@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.11.2009

Topuz modelleri hangi yüz şekline yakışır?

Topuz kimlere yakışır, kimlere yakışmaz? Yüz şekline uygun topuz nasıl olur? Pudra.com'da...

2009/2010 saç modasının en popüler modellerinden biri topuzlar. Bence topuz bu sene moda olmadı çünkü modası hiç geçmedi. Her zaman kadınların en sevdiği saç şekillerinden biri oldu. Fakat biçimi ve kullanış tercihleri değişti. Klasik topuzlar yerlerini, çağdaş modellere bıraktı. Böylece çok çeşitli dağınık topuz modelleri de günlük hayatımıza girdi.

Topuz modelleri hangi yüz şekline yakışır?

Peki, topuz yapmayı çok seviyorsunuz ama yüz şekliniz topuza uygun mu? Ya da topuz yaparken yüz yapınıza göre nelere dikkat etmelisiniz?

Aslında her yüz şekline göre topuz yapılabilir. Yeter ki, saçta yapılacak hareketin yüzün neresini etkilediğini bilmelisiniz. Burnunuzda kemerli bir yapı varsa, buna bir kakül gerekiyor. Çünkü yandan bakıldığında burnun çıkıntısını kakül ile dengelemiş olursunuz. Eğer çeneyi daha içeri çekmek istiyorsanız, başın tepe noktasında bir hacim oluşturmalısınız. Eğer çeneniz küçük ise, tepe noktanızı basık yapmanız gerekiyor ki çeneniz biraz daha uzun ve normal görünsün.

Topuz yaparken ya enseye birkaç tutam saç düşürmek lazım ya da bombeli bir yapı oluşturmak lazım. Bu bölgede hacim yaratırken tam tepe noktanızdaki bıngıl dediğiniz bölgenin (bebekken yumuşak olan bölge) de kabartılması gerekir ki, gıdınız içeri doğru çekilsin. Çene kısmınızda bir genişlik söz konusu ise yüzünüze düşen saç modelleri çenenizi yanlardan bastırarak daha ensiz gösterecektir.

Ünlülerin Kuaförü Adnan Serter'den bu konuya uygun önerileri izleyin, evde siz de kolayca topuz yapın!

   


Pratik topuz yapmayı öğrenmek için Adnan Serter'i izleyin.

   


Hangi yüze hangi topuz modeli yakışır? Adnan Serter'den izleyin...

   


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER