› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.07.2014

Yüz iskeleti estetiği nasıl yapılıyor?

Yaşlanmanın temel nedeninin yüz iskeletimize bağlı olduğunu biliyor muydunuz? Yüz iskeletinin estetik operasyonlardaki önemini ve yüz iskeleti estetiğiyle nasıl genç bir görünüme kavuşabileceğimizi Op. Dr. Semih Gök anlatıyor.

Hepimiz daha genç ve sağlıklı bir görünümün peşindeyiz. Yıllara meydan okuyan bir görünüm için zaman, para ve emek harcamaktan hiç çekinmiyoruz. Gelelim şimdi yaşlanmayı nasıl durdurabileceğimize... Genç bir yüz ifadesine kavuşmanın aslında yüzümüzün iskeletiyle ilgili olduğunu hiç düşündünüz mü? Yaşlanmış yüz görünümünü oluşturan en önemli unsur, aslında yüz kemiklerindeki erime. Ergenlikten sonra büyümesi duran yüz iskeleti, yıllar içinde farklı değişimler yaşıyor. Yaşlandıkça küçülen iskelete deri bol gelmeye başlıyor. Yaşlanma yüz kemiklerindeki değişim, kemiklerin erimesi, çukurlara doğru çökmesi ve büzüşmesi ile gerçekleşiyor. İskelet ve deri arasındaki bu uyumsuzluğu modern estetik cerrahinin değişik teknikleriyle çözüm sunduklarını söyleyen Op. Dr. Semih Gök ile yüz germe ve yüz gençleştirme operasyonları hakkında konuştuk.

Yüz iskeleti estetiği nasıl yapılıyor?

Yüz iskeletinin yaşlanması nasıl gerçekleşiyor?
Yüz iskeletinin yaşlanması kendi içine çökmesiyle gerçekleşiyor. Yaşlandıkça eriyen ve küçülen iskelete deri bol gelmeye başlıyor. Yüz iskeleti yaş artıkça küçülüp şekil değiştirirken, kaslar ve deri de onunla birlikte hareket ediyor. Derideki sarkma, kırışıklık ve renk değişiklikleri de eklendiğinde yıpranmışlık belirginleşiyor.

Sağlıklı yüz kemikleri yapısal mıdır?
Evet genetik ama yüz kemiklerinin yapısında bu faktörler kadar beslenme alışkanlığı da belirleyici. Kalsiyum ve D vitamini alımı önemli. Menapozla birlikte östrojenin hızla düşmesi de yaşlanmayı hızlandırıyor. Kemik erimesi aslında normal bir süreç. Yıkım fazla olursa kemikler erimeye, küçülmeye başlıyor. Osteoporoz olarak adlandırılan bu durum bütün bedeni etkiliyor. Güçlü bir iskelet üzerine iyi oturmuş deri, yerçekiminden etkilenmiyor. Diş ile iskelet arasındaki bağlantı da çok önemli. Bazı dişlerin çekilmesi yanaklarda çökme ve dudak kenarlarında kırışıklıkların oluşmasına neden oluyor.

Yüz iskeleti ve yüz kemikleri kadınlarda daha zayıf, erkeklerde güçlü oluyor. Bu yüzden kadınlar daha erken yaşlanıyor. Yüz iskeleti güçlü, iskelet açıları belirgin, dişleri sağlıklı bireylerde yaşlanma belirtileri daha az görülüyor. Güçlü yüz iskeletine sahip yüzler zarif bir yaşlanma yaşıyor. İleri yaşlarına rağmen hala güzel bulunan, klasik güzel olarak tanımladığımız kişilerin iskelet yapılarına dikkat ettiğinizde güçlü olduklarını fark edeceksiniz.

Yüz iskeleti nasıl gençleştirilir?
Yapısal destek dokusu enjekte edilerek ya da implant yerleştirerek. İskelette erime varsa, yüz gençleştirme operasyonlarına başlamadan önce yüz iskeleti güçlendirilmeli. Yüz gençleştirme operasyonlarının önemli bir parçası olan yüz iskeleti gençleştirme işlemi, kemik dokuya yakın özellikte yapısal destek dolguları enjekte edilerek gerçekleştiriliyor. Yapısal destek dolgusu, iskeletin zayıf bölgelerine yerleştirilen geçici bir madde. Yüzün doğallığını koruyan bu iskelet güçlendirme operasyonu, koruyucu estetik işlemi olarak adlandırılıyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.

Alt çene ucunda, yüz ovalini oluşturan çene kemiğinde, elmacık kemiği ve göz çevresi kemiklerinde erime varsa, yüz germe operasyonlarından önce bu kemiklere güçlendirilme yapılması öneriliyor. Yüzün her bölgesine göre farklı boyutlarda üretilmiş implantlarla çene ucu, alt çene, üst çene, elmacık kemiği, burun kenarları, göz çevresi iskeleti daha kalıcı olarak güçlendirilebiliyor. Yerleştirilen implant, kemik yapının bir parçasına dönüşüyor. Erimediği için operasyonun tekrar edilmesi de gerekmiyor.

İmplant yüze nasıl yerleştiriliyor?
Kişiye özel şekillendirilebilen bu implantlar ağız içinden girilerek yerleştiriliyor, kemik üzerine titanyum mini-mikro vidalarla sabitleniyor. Bu işlem, fazla deri sarkması olmayan kişilerde yüz gençleştirmesi için tek başına yeterli oluyor. Deri sarkması olan kişilerde ise yüz germe işlemini kolaylaştırıyor.

Yüz iskeleti, gençleştirme operasyonları öncesinde mutlaka güçlendirilmeli mi?
Yüz kemiklerinde değişim, kemik erimesinin yanı sıra çökme ve büzüşme şeklinde oluyor. Bu durum yüz iskeletini güçlendirmeyi gerektiriyor.

Yüz germe işlemi yüz gençleştirme için yeterli mi?
Sadece sarkan deriyi gererek gerçekleştirilen yüz gençleştirme işlemlerinde sonuç doğallıktan uzak olabiliyor. Lifting işlemleri güçlü ya da güçlendirilmiş iskelet üzerinde daha doğal ve uzun ömürlü sonuçlar veriyor. Yüz gençleştirme amaçlı yarım ve total yüz germe işlemleriyle birlikte veya tek başına uygulanan kök hücrelerinden zengin yağ hücre enjeksiyonu başarılı bir tedavi yöntemi. Vücudun değişik bölgelerinden alınan yağ hücreleri özel olarak ayrıştırılıyor ve yine kişinin kanından elde edilen dokuyu destekleyen, besleyen mucizevi faktörler ile birleştirilerek kök hücreden zengin yağ dokusu elde ediliyor. Elde edilen bu yağ dokusu yüz gençleştirme amacı ile zaman içerisinde hacmini kaybetmiş olan bölgelere özel iğneler ile enjekte ediliyor. Enjekte edilen bölgelerde kaybedilen hacimlerin yeniden kazanılması sağlanıyor. Böylece deforme yapılar onarılıyor. Daha genç, tazelenmiş deri, deri altı, kas, kemik dokuları ortaya çıkıyor. Bu iyileştirici etkisi ile cilt kalitesinde bir güzellik ışığı oluşuyor. Uygulanan çok boyutlu tedavinin sonucu başarılı oluyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER