› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.07.2013

En sık yapılan 3 makyaj hatası

Makyaj yapan her kadın hayatının bir döneminde mutlaka bu hatalara düşmüştür. Yol yakınken gelin bu hatalarınızı düzeltin. İşte en sık yapılan 3 makyaj hatası!

Makyaj, içimizdeki sanatçıyı ortaya çıkaran bir mucize! Evet sanat dedik; ama sanatçı ürettiği eserlerinde her zaman özgür olabilse de biz ne yazık ki makyaj yaparken o kadar özgür değiliz. Doğru yoldan şaşmamak için belli başlı kurallara uymak zorundayız. Aman yanlış anlaşılmasın; bu yazının amacı yaratıcılığınızı kısıtlamak değil, doğruları bilmenize yardımcı olarak daha kusursuz ve yaratıcı makyajlara imza atmanızı sağlamak!

En sık yapılan 3 makyaj hatası

Doğruları öğretmek için en etkili yöntem, yanlışlar üzerinden gitmek değil midir sizce de? Şimdi gelelim en sık yapılan makyaj hatalarına:


Göz kalemini kalın sürmek
Göz kalemi, gözlerinizin şeklini ortaya çıkarır ve yüzünüzde bir ifade yaratmaya yardımcı olur. Ama yanlış kullanımı durumunda da istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.

Göz kalemini gözünüzün altına kalın bir şekilde sürerseniz, gözlerinizin daha küçük görünmesine neden olursunuz. Üstelik bir de farkında olmadan kendinizi daha yaşlı gösterirsiniz. Tavsiyemiz, gözünüzün altını daha doğal bir şekilde boyamanız...



Allığı dağıtmadan bırakmak
Yıllarca anlattık durduk, ama bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz ve rica ediyoruz; lütfen allık sürerken bu hataları yapmayın!

Fazla miktarda allık uygulamak ve uygulamanın ardından dağıtmamak, yanağınızı allığın içine daldırmışsınız gibi görünmenize sebep olacaktır. Fırçayı allığınıza sürdükten sonra üzerindeki fazlalıktan kurtulmak için parmağınıza birkaç defa vurarak silkeleyin. Allığı yüzünüze uyguladıktan sonra dilerseniz bir makyaj süngeri yardımıyla, dilerseniz de temiz bir fırçayla iyice dağıttınıza emin olun.


Kaşları gereğinden fazla boyamak
Benliğinizi oluşturan, sizi siz yapan kaşlarınız, yüzünüzün en önemli noktası... Buna rağmen üzülerek görüyoruz ki kaşların öneminin hala farkında olmayanlar var. Bir de farkında olup da işi abartanlar...

Kaş kalemi ya da farı yardımıyla kaşlarınızı belirginleştirmekte ya da şeklini düzeltmekte hiçbir sakınca yok. Ama kaş yapayım derken de göz çıkarmayın ne olur! Haddinden fazla boyadığınız kaşlarınızla karşınızdaki kişinin tüm dikkatini oraya çekmektense, daha doğal ve açık renkte bir kalemle ilk bakışta fark edilmeyecek ama düzgün kaşlar yaratın!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER