göre değişir. Seanslara zamanında gitmek tedavide etkinliği artırır.

Seans süresi nedir?
Seans süresi uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte 5 dakika ile 1,5 saat arasındadır. Örneğin göğüs uçları, dudak üstü 5-10 dakika, bikini 15-20 dakika, tüm bacak ise yaklaşık 1,5 saattir.

Hangi bölgelere uygulanabilir?
Göz çevresi ve mukozalar dışındaki her bölgeye lazer uygulanabilir.

Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz?
Lazer epilasyon çok koyu cilt alanları, fotosensitiv alanlar, ciltte inflamatuar hastalık alanları, şüpheli pigmente alanlar ile uçuk veya açık yara bulunan alanlara uygulanmaz. Tetrasiklin, Retinoid, Roaccutane gibi ilaçların kullanımlarından belli bir süre sonra yapılmalıdır. Ayrıca gebelikte uygulanması gerekir. Bunların dışında, ergenlik çağını geçmiş tüm kadın ve erkeklerde lazer epilasyon uygulaması yapılabilir.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
​Lazer epilasyon nerelere uygulanır?
Tüylerinizden kurtulmak istiyorsanız, kesin çözüm lazer epilasyonda. Lazerle kolaltı, kasık bölgesi, kollar, bacaklardaki tüylere veda...

11 soruda lazer epilasyon
Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar, erkeklerin en çok sırt, elmacık kemiği, boyun ve enselerine epilasyon yaptırdığını belirterek 11 soruda epilasyon hakkında merak edilenleri anlattı.

​Lazer epilasyon sonrası bakım
Lazer sonrası cilt bakımı oldukça önemlidir. Cildinizin kalıcı bir zarar görmemesi için okuyacaklarınızı mutlaka yapın!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER