20.10.2016

Önder Tiryaki'den saç bakım sırları

Saç stilisti Önder Tiryaki, günlük saç bakımı ve sağlıkla parlayan saçlar için yapmamız gereken bakım tüyolarını açıkladı.

Bu yıl 43. kez düzenlenecek Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nde hayranı olduğu sanatçılarla kırmızı halı atmosferini soluyacak olan, sağlıklı ve güçlü görünen saçlarına göre belirlenen 10 şanslı kız, Pantene Altın Kelebek özel jürisi tarafından seçildi. Pantene ve Önder Tiryaki işbirliği ile “Pantene Kırmızı Halıya Hazırlık Akademisi” teması altında 10 kızla bir araya gelen ekip, saç şekillendirme tüyolarını ve saç bakımının inceliklerini uygulamalı bir şekilde anlattı. 

Önder Tiryaki'den saç bakım sırları
 

Sonbaharda saçlara nasıl bakım yapılır?

Deniz, kum, güneş saçın gerçekten kurumasına neden olur. İyi bir bakım yapmanız şart. Soğuk da sıcak da saça çok zarar veriyor. Ara mevsimler yani baharlar saç bakımları konusunda dinlendirici dönemler. Saça her dönem bakım yapılmalı ama özellikle ara mevsimler saçın nem dengesini sağlamak için kritik.
 

Şampuanın yanında saç bakım kremi ve saç bakım yağları olmazsa olmaz

Saçlarınıza ne kadar iyi davranır, ne kadar sevecen yaklaşırsanız, o kadar olumlu bir dönüş alırsınız. Şampuanın yanı sıra her yıkamadan sonra saç bakım kremi kullanılması gerek. Saç bakım yağlarını ise hayatımızın bir parçası yapmalısınız.
 

Saç bakım yağlarının kullanımı

Argan Yağlı Elixir, çok yönlü bir bakım sağlayan argan yağı ile saçların yıpranmalara karşı güçlenmesini ve sağlıkla parlamasını sağlar. Keratin Onarıcı E Vitaminli Yağ da, içeriğindeki Keratin ve E vitamini kompleksiyle yıpranmış saçlara ihtiyacı olan bakımı sağlar.
 

Bakım kremleri saçı dökmez

En yanlış bilinen bilgilerden biri de bu. Saç kremi saçları döküyor algısı, kremin saçınızda önceden kopmuş olan saçlara yapışarak onları aşağı indirmesinden. Saç bakım kremi saçların dökülmesini engelliyor aslında. Saçlar kırılmasın, daha kolay taransın ve taranırken kopmasın diye saçı yumuşatıyor. Böylelikle saçınız kırılmıyor ve kopmalar engelleniyor.
 

Özel gecelere hazırlanırken saçlarda dikkat edilmesi gerekenler

Saçınızın her zaman güçlü ve sağlıklı görünmesine dikkat edin. Eğer saçlarınız güçlü ve sağlıklı duruyorsa, daha kolay şekil alır, daha rahat dokunuşlarla istediğiniz modeli uygulayabilirsiniz. Açık bırakabilir, gevşek örgüler uygulayabilirsiniz. Bu sene havalı ve kalıplaşmış saç görüntüsünden çıkıldı. Doğal, sağlıklı dalgalar tercih ediliyor.

Kırmızı halı veya özel geceleriniz için Önder Tiryaki’den öneriler
  • Kusursuz saç şekilleri için önce saçınızı şampuanlayın ve saç bakım kremini sadece uçlara değil tüm uzunluğunca uygulayın ki, şekillendireceğiniz saçın temeli sağlam olsun.
  • Saçı şampuandan sonra tüm uzunluğu boyunca saç bakım kremiyle nemlendirin, duştan sonra ise durulanmayan saç bakım yağıyla hazırlayın. Saçı tutamlar halinde kurutun ve ısıyı dağıtan bir fön makinesi başlığı kullanın. Böylece saçlarınızın elektriklenmesini önlemiş olursunuz.
  • Saçınız tamamen kuruduğunda, saçınızı küçük tutamlara ayırarak maşa ile kıvırın. İsterseniz elinize bezelye büyüklüğünde 7/24 saç şekillendirici bakım kremi veya durulanmayan saç bakım yağlarından alın ve saçınıza sürün ki her bukleniz ayrı ve belirgin dursun.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER