@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.05.2015

Saç dökülmesini önleyen iki mucize ürün

Bahar aylarında pek çok insanın saçı dökülüyor ya da saç yoğunluğu azalıyor. Pudra.com hacimli ve gür saçlarımızı koruyabilmek için neler yapabileceğimizi uzmanlara sordu.

Biz kadınlar kendimizi saçlarımızla ifade ederiz. Saçlarımız kötü ve cansız göründüğünde mutsuz oluruz, dışarıya çıkmak bile istemeyiz. Ve tabii saçlarımız ne kadar bakımlı, parlak ve gürse kendimizi o kadar özgüvenli ve mutlu hissederiz.

Saç dökülmesini önleyen iki mucize ürün

Güzel görünmenin ötesinde saçlarımızla kurduğumuz psikolojik bağ tüm günümüzü etkiliyor. Saçlarımızı tararken fırçada gördüğümüz her saç teline üzülüyoruz.

Saçlarımız dökülmesin, hep gür ve canlı olsun diye neler yapmıyoruz ki? Her gün vitamin takviyeleri alıyoruz, bol bol su içiyoruz, şampuanımızı değiştirirken bile bin kere düşünüyoruz. Ama tüm bunlara rağmen hepimiz hayatımızın stresli bir döneminde, mevsim geçişlerinde ya da bazı vitamin eksiklikleri nedeniyle saç dökülmesi yaşıyoruz.

Ne kadar saç dökülmesi normal kabul ediliyor?


Araştırmalara göre günde 80 adet saç teli kaybı normal kabul ediliyor. Kadınların yüzde 76’sı ve erkeklerin ise yüzde 52’si saçlarının dökülmesinden şikayetçi. Galiba birçoğumuzun ortak derdi saç dökülmeleri. Ünlülerin kuaförü Şükrü Dudu’ya ve İstinyePark Trio’dan Kuaför Sabahattin Karabulut’a saç dökülmesinin nedenlerini ve saç dökülmesini önlemek için neler yapabileceğimizi sorduk.

Saçlar neden dökülür?


Kuaför Şükrü Dudu, genetik faktörler, mevsimsel geçişler, yorgunluk, stres, düzensiz uyku, düzensiz beslenme ve hava kirliliği nedeniyle saç dökülmelerinin yaşandığını söylüyor. Sabahattin Karabulut ise tüm bunlara ek olarak “Kadınlarda hormonal dengesizlikler, hamilelik ve doğum sonrası dönem saç dökülmesini tetikliyor” diyor. “Sabah yastıkta normalden fazla saç teli görüyorsanız, saçlarınız dökülüyor demektir. Gerekli doktor kontrollerini yaptırdıktan sonra her şey normalse uygun bakım ürünleriyle saç dökülmesini engelleyebilirsiniz. Bazı kadınlar saçlarını kestirirse dökülmeleri azaltabileceği düşünüyor, ancak bu doğru bir bilgi değil. Saçlar daha kısa olduğu için daha az dökülmüş gibi görünüyor sadece” diyor.

Saç yoğunluğunuzda azalma var mı?


Saç kökünde meydana gelen kolajen sertleşmesi saç dökülmesinin nedeni aslında. Deriye sıkıca tutunan saç köklerinde bazı nedenlerle kolajen yapı sertleşiyor ve saç telinin beslenmesi engelleniyor. Böylece saç teli zayıflıyor, yaşam süresi kısalıyor, cansızlaşıyor ve sonunda dökülüyor. Bu nedenle saç derisinin bakımına da en az saçlar kadar özen göstermek gerekiyor.

Saç yoğunluğunuzda azalmayı nasıl durdurabilirsiniz?


Kuaför Sabahattin Karabulut, saç yoğunluğu azalmasının saç dökülmesiyle farklı süreçler olduğunu söylüyor. "Saç dökülüyorsa buna karşı önlem almak gerekiyor. Ama eğer saç yoğunluğunda bir azalmadan bahsediyorsak bu uyku halindeki kök hücreleriyle ilgili. Kök hücreler işlevlerini yerine getiremeyince saç oluşumu azalıyor, bu yüzden saç derisinde belli bir alana düşen saç miktarında azalma oluyor, saç seyrekleşiyor. İşte bu tür saç problemlerinde saçlara yoğunluk kazandırmak için Kerastase’in Densifique serumunu öneriyorum. Densifique'yu 3 ay kullanınca saç yoğunluğunda gözle görülür bir fark oluyor" diyor.

Saç dökülmesinin önüne geçilebilir mi?


Günümüzde saç dökülmesinden ve saç yoğunluğunun azalmasından en çok erkekler muzdarip. Kuaför Şükrü Dudu “Erkek saçı daha kısa olduğu ve bölgesel dökülme yaşandığı için sonuçlar daha gözle görülüyor. Danışman kuaförlerden ürün alarak ve düzenli şekilde bu ürünleri kullanarak dökülmeler önlenebilir” diyor ve dökülmeler için Kerastase Aminexil Force R’yi öneriyor. Şükrü Dudu, “Aminexil Force R her gün 140 saç telini kurtarıyor. Bir haftalık kullanımdan sonra bile saçlar gürleşiyor ve ipeksi bir görünüm kazanıyor. Sonrasında yoğunluğu desteklemek için Densifique saç yoğunluğu aktivatörü ile bakım sürecini desteklemek gerekiyor" diye ekliyor.

Siz de pek çok kişi gibi baharda saçınızın yoğunluğunun azalmasından ve saç dökülmesinden şikayetçiyseniz kuaförünüze danışın. Kuaförünüz sizin saçınıza en iyi gelecek ürünü önerecektir. Ayrıca kerastase.com.tr'de saç güzelliği ve bakımı ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER