› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.03.2013

Düğün öncesi el ve ayak bakımı nasıl olmalı?

Düğünde ellerinizin ve ayaklarınızın da en az sizin kadar güzel ve bakımlı görünmesi şart! İşte düğün öncesi el ve ayak bakımında dikkat edilmesi gereken birkaç unsur...

Düğününüze dair her ayrıntıyı bir bir düşünüyor ama el ve ayak bakımınızı aklınızın ucundan geçirmiyorsanız sizi hemen uyarmak isteriz. Ellerinizin sürekli göz önünde olacağını söylememize bile gerek yok. Ayaklarınız ise eğer kapalı ayakkabı giymeyecekseniz hiç ummadığınız bir anda, örneğin gelinliğinizi kaldırarak yürümeye çalıştığınızda ortaya çıkacaklardır. Bu yüzden Pudra.com olarak düğün öncesi el ve ayak bakımında sizlere hatırlatmak istediğimiz birkaç unsur var:

Düğün öncesi el ve ayak bakımı nasıl olmalı?

Shea ve argan yağı içeren nemlendiricilerin önemi
Eğer ellerinizde ve ayaklarınızda aşırı kuruluk problemi yaşıyorsanız shea ve argan yağı içeren nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Tabii bir de beslenmenizde dikkat etmeniz gereken hususlar var. Yararlı yağ asitleri içerdiklerinden zeytin, hindistan cevizi ve balık gibi besinlerin cildinizin daha esnek olmasına yardımcı olacaklarını unutmayın.

Oje bazı (primer) kullanın!
Çoğunlukla gereksiz gibi gözüküp uygulanmayan bir adım olsa da, primer dediğimiz oje bazlarının tırnakları koruduğu bir gerçek. Özellikle de ojesiz bir gününüz geçmiyor, birini çıkardıktan hemen sonra diğerini sürüyorsanız… Düğün günü süreceğiniz ojenin tırnaklarınızda sağlıklı bir şekilde parlamasını istiyorsanız bir an önce oje bazı kullanmaya başlamanızda fayda var.


El ve ayak peelingi
Cilt bakımınızda hiçbir adımı atlamıyor; temizleme, peeling, nemlendirme gibi rutinlere uyuyor olabilirsiniz. Ama ellerinizi ve ayaklarınızı bu rutine dahil etmiyorsanız işte en büyük hatayı o noktada yapıyorsunuz demektir. Ellerinizi ve ayaklarınızı peeling yardımıyla pürüzlerinden arındırarak daha yumuşak ve bakımlı olmalarını sağlayabilirsiniz.

Ponza taşının gerekliliği
Birkaç haftada bir banyoda ayıracağınız birkaç dakikayla ayaklarınızın daha bakımlı gözükmesini sağlamak çok da zor değil. Bildiğimiz ponza taşları ya da onların daha modern halleri ayak törpüleriyle ayaklarınızı ölü derilerinden arındırabilirsiniz. Burada en önemli nokta bu işlemden sonra ayaklarınızı nemlendirmemeyi unutmamak!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER