@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.08.2015

Saçları her gün yıkamak doğru mu?

Saçlarımızı her gün yıkamak saçlarımızı yıpratır mı? Saçları her gün yıkamak doğru mu? Şampuanlar saç derisine zarar verir mi? Tüm bu sorularınızın yanıtları Pudra.com’da.

Geçtiğimiz yüzyılla kıyasladığımızda kişisel bakım alışkanlıklarının artan bir ivmeyle değiştiğini, özellikle günümüzde kadınların yaşamında kozmetiklerin büyük bir yer tuttuğunu görebiliyoruz. Bir markete girdiğimizde her bütçeye uygun farklı özelliklerde şampuanlar bulabiliyoruz. Özellikle 80’li yıllardan sonra iyice artan tüketim çılgınlığından, reklamların ve farklı uzmanların görüşlerinden de etkilenerek sağlıklı saçlara sahip olmak için şampuan kullanımının çokça arttığı bir döneme girdik. Modern toplumlarda iş hayatı, her gün yıkanmayı da gerekli hale getirdi neredeyse.

Saçları her gün yıkamak doğru mu?

Tüm bu anlattıklarımızın aksine bir taraftan da doğal olana yönelmeye çalışıyoruz. Kozmetiklerin vücudumuza zarar verebilecek kimyasallar içerdiği, her gün duş almanın dünyada su israfı yarattığı gibi birçok iddia da ortaya atılmış durumda son yıllarda. Bu çok tartışılan konulardan biri de her gün şampuanla saçı yıkamanın doğru olup olmadığı. Buna bağlı olarak, şampuansız saç nasıl temizlenir? sorusu da gündeme geldi ve birçok marka kuru şampuanları çıkardı. Kuru şampuanları günlük yaşantısının bir parçası haline getiren çalışan kadınların sayısı bir hayli arttı. Kuru şampuanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, En iyi 10 kuru şampuan yazımız size yol gösterici olabilir. Peki bu iddiaların dayanağı nedir? Yani, saç her gün yıkanır mı?
 
Şampuan ne işe yarar?
Saç her gün yıkanır mı? sorusunun cevabına değinmeden önce şampuanın ne işe yaradığından bahsetmekte fayda var. Saçımız sebum adı verilen doğal bir yağ üretir. Şampuan, saçımızda biriken kirleri arındırır ve yağları hapseder. Yeni nesil şampuanların çoğu yalnızca saçı temizlemeyi değil, saç derisini beslemeyi ve saç bakımı yapmayı da hedefliyor. Eğer saçlarınız çok yağlanıyorsa, Kolay yağlanan saçlar için öneriler yazımızı okumanızda fayda var.
 
Saçların her gün yıkanması ile ilgili uzman neler diyor?
Saçların her gün yıkaması konusunda uzmanlar ikiye ayrılmış durumda. Birinci grup, saçların her gün yıkanmasının yanlış olduğunu iddia ediyor ve bunun sebebini de kimyasalların saçın ürettiği faydalı yağları yok ettiğini ve en önemlisi de saç derisini kurutarak deri hassasiyeti ve kepek problemine yol açtığını söylüyor. Saçları gün aşırı hatta iki günde bir yıkamanın doğru olduğunu belirten bu uzmanlar, eğer yalnızca çok nemli bir yerde yaşıyorsanız veya çok ince saçlarınız varsa her gün yıkayabilirsiniz diyorlar. Amerika’daki David Geffen Sağlık Okulu’ndan Klinik Profesör Asistanı Carolyn Goh, "Saçın ürettiği yağ, saç derisini koruyucu bir bariyer oluşturuyor. Saçlarınızı ne zaman yıkayacağınız aslında size bağlı. Ne zaman kirli olduğunu düşünüyorsanız o zaman yıkayabilirsiniz" diyor.
 
Bu görüşün tam aksini savunan ikinci grup uzmanlar, saçın mutlaka her gün yıkanması gerektiğini iddia ediyorlar. New York'taki Philip Kingsley Klinik’ten Saç ve Kafa Derisi Uzmanı Elizabeth Cunnane Phillips, sağlıklı saçlar için sağlıklı bir kafa derisine ihtiyaç olduğunu ve bunun için de her gün saçlarımızı yıkamamız gerektiğini söylüyor. Philips, "Sağlıklı bir saç derisi, sağlıklı saç köklerine bağlıdır. Eğer kafamızdan fazla yağları ve kalıntıları arındıramazsak saçlarımız kolay uzamaz" diyor. Yani saçların daha hızlı uzaması için yıkamanın önemli olduğunu savunuyor. Yine saçların her gün yıkanması gerektiğini düşünen uzmanların ortak görüşlerinden biri de şu: Eğer her gün vücudumuzu yıkıyorsak, ellerimizi sıklıkla yıkıyor, dişlerimizi günde iki kere fırçalıyorsak, saçlarımızı neden her gün yıkamayalım? Karar sizin!

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

2015-2016 Sonbahar-Kış saç trendleri
2015-2016 Sonbahar-Kış sezonunda hangi saç modellerinin trend olacağını, hangi saç renklerinin kullanılacağını Pudra.com trend raporundan okuyun.

Sağlıklı saçlar için önemli ipuçları
Sağlıklı saçlara sahip olmak, kadın erkek herkes için çok önemli. Basit tüyolarla saçlara gerekli özen gösterildiğinde sağlıklı saçlara kavuşmak ise çok kolay!

Parlak saçların sırrı: Doğru yıkamak!
Saçların iyi temizlenebilmeleri için, sıradan bir şampuanlamadan çok daha fazlası lazım...

Yaz sonrası en iyi saç bakım ürünleri
Yazın saçlar güneş ışınları, deniz suyu ve klorlu havuz suyu nedeniyle yıpranıp, güçsüzleşerek eski canlılığını kaybeder. Sonbaharda saçlarınızı eski sağlığına kavuşturabilmek için kullanabileceğiniz en iyi saç bakım ürünlerini seçtik.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER