› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.11.2011

Ünlü makyaj artistinden Pudra.com'a özel tüyolar!

Türkiye'de sadece Sephora'larda satılan kozmetik markası Cargo'nun makyaj artisti Shehla Shaikh geçtiğimiz hafta İstanbul'daydı. Kendisiyle Pudra.com'a özel kısa bir söyleşi yaptık.

Sephora'nın yılbaşı lansmanı için Türkiye'ye gelen Cargo'nun makyaj artisti Shehla Shaikh ile makyaj üzerine mini bir röportaj yaptık. Bakalım bu keyifli sohbetten neler çıkmış?

Ünlü makyaj artistinden Pudra.com'a özel tüyolar!
Cargo'nun makyaj artisti Shehla Shaikh

1) Dünya genelinde baktığımızda kadınların makyaj alışkanlıkları ve Türk kadınlarının makyaj stilleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanlış ve doğru bulduğunuz yönler neler?
"Makyaj, bireysel olmalı"
Bence bazı kadınlar makyaj yapacak vakti kendilerine ayırmaktan mutlu. Ama bazıları ise yoğun hayat tarzına bağlı olarak bu vakti kendilerine tanıyamıyorlar.

Her sabah bir saat boyunca makyaj yapmaya vaktimiz yok ama yine de en iyi özelliklerimizi vurgulamak için kendimize mümkün olduğu kadar zaman ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. CARGO bu açıdan harika! Çünkü hızlı, basit ve kolay uygulanabilir bir makyaj deneyimi sunuyor. Başka bir açıdan bakıldığında makyaj, bireysel olabilmek, kendi stilini yaratmakla ilişkilidir. Burada yanlış ya da doğru yoktur, önemli olan makyajın etkileyici biçimde uygulanmasıdır. Cildinizi kalın, ağır bir makyajla saklamadığınızdan emin olmalısınız ki, cildiniz kusursuz ve doğal görünebilsin.

2) 2012 makyaj trendleri neler?
"Eyeliner, 2012’nin en önemli parçası!"
Bu yıl tüm trendler doğallıktan yana… Öncelikle makyaja baz hazırlamak için cildin çok doğal ve kusursuz olması gerekiyor. Aslında işin sırrı hafif dokunuşlardan geçiyor. Böylece cilt hayat dolu, taze ve doğal görünür. Yanaklar üzerine sürülen bronzlaştırıcıyla kontürlenen taze bir ten rengi, cildinize yaptığınız mükemmel bir iltifattır. Eyeliner, 2012’nin en önemli parçası! Kalın kedi gözü makyajı gözlerdeki vurguyu gerçek anlamda arttırırken, siyah yerine canlı renkler kullanmanızı tavsiye ediyorum.

3) Kadınların sıklıkla yaptığı makyaj hataları nelerdir?
"Aşırı makyaj en sık yapılan hata!"
Aşırı makyaj uygulamaları muhtemelen en sık yapılan hatadır. Makyajınızın mükemmel görünmesi için doğal gün ışığı altında makyaj yapmaya çalışın. Uyguladığınız makyajla yüzünüzü gizlemek yerine, güçlendirmeniz gerektiğini unutmayın. Düzgün uygulanmayan maskaralar da bir başka hata çünkü kirpiklerinizi güçlendirmiyor. Maskara sürerken bir el aynası kullanın, başınızı arkaya atın, zigzag hareketi ile maskarayı kirpik diplerinizden uçlarına doğru uygulayın, böylece kirpikleriniz hem uzayacak hem de birbirinden ayrılacaktır.

4) Yeni yıl makyajının olmazsa olmazı nedir?
"Parıltı, parıltı ve daha çok parıltı!"
Parıltı, parıltı ve daha çok parıltı! CARGO Liquid Shimmer Eye Shadow kalemi, göz alıcı bir altın tonuna sahip kalıcı bir krem-pudradır. Bu ürünü tek başına veya herhangi bir göz farına hayat verebilmek için baz olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kaşlarınıza vurgu yapabilir ve göz çevrenizi aydınlatabilirsiniz. Bu ürünü dekoltenize de uygulayarak cildinize pırlanta etkisi yaratabilirsiniz. Ben özellikle bu etkiyi çok seviyorum.

5) Eğer 3 makyaj ürünü tavsiye etmeniz gerekse, hangi 3 Cargo ürününü önerirsiniz?
"One Base, Big Bronzer, LashActivator™ Triple Action"
CARGO One Base, çok az vaktiniz varken bile uygulayabileceğiniz, hafifçe sürüp dağıtarak harika sonuçlar alabileceğiniz bir ürün. Makyaja başlamadan önce pürüzsüz bir cilde sahip olmanın önemine inanıyorum, bu ürün hem kapatıcı hem de fondöten özelliğine sahip… Muhteşem ve büyük boy bir pudra olan CARGO Big Bronzer’a, yanaklara doğal bir güneş bronzluğu verip hatları belirginleştirdiği için oldukça düşkünüm. Hiçbir makyaj, güzel kirpikler olmadan tamamlanmış sayılmaz. Ben daha uzun, daha hacimli ve daha kıvrık kirpiklere anında sahip olmanızı sağlayan CARGO LashActivator™ Triple Action’ı öneriyorum.

6) Karşı koyamadığınız makyaj alışkanlığınız nedir?
"Eyeliner ve kalem"
Benim yaptığım makyajda siyah eyeliner çizgileri ve gözlerimin içine siyah kalemle çektiğim sürmeler öne çıkar. Oryantalist görünmeye bayılıyorum! Her zaman Cargo’nun 3 farklı maskarasını toplam 3 kat uygulayarak makyajımı bitiriyorum. Bu benim bağımlılığım! Yanaklarım ve şakaklarıma, cildimin tüm gün parlamasını sağlayan CARGO Big Bronzer’ı sürmezsem cildimi çıplak gibi hissediyorum. Genellikle onu sürmeden evden çıkmam.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER