› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.05.2017

Maskara sürerken yaptığımız 5 hata

Maskara biz kadınların bir numaralı makyaj ürünü. Peki maskarayı ne kadar doğru kullanıyoruz dersiniz? İşte maskara sürerken yaptığımız 5 hata...

Dışarı çıkarken hiçbir şey yapmasak bile, bir kapatıcı ve maskara süreriz. Kapatıcı yüzümüzdeki yorgunluğu şıp diye alırken, maskara anında güzellik katar güzelliğimize. Hepimizin makyaj çantasında rujlardan sonra eminiz ki boy boy maskara bulunuyor. Fakat yine de bir türlü tatmin olamıyoruz, bu da her ay başka maskara almamıza neden oluyor. Peki acaba, sorun maskaralarda mı, yoksa bizim uygulama tekniğimizde mi? Gelin maskara sürerken hepimizin yaptığı 5 hataya bir bakalım, belki de doğru maskara makyaj çantamızda duruyordu bunca zamandır da biz fark edemedik.

Maskara sürerken yaptığımız 5 hata

1- Maskara fırçasını kullanırken yaratıcı olun
Maskara fırçaları binbir şekilde olabiliyor, kimi kıvrık, kimi bol kıllı, kimi incecik, kimi s şeklinde... Bunların hepsi, istediğimiz görünümü elde edebilmemiz için bize sunulan nimetler. Fakat bizim de mükemmel kirpikler için biraz çaba sarf etmemiz şart. Maskaradan maksimum verim alabilmek için, fırçayı gözümüzün ve kirpiklerimizin yapısına uygun olarak uygun olarak ters, düz, dik -olabilecek her açıda- uygulamalıyız. Örneğin, maskarayı kirpik diplerine ve alt kirpiklere uygularken fırçayı dik tutmanızı öneririz, farka inanamayacaksınız.

2-Kirpik kıvırıcısı mı, kirpik canavarı mı?
Kirpik kıvırıcısı harikalar yaratabiliyor, tabi maskaradan önce sürülürse! Maskaradan sonra kirpik kıvırıcısı kullanmak, kirpiklerinize yapabileceğiniz en büyük kötülük. Kirpik kıvırıcıları öncesinde kullanıldığında kirpiklerinizi kıvırarak, çok daha uzun ve hacimli gözükmelerini sağlarken, sonrasında kullanıldığında kirpikleriniz yolar ve koparır. Siz siz olun, maskaradan sonra kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

3-Bastırmadan da aynı verimi alabilirsiniz
Hepimiz kirpiklerimize önem veriyoruz ve dikkati gözlere çekmek için vaktimizin çoğunu maskara uygulamaya harcıyoruz, evet. Fakat, maskarayı uygularken bastırmasak da olur inanın. Makyaj artisti Rıfat Yüzüak Sil Makyajını kitabında diyor ki;"Maskara uygularken yapılabilecek en büyük hata, kirpiklere fırçayı bastırmaktır. Kirpikler göz kapağından çıkan, havada desteksiz duran tüy taneleridir ve dolayısıyla hassastır." Maskarayı kirpiklerimize bastırarak ve zigzaglar çizerek uygulamaya alışmışız ama bu kirpiklere hem zarar veriyor hem de kirpiklerin sertleşmesine sebep oluyor. Rıfat Yüzüak ayrıca diyor ki; "Kirpik dipleri biraz yumuşak kalırsa, kirpikler hem gözünüzü rahatsız etmez, hem de esnek kaldıkları için daha doğal görünürler." O zaman ne yapıyoruz, kirpiklere nazık davranıyoruz.
Maskara sürerken yaptığımız 5 hata
4-Maskara fırçasını da temizlemek lazım
Makyaj fırçalarımızı temizliyoruz, peki maskara fırçalarının suçu ne? Kirpiklerinizdeki topaklanmanın başlıca sebeplerinden biri de fırçanın üzerinde kalmış ve kurumuş maskara kalıntıları. Fırçayı çıkarırken, maskara tüpünün ağzına bastırarak o topaklanmaları temizlemeye çalışmak hiç iyi bir fikir değil -bunu yaptığınızı biliyoruz-. Çünkü bir sonraki kullanışınızda, bu kalıntılar fırçaya tekrar yapışarak ekstra işe yol açıyor. En iyisi, arada sırada maskara fırçanızı ılık suyla temizlemekle birlikte, her maskara kullanışınızda maskara fırçasındaki kalıntıları bir peçeteyle silmeniz. Böylece, hem maskaranın ömrünü uzatabilir, hem de kirpiklerinizde oluşan topaklanmaya engel olabilirsiniz; bir taşla iki kuş!

5-"Ne kadar çok sürersem, o kadar iyi durur"
Bu fikirden vazgeçmeniz şart, kapatıcıda, fondötende ve allıkta olduğu gibi, maskarayı ne kadar çok sürerseniz o kadar iyi durmaz. Az ve öz uygulamaya özen gösterin. Kat kat maskara sürmek kirpiklerinizin kalın, yapışık ve ok gibi görünmesine sebep oluyor. Takma kirpik gibi, doğallıktan tamamen uzak ve aslında konforsuz da hissettiren kirpikler pek hoş da gözükmüyor. Kat kat sürmek yerine, kirpik kıvırıcısından yardım alarak kirpiklerinizi kıvırın, size uygun bir maskarayı kirpiklerinize bastırmadan, köklerden uçlara tarayarak, zaman zaman dik tutarak uygulayın. Günlük hayatımızda bundan fazlasına ihtiyacımız yok inanın, sahne sanatçısı değiliz hiç birimiz. Kirpiklerimizi biraz kıvırmak ve belirginleştirmek yeter de artar!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER