› 
 › 
parfumdiaries.blogspot.com 04.03.2010

Şık bir parfüm: Hermes/Kelly Caleche

Kelly Caléche, Hermes'in ilk kadın kokusu (1961) Caléche ve Grace Kelly için yapmış olduğu Kelly Bag'in birleşimi.

Pudra ekibi olarak parfümlere bayılıyoruz. Yeni çıkan parfümlerin, farklı kokuların takipçisiyiz. Parfüm Günlükleri adında yeni bir blog açıldığını görünce çok sevindik. Parfümleri detaylı inceleyen bu blogun takipçisi olacağız. İlk olarak da sizinle Parfum Diaries blogunun Hermes Kelly Caléche için yazdıklarını paylaşıyoruz:

Şık bir parfüm: Hermes/Kelly Caleche

Yıl: 2007
Koku ailesi: Floral Odunsu
Üst notalar: Lily of the Valley(MÜGE), Nergis, Greyfurt
Orta notalar: Sümbülteber, Gül
Alt notalar: Deri, Süsen


Kelly Caléche, ülkemizde çok bilindiğini ve sevildiğini düşündüğüm parfümlerden biri. Deri kokularının peşinde olan biri olarak, parfümü çıkar çıkmaz denemiş, beğenmiş ve almıştım. Hala da çok severek kullanmaktayım.

Deri kokusu dediğimiz zaman birçok kişinin yüzünü buruşturduğunu, erkeksi bulduğunu biliyorum. Ancak bu koku bildiğimiz deri kokularından değil. Biraz da deri sevmeyenler için deri kokusu gibi bir şey. Hermes'in ilk kadın kokusu (1961) Caléche ve Grace Kelly için yapmış olduğu Kelly Bag, Kelly Caléche bu ikilinin birleşimi.

Kelly Caléche açılışını soğuk ve yeşil notalarla yapıyor, yavaş yavaş gülün kokusunu hissetmeye başlıyorsunuz. Çiçekler, deri notaları, hiçbiri diğerinin üzerine çıkmıyor, asla sıkmıyor. Size rahatlık, kendine güven duygusu ve lüksü hissettiriyor. Alt notalardan iris(süsen) hafif pudramsı formuyla kendini belli ediyor. Deri akorları ve pudramsı yapı deri üzerinde hoş kokuyor. İlk çıktığında sadece EDT versiyonu bulunan Kelly Caléche' in , 2009 yılında parfüm versiyonunu çıktı. Gül notasının biraz daha baskın olduğu, daha şekerli bir koku olduğu söyleniyor. Ben henüz denemedim. Günlük kullanım için uygun olduğunu düşünüyorum. Yaz-kış ayrımı yapmayacağım bu koku için her mevsime uyduğunu düşünüyorum.

Pınar Elal
Parfümler ve kokular ile ilgili basın bültenlerinin ötesinde, daha doyurucu bilgileri, kendi yorumlarımla blogumda paylaşmak ve bir parfüm rehberi oluşturmak hedefim. Çocukluğumdan gelen herşeyi koklama içgüdüsü ve özellikle babadan geçme bir parfüm tutkusu, beni de parfüm macerasının içine çekti. Koku alma duyumu her geçen gün daha da geliştirdiğime inanıyor, parfüm tutkunlarını ve yorumlarını bekliyorum.
parfumdiaries.blogspot.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER