03.01.2023

Saç boyası koyu çıkarsa boyanın rengini açma yöntemleri

Saçlarınızı evde boyamaya karar verdiniz ancak boyanın rengi çok koyu çıktıysa panik yapmayın! Evet, size boyanın rengini açma yöntemleri ile geldik!

Deneyimli olmanıza rağmen saç renginiz boya sonrası istediğiniz gibi olmadıysa, boya seçimi veya bekleme süresi gibi nedenlerle arzu ettiğinizden çok daha koyu renk çıktıysa, boyayı saçtan arındırmanın ve birkaç ton da olsa saçınızın renginin açılmasını sağlamanın yolları var. İşte saç boyasının rengini açmak için izlemeniz gereken adımlar...

Saç boyası koyu çıkarsa boyanın rengini açma yöntemleri

Saçlarınızı evde boyamaya karar verdiniz, ancak saç boyası çok koyu çıktı. Bu durumda boya saça nüfuz etmeden yapılabilecek birkaç işlem var. İşte saçtan boyayı arındırma yolları...

SAÇLARINIZI VAKİT KAYBETMEDEN ARINDIRICI ŞAMPAUNLA YIKAYIN

Eğer saç boyanız beklediğinizden koyu sonuç verdiyse, saçınızı mümkün olduğunca çabuk yıkayın. Ancak saç boyası koyu çıktıysa, şampuan olarak boya koruyucu değil, arındıcı şampuanları kullanmak gerekir. Arındırıcı özellikteki bu güçlü şampuanlar genellikle şeffaf renkte olur. Katran içeriği bulunan kepek şampuanları da fayda sağlayabilir.
Saç yıkama

Arındırıcı şampuan kullanırken, şampuanı mutlaka diplerden uçlara doğru sürmeye dikkat edin. Saçlarınız temiz olmasına rağmen yıkama işlemini uzun uzun yapın. Durulama işleminde ise başka bir tüyomuz geliyor.

SAÇINIZI YIKAMA İŞLEMİNDE DURULARKEN SICAK SU KULLANIN

Isı, boyayı saçınızdan çıkarmaya devam eder. Bu nedenle günlük yıkamalarda çok sıcak su kullanılması tavsiye edilmese de amacımız boyayı saçtan biraz olsun çıkarmak olduğu için saçınızı şampuanaldıktan sonra sıcak su ile durulayın. Sıcak su rengi soymaya ve saç renginin açılmasına yardım eder.

Durulamadan sonra saçınızı birkaç kere daha arındırıcı şampuan ile yıkamanız gerekebilir. Durulama sonrasında saçınızın rengini kontrol edin ve gerekiyorsa, birkaç defa daha yıkayın. Her seferinde sıcak su ile durulamaya devam edin.
 
Arındırıcı şampuan

Güçlü arındırıcı şampuanlar saçın kurumasına neden olabilir. Bu nedenle son aşamada normalde saç kremi kullanmıyorsanız bile bu işlem için durulama sonrası saçınızı kremleyin. Saç kreminizi tüm saçınıza yedirin ve birkaç dakika bekleyin. Ardından tekrar durulayın.

Saçınızın renginden halen çok memnun değilseniz, boyama işleminden sonraki birkaç gün boyunca saçınızı daha sık yıkayın. Bu dönemde çok yıkanan saçın daha az yıpranması için saç kremi kullanmaya devam edin. İşlemler sonrası saç renginizden memnun kalırsanız, saçınıza haftada bir derin bakım uygulamaya başlayın.

NOT: Normal şartlarda, saçlarınızı boyadıktan sonra yoğun saç renginizi korumak istiyorsanız, yıkamak için birkaç gün bekleyin. Ancak amacımız çok koyu çıkan saç boyasının rengini açmak ise, hemen yıkıyoruz.

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ​Doğru saç rengi nasıl seçilir?
Bronzlaştırıcı ve parlatıcısız dışarı çıkamıyorsanız yanlış saç rengi seçmiş olabilirsiniz. Kendinize uygun doğru saç rengini nasıl bulacağınızı yazdık.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER