13.04.2021

Saç dökülmesi neden olur?

Genetik, çevresel, vitamin eksikliği veya ilaçlar; saçlar pek çok nedenle dokülebilir. Belli sayıda saç dökülmesi ise normal kabul edilir.

İZLE: SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI ÖNLEMLER👇 
Saç tellerimiz bazı dönemlerde veya genetik, çevresel, vitamin eksikliği vb. nedenlerle yoğun bir  şekilde tek tek  dökülebilir. Günde 100-150 tel arası saç telinin dökülmesi ise normal sayılır. Ancak günlük saç dökülmesi 150-200 telden fazla ise teşhis  ve tedavi için uzman bir doktor ile görüşmek gerekir. Genetik nedenli dökülmelerde saç köklerimiz daha çok zayıflar, güçsüzleşir, giderek incelerek ayva tüyüne döner ve dökülür. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif  Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Serdaroğlu saç dökülmesi ile ilgili en çok sorulan sorulara Pudra.com okuyucuları için cevap verdi.

Saç dökülmesi neden olur?

Saç dökülmesi sorunu yaşayanlar sıklıkla, "neden saçlarım dökülüyor, şampuan seçimi saç dökülmesini etkiler mi, daha hızlı uzayan ve dökülmeyen saçlar için nasıl şampuanlar kullanmalıyım" gibi soruları sorarlar. Peki ama saçlarımız neden dökülüyor olabilir?

Saç dökülmesi nedenleri
  • Genetik faktörler - Androgenetik Alopesi (Ailede baba, dayı veya amcada kellik varsa)
  • Maruz kalınan yoğun stres
  • Demir, selenyum, çinko ve magnezyum gibi mineral eksiklikleri
  • Vitamin A fazlalığı
  • Ağır diyet ve hızlı kilo verme
  • Mevsimsel değişiklikler
  • Hormonal bozukluklar
  • Kullanılan bazı ilaçlar
  • Doğum sonrası lohusalık
  • Saç köklerimizin yaşa bağlı olarak yaşlanması ve zayıflaması

Yukarıdaki nedenleri bağlı olarak saç tellerimiz  yoğun bir  şekilde tek tek  dökülebilir. Günde 100-150 tel arası saç telinin dökülmesi normal sayılır. Eğer 150-200 telden fazla ise teşhis  ve tedavi için uzman bir doktor ile görüşmelisiniz.  Genetik nedenli dökülmelerde saç köklerimiz daha  çok zayıflar, güçsüzleşir, giderek incelerek ayva tüyüne döner ve dökülür.

Saç dökülmesine karşı şampuanlar ile saçlarımızı nasıl güçlendirebiliriz?

Saç dökülmelerinde şampuan kullanımı etkili olur mu?

Öncelikle şampuanın içeriği saçlı derimizdeki nem ve yağ dengesini koruyacak bir içerikte ve bitkisel olmalıdır. Bu nedenle şampuan seçerken içeriğinde bulunan kimyasal temizleme ajanlarının, özellikle sülfatlı yüzey aktif maddelerin türüne ve miktarına dikkat etmeliyiz.

Saç dökülmesine karşı SLS, paraben ve silikon türevlerini içermeyen şampuanlar kullanmalıyız. İçerik olarak yoğun kimyasal içeren şampuanlar saçlı derimizi kurutur ve nem dengesini bozarak ciltte pullanma ve hatta allerjiye bağlı kızarıklığa neden olur.

Saç köklerinin zayıflaması nedeniyle, saçlarımız incelir ayva tüyüne döner, kırılır ve dökülür. Saçlarımızın sağlıklı uzaması ve uzun ve güçlü saçlara sahip olmak için saç derimizin de sağlıklı olması çok önemlidir.

Deri sağlığı, sağlıklı bir temizlik ürünüyle sağlanabilir. İçinde allerjen maddeler ve sülfatlı  bileşikler olan şampuanlarla sağlıklı bir deri kalitesini sürdürmek olası değil.

Sağlıklı bir bitkinin nem ve vitamin açısından dengeli bir toprakta büyüyeceği gibi saçlarımız da nem ve yağ dengesi sağlanmış saç derisinde uzar ve kalınlaşır.

Hızlı uzayan saçların formülü, saçımızı hem içten, ağızdan alınan besin ve besin takviyeleriyle hem de dıştan, kaliteli  şampuan ve serumlarla kaliteli beslemektir.

Saç dökülmesine karşı kaliteli bir şampuanla saçlı derinizin ve saçınızın sağlığınızı korursunuz. Marketlerde satılan ve saç dökülmesine karşı etkili olduğu belirtilen şampuanları almadan önce ürünü inceleyerek silikon ve paraben  içermeyen, bitkisel içerikli doğal şampuanları tercih etmelisiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER