› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.03.2012

Renkli maskaraları nasıl kullanmalı?

Kabul etmek gerekir ki, renkli maskaralarla aramızdaki bağ siyah maskarayla olduğu kadar kuvvetli değil. Fakat son zamanlarda Paris podyumlarında sıkça yer alan elektrik mavisi son derece göz kamaştırıcı.

"Renkli maskara kullanan kızları her zaman severim" der, makyaj uzmanı Pat McGrath. Dikkat çekici mor, kobalt gölgeler yapıp modellerin gözlerini çok daha iri göstererek, canlı, eğlenceli ve genç bir görünüm sunuyor.

Renkli maskaraları nasıl kullanmalı?

Renkli maskaraları podyum dışında kullanmak cesaret gerektirse de, birkaç önemli ipucuyla bu işi kolaylaştırabilirsiniz. İşte, makyaj uzmanlarından önemli tüyolar...





Neyin gözünüzde iyi durmadığını bilmek, en az doğru rengi seçmek kadar önemli.

Mavi herkesi sever. Ayrıca mavi, zor bir gecenin sonunda, ertesi gün gözlerinizin hiçbir şey olmamışcasına parlak ve beyaz görünmesini sağlar. Makyaj uzmanı McCartney mavi maskarayı siyah maskaranın üzerine uygulamayı tercih ediyor. En güzel mavi maskara için Dior'un azur mavisine bir göz atın deriz.












Mor maskara yalnızca mavi ve yeşil gözlerde güzel durur. Estée Lauder mor maskara konusunda en güzel seçeneği sunuyor.













Göz rengine bakmaksızın, yeşil maskara kirpiklerin olduğundan çok daha kısa görünmesine sebep oluyor.











Renkli maskara kullanıyorsanız gözünüze başka bir makyaj uygulamayın. Maskaranızla aynı renkte far uygulamak büyük bir makyaj hatası. Bu şekilde sirkten kaçmış gibi görünebilirsiniz.

Renkli maskaranızı naturel renkte bir fondöten ve gözlerinizin altına hafifçe süreceğiniz sıvı bir kapatıcıyla tamamlayabilirsiniz. Naturel bir fondöten için mineral fondötenlere göz atın.

Maskarayı kirpiklerinizin sadece üst kısmına uygulayın, alt kirpiklerinize siyah maskara sürün. Eğer gözlerinizdeki etkiyi kuvvetlendirmek istiyorsanız gri-siyah tonlarıyla dumanlı göz makyajı yapabilirsiniz.

Çok tercih edilmese de, farklılık arıyorsanız, renkli maskarayı alt kirpiklerinize uygulayıp siyah maskarayı da üst kirpiklerinize sürebilirsiniz.




Seren PAK


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER