› 
 › 
Pudra.com 19.03.2012

Yüz gerdirme ile ilgili efsaneler ve gerçekler

Son yıllarda yüz germenin yeni yöntemleri ve teknolojileri ortaya çıktı. Bu konuda efsaneler ve gerçekler konusunda Doç. Dr. Teoman Dal bilgi veriyor.

Yaşımızı ilk ele veren yüzümüz... Yüzdeki yılların etkilerini silmek için asırlardır, kadın-erkek hepimiz belirli bakımlar, önlemler, tedaviler ve müdahaleler peşinde koşuyoruz. Yüzümüzdeki çizgilerle uğraşmanın yanında, daha genç görünmek için gevşeyen yüz cildimizi eski gergin haline getirmek de çok önemli.

Yüz gerdirme ile ilgili efsaneler ve gerçekler

İşte, yüz gerdirme ile ilgili efsaneler ve gerçekler:

Yüz gerdirme kadınlara özgüdür.
Gün geçtikçe, daha genç görünmek ve öz güvenini korumak isteyen erkeklerde de yüz gençleştirmeye yönelik işlem ve ameliyat sayısı hızla artmaktadır.

Yüzün gençleşmesi için tek yöntem yüz germe ameliyatıdır.
Ameliyatsız yüz germe ya da gençleştirme yöntemleri de vardır. Ameliyatsız bir cilt sıkılaştırma yöntemi olan Ultherapy ile ciltteki gevşeme ve sarkmalar 60 dakikalık tek bir seans ile tedavi edilebilmektedir.

Ameliyat dışındaki yöntemlerden sonuç alınmaz.
Gevşeyip sarkan cildin gerginleştirilmesi cilt yüzeyine uygulanacak işlemlerle sağlanamaz. Cildin alt katmanlarındaki destekleyici dokulara ulaşan, germe ve lifting etkisi yaratan Ultherapy yöntemi ile sarkma yaşanan kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz kontürü, çene hattı ve gıdı bölgesi ve kırışan göz çevresinde ameliyatsız toparlanma ve gençleşme etkisi elde edilebilmektedir.

Sadece yaşlıların yüz gerdirmeye ihtiyacı vardır.
Yüzün yıpranması, cildin yaşlanması ve çevresel etkilere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bu etkenler sigara içmek, alkol, hastalıklar, güneş, iyi beslenmemek ve hatta sağlıksız yaşam olarak sıralanabilir. Her cilt bu etkenler nedeniyle farklı yaşlarda yıpranıp gevşeyebilir.

Yüzü gerdirmek için iyice yaşlanmayı beklemek gerekir.
Yüz cildini gerginleştirmeye yönelik ameliyatlar için deride belirgin sarkmalar oluşan yaşlılık yıllarını bekleyenler olabilir. Ancak cilt özellikleri ya da dış etkenler ile 35-40’lı yaşlardan itibaren yüz ve boyun cildinde gevşeme oluşanlar veya kendilerini daha genç görmek isteyenler için, ameliyatsız “uthratherapy” veya çok ufak müdahale gerektiren sınırlı face lift teknikleri daha fazla önerilmektedir.

Yüzü germek için yapılan müdahaleler doğal olmayan, plastik bir görünüm yaratır.
Yüz germe ameliyatları sonrasında zamanla ciltte oluşan gevşemeye bağlı olarak ameliyatın etkileri de azalmaktadır. Bu süreci uzatmak amacı ile ameliyat sırasında fazla miktarda cilt çıkarılan hastalarda ameliyat sonrası oluşan ödem ile birlikte doğal olmayan bir görünüm izlenebilmektedir. Sonuç olarak ameliyat sonrası yüz görünümü uygulanan cerrahi tekniğe ve tercihlere göre değişmektedir.

Yüz germe yüzdeki bütün çizgileri yok eder.
Yüz germe, göz altı veya ağız çevresindeki yüzeyel kırışıklıkları yok etmez. Bu çizgileri yok etmek için, dolgu, lazer veya kimyasal peeling gibi yöntemler uygulanır.

Yüz germe ameliyatı sonrası iz kalmaz.
İzler ameliyatların doğal sonucudur. Tercih edilen ameliyat tekniğine bağlı olarak farklı bölgelerden cilt kesisi yapılmakla beraber bu kesiler derinin doğal katları, çizgileri ve saçlı deri içinden yapıldığı için iyileşme sonrası oluşacak izler de bu bölgelerde gizlenmektedir.

Yüz germe sonrası hızla sonuç alınır.
Her ameliyat sonrası olduğu gibi yüz germe ameliyatının ardından da vücut ve cilt iyileşmek için zamana ihtiyaç duyar. İyileşme süresi yaş, şeker, tansiyon gibi sistemik hastalıklar ya da sigara gibi kan dolaşımını bozan etkenlere bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama iki haftayı bulacaktır. Bu süre “Silhouette lift” gibi ufak müdahalelerde 2-3 günle sınırlı olmaktadır. Cerrahi tekniklerde ameliyatın sonuçları hemen ve belirgin olarak ortaya çıkarken Ultherapy tekniğinde aylar içinde yavaş yavaş oluşan gerilme etkisi elde edilmektedir.

Gerilen yüz yaşlanmaz, kalıcıdır.
Yaşlanmayı durduracak herhangi bir tıbbi veya kozmetik çözüm yoktur. Bu nedenle yüz germe ameliyatları en uzun süre etkisini koruyan işlemler olsa da ameliyatlar, Silhouette lift gibi basit cerrahi müdahaleler ya da Ultherapy gibi ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamalarından sonra zaman içinde azalan etkileri yerine koymak için yeni müdahalelere ihtiyaç duyulmaktadır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER