Pudra.com 07.06.2013

Saç dökülmesine karşı hurma

Zengin vitamin ve mineral içeriği olan hurmanın hamilelik sonrası görülen ve strese bağlı saç dökülmesini de engellediğini bilyor muydunuz?

İnsan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan, 10'dan fazla vitamin ve mineral içeren hurmanın yararlarını biliyor musunuz?

Saç dökülmesine karşı hurma

Vitaminler ve zengin mineral içeriğiyle vücut direncine katkıda bulunan hurma, doğumu kolaylaştırması ve anne sütünü artırmasının yanı sıra kadında hamilelik sonrası görülen saç dökülmesi problemine de çare oluyor.

Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı (Phoenix dactylifera) gıda olarak sık kullanılan bir besin haline getirirken, içerdiği zengin maddeler birçok sağlık problemine iyi geliyor. Kalp-damar ve mide sağlığını koruyucu, antioksidan özelliğe sahip olan hurma özellikle içeriğindeki vitaminler, mineraller, ve aminoasitler sayesinde kadınlar için önemli bir besin kaynağı oluşturuyor.

“Hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları bugün bilimsel olarak da biliniyor” diyen Prof. Dr. Murat Türkoğlu, annenin zayıf düşen vücuduna enerji kazandırmak, doğumu kolaylaştırmak gibi etkilerinin yanı sıra ayrıca hurmanın hamilelik sonrası görülen ve strese bağlı saç dökülmesini de engellediğini söylüyor.



Kadın için gerekli tüm vitaminler hurmada
Hamilelik sırasında hormonların etkisiyle güçlenip canlanan saçlar, doğum sonrasında aniden değişen hormon dengesi ve stres sebebiyle hızla zayıflayarak dökülüyor.

“Yüksek demir ve mineral içeriği bakımından hamilelikte iyi bir besin olan hurma içerdiği amino asitler ile de saç oluşumunu destekler. Prosiyanidinlerin ise saç büyümesinde rolü olduğu biliniyor. Bu nedenle kadınların doğum öncesi ve sonrası özellikle taze hurma yemesi tavsiye edilir” diyen Prof. Dr. Türkoğlu, hurmanın ayrıca A vitamini, B1 (tiamin) B2 (riboflavin), biotin, folik asit ve askorbik asit gibi vitaminler, bitkisel steroller ve aynı zamanda amino asitler içerirken zengin vitamin ve mineral içeriği ile saç direncinin ve kalınlığının artmasına destek sağladığını belirtiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER