› 
 › 
Pudra.com 07.12.2012

Tırnak mantarına lazerli çözüm

Tırnak mantarı özellikle ayak tırnaklarında görülen ve kurtulması zaman alan bir hastalık. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hicran Ercan tırnak mantarından kurtulmanın en yeni yöntemi olan ND Yag lazer tedavisini anlattı.

Bakımlı olmanın en önemli göstergesi olan tırnaklar, zaman zaman bozulup deforme olabiliyor. Bozulan tırnaklarda oluşan mantarlar için Central Hospital’dan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hicran Ercan uyarıyor ve son zamanlarda kullanılan lazer tedavisini anlatıyor:

Tırnak mantarına lazerli çözüm

“Tırnak mantarı, dermotofitler adı verilen mikroorganizmalar tarafından oluşur. Tırnaklarda sertleşme, kalınlaşma ve şekil bozuklukları şeklinde karşımıza çıkan tırnak mantarı el ve ayaklarda olmak üzere her yaşta ortaya çıkabilir. Ancak yaşlı hastalar daha çok risk altındadır.”

Tırnak mantarının tedavisinde geleneksel yöntemlerden birinin ilaç kullanımı olduğunu belirten Uzm. Dr. Hicran Ercan: “Antifungaller denilen bu ilaçlar yaklaşık 3 ay kullanılır ve ilaç kullanımı karaciğere zarar verebilir. Bu yüzden ilaç kullanımı sırasında aylık karaciğer fonksiyonları takip edilmeli.” diyerek risklerin altını çiziyor.

Tırnak mantarı tedavisinde uygulanan son yöntem nedir?
Son yıllarda tırnak mantarı tedavisinde ilaç kullanımına alternatif olarak ND YAG Lazer sisteminin geliştirildiğini ifade eden Uzm. Dr. Hicran Ercan ekliyor: “ ND YAG sistemiyle tırnak mantarı tedavisi, tırnak ve tırnak yatağının ısıtılarak mantarların yok edilmesiyle gerçekleşiyor.

Lazer tedavisinin süresi nedir?
Tedavi süresi bir hafta arayla dört seans olarak önerilmektedir. Her seans yaklaşık 10 ile 15 dakika sürer ve işlem sonrasında hasta günlük yaşamına rahatlıkla geri dönebilir. Tedavi sürecinin oldukça kısa olması, tedaviye etkin yanıt alınabilmesi ve konforlu bir tedavi sunuluyor olmasının yanı sıra bu hizmetin ekonomik olması da tırnak mantarı tedavisinde ND Yag lazer’in ön plana çıkmasına neden oluyor.

Tırnak mantarında lazer tedavisi herkese uygulanabilir mi?
Bu yöntem özellikle ilaç kullanan yaşlı hastalar için ciddi avantaj sağlıyor. Herhangi bir yan etkisi olmadığı için emzirenlerde, karaciğer hastalarında, yaşlılarda, çocuklarda kısacası herkeste uygulanabilir.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER