› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.08.2012

Guerlain'den makyaj önerileri

Guerlain’in makyaj artistlerinden Aylin Baydak, 2012 Sonbahar trendlerini ve makyajla ilgili bilmemiz gereken püf noktalarını Pudra.com'a özel anlattı.





Kadınların en beğendiği kozmetik markalarından biri olan Guerlain'in makyaj artisti Aylin Baydak ile özel bir söyleşi yaptık. Yeni sezon makyaj trendlerinden genç gösteren makyaj hilelerine, en sık yapılan makyaj hatalarından ünlülerin makyajına kadar merak edilen her şeyi konuştuk.

İşte, Guerlain'den Aylin Baydak'ın Pudra.com'a özel röportajı...

2012 Sonbahar makyaj renkleri neler?
Kırmızı dudakları ve pembe yanakları bu sezon sıklıkla göreceğiz. Yani kırmızıdan pembeye geniş bir renk skalası mevcut.

Mat ve yanardöner janjanlı renklerden oluşan kahverengi ve oranjlar, özellikle koyu ve yoğun kahveler, sıcak ve canlı bejler, kırmızıya çalan kahverengi tarçın renkleri de sonbahara damgasını vuracak.





"Pembeyi ve kırmızıyı birlikte kullanın"



2012 Sonbahar makyaj trendleri nasıl?
Eğer kırmızı bir ruj kullanıyorsanız pembe bir allık kullanarak kadınsılığınızı daha da arttırabilirsiniz. Baştan çıkarıcı bir kadın olmak için veya masum bir kışkırtıcılık için şeker pembesini tutkulu kırmızı ile birlikte kombin edebilirsiniz. Soluk tende sağlıklı bir ışıltı için ise kırmızı ve oranj renkleri kullanmaktan çekinmeyin.

Gözlerde koyu renkleri uygularken aynı zamanda gözlerinizin canlı ve ışıltılı görünmesine özen gösterin.


"Güzel cildin 3 formülü: Cilt temizliği, peeling ve göz çevresi kremi"



Kadınlara 3 güzellik tavsiyesi verecek olsanız, bunlar hangileri olurdu?
Cilt temizliği ve peeling, sağlıklı ve güzel bir cilt elde etmenin ilk şartı. Peeling kullanımında bazı kadınlar çekimser davranıyorlar ama ölü deriyi atıp yeni ve ışıldayan sağlıklı bir cilt elde etmenin tek yoludur bu. Tabii narin göz çevresi için de mutlaka göz çevresi için özel olarak üretilmiş göz kremleri kullanmalılar. Bazen yüz kremini göz etrafına da kullandıklarına şahit oluyorum ki bu çok yanlış.

Göz çevresi daha ince bir yapıya sahip olduğundan yüzün en hızlı yaşlanan bölgesidir. Gözün çevresindeki derinin hassasiyeti bilindiği için kozmetik firmaları bu bölgeye özel kremler üretirler. Bunları seçerek kullanmak doğru olacaktır.






Guerlain 2012 Sonbahar,Terracotta Bronzer Terra Soleia


"Kapatıcıyı tüm göz çevresine sürmeyin"



Peki, en sık yapılan makyaj hatalarından bahsedelim...
Genelde en sık yapılan hataları kapatıcı kullanımında görüyorum. Kapatıcı kullanmadan önce, her zaman göz çevresi özel bir göz kremi ile nemlendirilmeli sonra kapatıcı uygulanmalı. Ayrıca kapatıcı sadece göz altında morlukların olduğu yerlere uygulanmalıdır. Kadınlar bazen tüm göz çevresine sürüyorlar kapatıcıyı ve sonuçta kaz ayakları daha belirgin oluyor.

Diğer bir hata ise fondöten seçiminde oluyor, fondöten ten renginden çok daha fazla koyu seçiliyor ve yüzde maske gibi görünüyor. Fondöten cilt rengi ile aynı tonda veya bir ton açık/koyu olabilir.






























Guerlain 2012 Sonbahar, Rouge aux Joues Blush


"Aydınlatıcı ve baz, cildi genç gösterir"



Genç gösteren makyaj hileleri var mı?
Tabii ki makyaj ile daha da genç görünmek mümkün. Öncelikle cilt temiz ve bakımlı olacak. Fondötenden önce mutlaka bir fondöten bazı uygulanmalı. Bazlar fondötenin hem kolay uygulanmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda da cilt daha pürüzsüz ve ışıltılı görünecektir. Burun kenarlarından aşağıya inen çizgilere Guerlain’in Precious Light ürününü hafifçe uygulayıp parmak uçları ile yedirirseniz daha aydınlık ve genç bir görünüm kazanabilirsiniz.

Fondötenden sonra aydınlatıcı ile, ağız kenarlarından kulakların orta kısmına doğru bir çizgi çekin ve buruna düz bir çizgi ile getirerek bir üçgen çizmeye çalışın. Çizdiğiniz çizginin üzerinden üçgenin içerisine doğru aydınlatıyı yaymaya çalışın. O bölge aydınlanmış olduğundan lifting etkisi olacak ve yüz daha da genç görünecektir.




























Guerlain 2012 Sonbahar, Ecrin 4 Couleurs Eyesahdow Palette


"Makyajın jokeri: Rimel"



Kozmetikleri yazlık ve kışlık olarak ayırırsak; yazın kullanılmaması gereken makyaj ürünü var mı? Ayrıca yaz-kış kullanılan “joker” makyaj malzemesi hangisi?
Yaz ve kışın ayırmamız gereken makyaj ürünlerinin başında fondötenler geliyor. Yazın cildimiz daha bronz olduğundan kışın kullandığımız fondöteni artık kullanamayız dolayısı ile ten rengimize göre bir fondöten seçmeliyiz. Nasıl yaz ve kış giysilerimiz farklı ise fondötenimiz de hem rengi hem de formülü bakımından farklı olmalıdır. Özellikle yaz aylarında ince yapılı ve su bazlı fondötenleri seçerken kışın ise kapatıcı özelliği daha fazla olan ve cildi rahatlatıp besleyen fondötenler seçmeliyiz.

Joker makyaj malzemesi olarak rimeli söyleyebilirim, yaz ve kış hem siyah hem de kahverengi tonlarını kullanmak mümkün.

Gündüz makyajını geceye çevirmenin püf noktaları neler?
Öncelikle gözlerde gün boyu dağılan makyajınızı pamuklu çubuk yardımı ile temizleyin. Arkasından press pudra ile cildinize pürüzsüz ve taze bir görüntü verin. Kirpik diplerine çekeceğiniz göz kaleminizi daha kalınlaştırıp koyulaştırın ve yine farınızı göz çukurunda daha yoğun kullanarak uygulayın. Gündüzden gece makyajına geçerken yapacağınız tek şey, mevcut görüntünüzü biraz daha vurgulayarak aynı tonları kullanmaktır.























Guerlain 2012 Sonbahar, Rouge G Lipstick


"Kırmızı rujun modası asla geçmez"



Geçmişte var olan, gelecekte de uygulanacak olan makyaj trendi hangisi? Modası hiç geçmeyecek olan?
"Smoky Eyes" yani dumanlı göz makyajı ve kırmızı ruj...

Hangi ünlü kadınların makyaj stilini beğeniyorsunuz? Yerli ve yabancı.
Yabancılarda: Jessica Biel, Scarlett Johansson, Keira Knightley, Avril Lavigne. Yerlilerden ise Beren Saat, Ebru Şallı ve Gülben Ergen'i beğeniyorum.


Seren PAK


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER