› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.10.2015

Dudak balmının 10 şaşırtıcı kullanımı

Dudak balmını sadece dudaklarını nemlendirmek için kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Dudak balmının 10 farklı kullanım alanı Pudra.com'da.

Kışın çatlayan ve kuruyan dudaklarımızın kurtarıcısı dudak balmları havaların soğumasıyla makyaj çantalarımızda yerini aldı. Yoğun nemlendirme özellikli bu balmlar aslında sadece dudaklarımızı kışın yıpratıcı etkilerinden korumuyor, sertleşen tırnak etlerinden, yoldan çıkmış kaşları yoluna sokmaya kadar birçok işe yarıyor. Balmın, daha bilinen ismiyle dudak balmının 10 farklı kullanım alanını güzellik rutininize dahil etmeye hazır olun.

Dudak balmının 10 şaşırtıcı kullanımı
 

1- Göz makyajı temizleyicisi

Pamuğa bir parça balm alın ve gözlerinizde bekletip hafifçe dairesel hareketler yapın. Daha sonra klasik makyaj temizleme rutininizi uygulayın. Balm sayesinde suya dayanıklı göz makyajınızın gözlerinizi ovuşturmadan kolayca çıktığını göreceksiniz. 
 

2- Kütikül yumuşatıcı

Sertleşmiş tırnak etleri ellerinizi bakımsız gösterir. Manikürünüzün daha uzun süre dayanması ve daha bakımlı eller için balmdan sertleşmiş tırnak etlerinizin üzerine sürün ve masaj yapın. Balm sertleşmiş tırnak etlerinizi yumuşatacak ve elleriniz kuaförden yeni çıkmışsınız gibi olacak.
 

3- SOS nemlendirici

Balmların dudak nemlendirmek için harika birer kurtarıcı olduğunu biliyoruz ama kurumuş dirseklerimizi, ellerimizi nemlendirmek için de mucizevi birer ürün olduklarını unutmamak gerek. Kuruyan bölgelerinize süreceğiniz balm o bölgeyi hızlıca nemlendirecek ve kuruluğa veda edeceksiniz. 
 

4- Saçlarda elektriklenmeyi giderir

Kontrolden çıkmış, elektriklenmiş saç tellerini yoluna sokmak için parmak uçlarınıza alacağınız balmla elektriklenen saç tellerini yatıştırabilirsiniz. Sakın "Saçlarımı yatıştırayım" derken fazla kaçırıp yağlı bir görünüm yaratmayın. 
 

5- Topuk yumuşatıcı

Sertleşen ve çatlayan topukları yumuşatmak için gece yatarken topuğunuzu balmla kaplayın ve pamuklu bir çorap giyin. Sabah kalktığınızda topuklarınız balmın etkisiyle yumuşacık olacak. Bunun yanında tavsiye ettiğimiz en iyi ayak bakım ürünlerine de göz atabilirsiniz.
 

6- Kaş sabitleyici

Balmı kaşlarınızı sabitlemek için en az kaş sabitleyici jeller kadar iyi sonuç veren bir yöntem. Parmak uçlarınıza alacağınız balmla kaşlarınıza şekil verin.
 

7- Aydınlatıcı

Canlı ve taze bir görünüm için elmacık kemiklerinin üzerine ve kaş kemiğine aydınlatıcı uygulamak sıkça kullanılan bir makyaj tekniği. Aydınlatma tekniği uygulamak için aydınlatıcı ürünler kullanmak yerine balmı bu bölgelere uygularsanız daha doğal bir ışıltı elde edebilirsiniz. 
 

8- Parlak göz kapakları

Son zamanların defilelerde sıkça kullanılan makyaj trendi parlak göz kapakları. Farınızı sürdükten sonra üzerine balm uygulayarak bu trendi yakalayabilirsiniz. 
 

9- Nemlendirici gece maskesi

Balmın en vurucu özelliklerinden biri de harika bir nemlendirici yüz maskesi olması. Gece yatmadan önce tüm yüzünüze balm uygulayıp yatın. Özellikle soğuk, kuru kış gecelerinde bu maske cildinizin en iyi yardımcısı olacak. Tabii cildiniz çok yağlıysa bu nemlendirici maske sizin için uygun olmayabilir. 
 

10- Krem allık

Balmın bir başka özelliği ise sıradan bir allığı, krem allığa çevirme şansını size tanıyor olması. Toz allığınızı balmla karıştırın ve yanaklarınıza uygulayın. Krem allıktan bir farkı olmadığını göreceksiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER