› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.01.2016

Tırnak süslemeyi kolaylaştıracak ipuçları

Rengarenk nail art modellerini uygulamak istiyorsunuz ama zamanınız mı yok? Önerilerimizle tırnak süslemeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Son dönemlerin patlayan trendi tırnak süsleme bir tutku haline gelmek üzere. Şık geometrik ayrıntılardan tutun cıvıl cıvıl desenlere kadar herkesin sevdiği bir model mutlaka var. Pudra.com olarak nail art furyasında dikkatimizi çekenleri en güzel tırnak süsleme modelleri yazımızda paylaşmıştık. Siz de tırnaklarınızı süslemek istediğiniz halde uğraşmaya zaman bulamıyor musunuz? Tırnak bakımı ve süslemesi hakkında vereceğimiz ipuçları ile dilediğiniz tırnaklara ulaşabilirsiniz. 

Tırnaklarınızı süslerken hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları

Baz olarak sirke kullanın. Oje sürmeden önce bir pamuk yardımıyla tırnağınıza uygulayacağınız sirke ile ojenin kalıcılığını artırabilirsiniz.

Süngerli far aplikatörünü ojenize sim uygulamak için kullanın. Süngerli far aplikatörleriyle simleri alın ve yeni sürülmüş ojenizin üzerine uygulayın. Aynı zamanda simli ojenizi doğrudan tırnağa uygulamak yerine aplikatöre sürdükten sonra uygularsanız çok daha fazla örtücülük sağlamış olursunuz.
tırnaklarınızı süslerken hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları
Kendi pratik oje çıkarıcınızı yapın. İhtiyacınız olan malzemeler: sünger, küçük boyda bir kavanoz, makas ve oje çıkarıcı. Süngeri kavanoza sığacak boyda kesin ve rulo halinde sararak kavanoza sarın. İçine size yetecek miktarda oje çıkarıcı dökün. Ojenizi çıkarmak için parmağınızı kavanozun içindeki ruloya batırıp çıkarın.

Oje kalıntılarını eyeliner fırçasıyla temizleyin. Oje sürdükten sonra tırnak kenarındaki kalıntıları temizlemek için açılı eyeliner fırçası ya da dudak fırçası kullanın. Böylece en küçük bölgeleri bile ojenizi bozmadan ayrıntılı bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Tırnaklarınızı evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle beyazlatın. Oje kurbanı olmuş, sararmış tırnakları temizlemek, aydınlatmak ve beyazlatmak için bu karışımı uygulamanız yeterli. Karbonat ve limonu karıştırarak macun haline getirin, diş fırçası yardımıyla macunu tırnaklarınıza masaj yaparak uygulayın, birkaç dakika bekletin ve durulayın.

Ojenizin kurumasını soğuk suyla hızlandırın. Sürdükten sonra ojenin daha çabuk kuruması için elinizi buz dolu soğuk suya daldırın.
tırnaklarınızı süslerken hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları
Kendi tırnak sticker'ınızı yapın. Şeffaf plastik bir kağıdın ya da ambalajın üzerine dikdörtgen şeklinde kalın bir kat oje sürün ve kuruyunca makasla kesin. İstediğiniz şekli oluşturduktan sonra yeni sürülmüş ojenin üzerine yerleştirin, top coat ile sabitleyin.

Ojenizin tırnak kenarlarına bulaşmasını önleyin. Tırnak etlerinize bulaşma ihtimali olan nail art modellerini yapmadan önce tırnağınızın kenarlarına lateks tutkalı sürün. Ojeniz kuruduğunda yapıştırıcıyı soyarak çıkarın. Lateks yapıştırıcınız yoksa pamuklu çubukla vazelin uygulamak da benzer bir işlev görebilir.

Tırnak süslemenizde kolayca çizgiler oluşturun. Yelpaze biçimindeki fırçanın uçlarına ojeyi sürün ve fırçayı tırnağınıza yatay bir biçimde uygulayın. Fırça darbeli çizgiler oluşturmak için birkaç sefer uygulamak yetecek.

Kırılan tırnağınızı çay torbasıyla düzeltin. Çay torbasından küçük bir kare kesin, yeni baz sürdüğünüz tırnağınızın kırılan kısmına parçayı yerleştirin ve üzerine top coat uygulayın. Tırnağınızda görünmez bir yama oluşturmuş olacaksınız.

Simli ojelerin daha kolay çıkmasını sağlayın. Ojenizi sürmeden önce baz olarak soyulabilen bir base coat tercih edin. Çıkarmak için biraz yağ sürdükten sonra manikür çubuğuyla soyun.
tırnaklarınızı süslerken hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları
Tırnaklarınıza ışıltılı taşları yapıştırmak için yumuşak bir göz kaleminin ucunu kullanın. Küçük taşları ambalajından kalemin ucuyla çıkarın ve tırnağınızda istediğiniz bölgeye yerleştirin.

Ojenizin rengini daha belirgin hale getirin. Neon renkte ojelerinizin rengini ortaya çıkarmak için üzerine beyaz renkli ojeyle şeffaf bir katman oluşturun. Base coat olarak bir kat beyaz renk uygulamak da üzerine sürülen ojenin daha canlı bir renk almasını sağlayacaktır.

Sıkışan oje kapağını sıcak suda tutarak gevşetin. Ojeyi bir bardağa ters biçimde yerleştirin. Bardağı çok sıcak su ile doldurun (su seviyesi oje kapağını geçmemeli, aksi halde sıcak su ojenin formülünde bozulmalara sebep olabilir). Sıcak suda birkaç dakika beklettikten sonra ojeyi çıkarın. Kapak gevşemiş olacak.

Toz pigmentleri kendi ojenizi oluşturmak için kullanın. Bir miktar şeffaf oje ile toz pigment yapıdaki göz farını bir kaşığa dökün ve kürdan ya da kulak çubuğu ile karıştırın. Yeni ojenizi bir fırça yardımıyla deneyin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER