@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.11.2012

Saç fırçaları hakkında merak ettiğiniz her şey!

Dersimiz güzellik, konumuz ise saç fırçaları. Hangi saç fırçası hangi saça uygundur ve ne işe yarar? Detaylı araştırma sonuçlarımızı Pudra.com'da okuyun.

Saçlarınızı boyadığınız boyayı, şampuanınızı, saç kreminizi, şekillendirici spreyinizi büyük özenle ve araştırarak seçiyorsunuz. Peki taramak için kullandığınız fırça veya tarağın saçınıza uygun olup olmadığını biliyor musunuz? Saç fırçası çeşitlerini ve kullanım yerlerini Pudra.com'da okuyun.

Saç fırçaları hakkında merak ettiğiniz her şey!

Saç fırçalarına geçmeden önce geçmişe saygı duruşunda bulunalım ve taraklardan biraz bahsedelim.



Tarak deyince sizin de aklınıza dedenizin hep cebinde taşıdığı fildişi uzun taraklar gelmiyor mu? Aranızda hala tarak kullanan var mıdır bilmiyoruz ama saçınızın uzunluğuna ve yapısına göre doğru tarağı kullanıyorsanız oldukça sağlıklı bir tercih yapmışsınız demektir.

Saçlarınız kısa ya da orta boydaysa normal büyüklükte bir tarak işinizi görecektir. Ancak uzun ve gür saçlara sahipseniz normalden daha aralıklı dişleri olan bir tarak kullanmalısınız. Bizim tavsiyemiz plastik yerine ahşap ya da metal taraklar tercih etmeniz. Böylece saçlarınızın elektriklenmesini önleyebilirsiniz..




Ben fırça kullananlardanım diyorsanız, o zaman gelin şimdi de fırça çeşitlerine göz atalım.

Her şeyden önce fırçayı doğru kullandığınızdan emin olmalısınız. Saç fırçalarının tek amacı saça şekil vermek değildir. Aynı zamanda saç derisinin ürettiği doğal yağı saçın tamamına yaymaya da yararlar.

Yağ deyince hemen gözünüz korkmasın, yağ saç için sağlıklı ve gerekli bir maddedir. Doğru taranmayan saçlarda saç uçlarına ulaşmayan yağ, saç kırıklarının artmasına neden olacaktır.

Termal fırça

Saça şekil vermekte kullanılan termal fırçalar üzerindeki havalandırma delikleri sayesinde saç kurutma makinesinde gelen havayı saça kolayca ileterek saçın daha kolay şekil almasını sağlar. Ayrıca sıcak havayı üzerinde hapseden yapısı sayesinde şekil verme işleminin süresini kısaltacaktır.

Bu arada kurutma makinesiyle şekil verirken saçın maruz kaldığı ısı saça zarar verebilir. Üstelik bu işlemi sık aralıklarla tekrarlıyorsanız Pudra.com olarak mutlaka ısının vereceği zararı önleyen bakım ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz.






Yuvarlak fırça

Fön ısısına dayanıklı doğal ve naylon karışımı kıllardan oluşan yuvarlak fırçalar ısıyla saçı şekillendirmede en iyi sonuçların alınmasına yardımcı oluyorlar.

Dalgalı saçlarınızı düzleştirmek ya da düz saçlarınıza dalgalar vermek istediğinizde bu fırçalar en büyük yardımcınız olacak.

Daha keskin dalgalar için küçük, daha büyük ve hafif dalgalar için de daha büyük yuvarlak fırçaları tercih edin.







Aralıklı fırça

Bu fırçalar saçını daha çabuk kurutmak isteyenler için birebir!

Aralarında bulunan delikleri sayesinde havayı daha çok geçiren fırçalar, kısıtlı zamanların kurtarıcısı niteliğinde. Ayrıca tüm saç tiplerinde hacim yaratmak için de kullanılabilirler.



Yastıklı fırça

Saçınızı bu fırçalardan biriyle taradığınızda adına neden yastıklı dediklerini hemen anlayacaksınız.

Kopan ve saç içinde kalan eski saçlarınızı tararken kendi içine hapseden fırçalar, ucundaki noktacıklar sayesinde saç derinize masaj yaparak daha kan akışını hızlandıracaktır.

Bu da daha sağlıklı ve canlı gözüken saçlara kavuşmanıza yardımcı olacaktır.




Kürek biçimli fırça

Uzun ve gür saçlara sahipseniz kürek şeklindeki bu geniş fırçalardan vazgeçemeyeceksiniz.

Tek seferde daha fazla saç teline ulaştığı için işinizi kolaylaştıracak bu fırçalar saçınızın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER