› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.07.2015

Teosyal Dinamik Dolgu nedir? Nasıl uygulanır?

Kırışıklık tedavisi için kullanılan Teosyal Dinamik Dolgu, kısa sürede doğal sonuçlar vaat ediyor. Op. Dr. Burak Türkyılmaz Teosyal Dinamik Dolgu nedir? Nasıl uygulanır? Etkisi ne kadar sürer? gibi merak ettiğimiz soruları yanıtladı.

Kırışıklık ve mimik çizgisi arasındaki fark nedir?

Teosyal Dinamik Dolgu nedir? Nasıl uygulanır?
Zaman geçtikçe cilt kurur, incelir ve esnekliğinin azalması nedeniyle daha hassas bir form alır. Yüz kasları her kasıldığında cilt gerginleşir, ancak yetersiz bir biçimde tepki gösterir. Yüzün daha hareketli alanları, bu doğal yaşlanmadan ilk olarak etkilenir. Cilt zamanla sarkmaya ve "ifadeli" kırışıklıklar görülmeye başlar. Bu kırışıklıkları gidermek zorlaşır. Cildin gerginliğini ve çekiciliğini kaybetmesiyle birlikte bu özellikler daha belirginleşmeye başlar. Yaşlanma sonucunda donuk ve yorgun görünümlü bir cilt ortaya çıkar. Yüz üzgün veya yorgun görünür. Herhangi bir yüz hareketi yapılmadan yıllar içinde oluşan kırışıklıklara "statik kırışıklık"lar diyoruz. Mimik hareketlerine bağlı kırışıklıkları ise "dinamik kırışıklık"ar olarak adlandırıyoruz.

Teosyal Dinamik Dolgu nedir?
Geleneksel dolgular, cilt hareket halinde değilken görülen statik kırışıklıklar düşünülerek uygulanır. Teoxane Laboratuvarları tarafından geliştirilen Teosyal Dinamik Dolgu ise, cildi hareket halindeyken de destekleyen ve aynı zamanda yüzünüzün canlılığını ve yumuşaklığını korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış̧, bir üründür. Özellikle mimiklerle oluşan problemleri gidermek veya azaltmak için sadece bu bölgeye özgü olarak geliştirilmiş, içeriği itibari ile normal dolgulardan birçok konuda farklılık gösteren bir dolgu çeşididir. Cildin ağız çevresi, yanaklar, nazolabiyal kıvrımlar, alın, dudak, kazayağı gibi en hareketli bölgeleri için uygun. Patentli ve çapraz bağlı "Resilient" hyalüronik asit içeriğinin yanı sıra uygulama sırasında içeriğindeki anestezik madde sayesinde hasta konforu sağlanıyor.

Teosyal Dinamik Dolgu'nun içeriğindeki hyalüronik asitin farkı nedir?
Hyalüronik asit, insan vücudunda ve daha birçok canlıda doğal olarak bulunan bir polisakkarittir. Vücudun ürettiği hyalüronik asidin %50'si üst deride bulunur. Yaş ilerledikçe zamanla vücudumuzda hyalüronik asit miktarı azalır ve yerine konması gerekir. Hyalüronik asit yan etkilerinin çok az olması, homojen dağılabilir olması ve vücuttan tamamen atılabilir olduğu için günümüzde en çok tercih edilen dolgu maddesi. Yoğun hyalüronik asit seviyesi, patentli ve çapraz bağlı hyalüronik asidin doğru dengesi ile üretilmiş olan Teosyal Dinamik Dolgu, mimik çizgilerinin düzeltilmesinde viskoelastik profil, doku üzerine minimal baskı, optimal yayılma ve kontrollü konumlandırma, dar alanlara kolay enjeksiyon, şişkinlik ve ödem oluşma riskini en aza indirgeme gibi avantajlar sağlar.

Teosyal Dinamik Dolgu'nun diğer dolgu yöntemlerinden farkı nedir?
Teosyal Dinamik Dolgu ile artık belirginleşen mimik çizgileri, doğal görünüm sağlanarak ortadan kaldırılıyor. Hem kolay hem de güvenilir bir yöntem olan Teosyal Dinamik Dolgu; özellikle alın çizgileri, kaş çatma çizgisi, göz kenarlarındaki gülümsemeyle oluşan çizgiler, dudak ve dudak üzeri çizgiler, nazolabiyal çizgiler ve boyundaki çizgilerin açılmasını sağlar. Uygulama ile birlikte ciltte derin kırışıklıkların oluşmasını engelleyerek zamanın etkisini durdurmuş olur. Cilt daha taze, dinlenmiş, aydınlık ve ışıltılı bir görünüme kavuşur. Yani kısacası cilt kalitesi artar.

Teosyal Dinamik Dolgu yaptırdıktan sonra hemen işe, normal hayata dönülüyor mu?
İşlemin tamamı mimik çizgilerinin durumuna göre 10 ila 20 dakika arasında sürüyor. Teosyal Dinamik Dolgu daha önce de belirttiğim gibi ödem ve şişlik açısından oldukça güvenli. Hastalar uygulamadan hemen sonra sosyal yaşamlarına dönebiliyor.

Teosyal Dinamik Dolgu'nun yan etkileri var mı?
Her enjeksiyonda olduğu gibi kızarıklık, morarma ve şişme nadiren de olsa oluşabilir. Bu yan etkiler, makyajla kolayca kapatılacağı gibi, 3-5 gün içinde kaybolur.

Teosyal Dinamik Dolgu ne kadar süreyle etkisini koruyor? Ne kadar sıklıkla tekrarlanmalı?
Teosyal Dinamik Dolgu’nun kalıcılık süresi 12-18 aydır. Bu süreler kişinin cinsiyetine, yaşına, yaşam koşullarına ve genetik faktörlere göre değişiyor. Tekrar uygulamalar kalıcılık süresini artırmaya yardımcı oluyor.

Teosyal Dinamik Dolgu'nun sonuçları ne zaman görülüyor?
İşlem yapılır yapılmaz sonuçlar görülüyor. Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi enjeksiyona bağlı herhangi bir şişlik varsa bir haftanın ardından son halini alıyor.

Teosyal Dinamik Dolgu uygulamasında yaş sınırlaması var mı?
Teosyal Dinamik Dolgu kullanımında yaş sınırlaması olmamakla birlikte, mimik çizgilerinin oluşumunun ve derinleşmesinin engellenmek istendiği 18 yaş ve üstü, görünümüne özen gösteren kadın-erkek herkes için uygun.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER