@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.02.2010

Kadınlar için değişiklik saçlardan başlar!

Saçınızın rengini değiştirmek istiyorsunuz, emin misiniz? Merak ettikleriniz pudra.com'da...

İtiraf edin! Ne zaman sevgiliniz sizi terk etse, canınız değişiklik istese ya da o çok beğendiğiniz adamın dikkatini çekmeye karar verdiğinizde, el attığınız ilk değişiklik ne olur? Tabi ki, saçlar!

Kadınlar için değişiklik saçlardan başlar!
Değişimin başlangıç noktası bu olduğuna göre, sonuçtan pişman olmamak için bu kararı bilinçli uygulamak lazım. Öyleyse yazımızı okumaya devam... Sizin için harika bilgiler derledik!


Saçlarımızı boyarken istediğimiz rengi nasıl elde edebiliriz?
Saçı renklendirmeden önce istenen sonuca ulaşmak için elde edilmek istenen rengin çok iyi saptanması gerek. Renk saptaması yaparken daha önce boyanmamış saçlar için; saçlarda beyaz yoksa veya azsa, doğal renginden bir ton açık renk seçilmelidir.
Daha önce boyanmış saçlar aynı renge veya koyu renge boyanabilir. Ancak boyalı saçları olduğundan daha açık renge boyamadan önce, saçın rengini açma işleminin uygulanması gerekir. Bu şekilde arzulanan saç elde edilmiş olunur.


Boyanırken saçımız nasıl olmalı?
Saçınızın temiz ya da kirli olması farketmez. Her iki durumda da iyi sonuç alabilirsiniz. Ancak boya yapmadan önce saçınızda jöle, biryantin, sprey, köpük gibi saç şekillendiricileri varsa, fırça yardımıyla temizlemelisiniz. Çünkü şekillendiriciler saça yeterli miktarda boyanın nüfuz etmesini engeller. Boyanın kalıcılığı kısa süreli olur.



Boya saçı döker mi?
Boya saçı dökmez. Mevsim değişikliği, fizyolojik rahatsızlıklar, düzensiz beslenme gibi koşullar saçın dökülmesine neden olur.

Cildimize bulaşan boyayı nasıl temizlemeliyiz?
Saç boyasını uygulamaya başlamadan önce saç diplerine nemlendirici krem uygulanabilir. Bekleme süresi sonunda saçlar yıkanmadan önce veya yıkandıktan sonra nemli bir pamukla boyanın ciltten temizlenmesi kolaylaşır. Nemlendirici krem uygulaması unutulursa, sabunlu bir bez ya da pamuklu yardımı ile boya temizlenebilir.

Kaş ve kirpikler boyanır mı?Kaş ve kirpikler hiçbir boya ile boyanmaz. Eğer kaşlarınızı boyamak istiyorsanız, özel olarak hazırlanmış kaş-kirpik boyalarını kullanın.



Boyayı ne kadar zamanda bir tekrarlamak gerekir?
Saç, ayda yaklaşık 1 cm. uzar. 4 ila 5 hafta ara ile saç diplerini boyamak ve saç uçlarına rötuş yapmak gerekir.


Evde boya yaparken, ne tür boyalar tercih edilmeli?
Öncelikle saç boyası olarak evde ya da profesyonel kullanımda da olsa organik içerikli saç boyaları tercih edilmeli. Organik içerikli boyalar sağlığı tehdit etmediği gibi, saç üzerinde canlılık ve parlaklık sağlar.


Ambalajında "organik" yazan her boyanın organik olmadığı, özellikle hamile kadınların kimyasal saç boyası kullanmamaları gerekiyor. Boya satın alırken kutunun üzerinde organik sertifikalı ürün olup olmadığına dikkat etmek gerekir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER