Pudra.com 18.10.2011

Yıldırım Özdemir'den saç trendleri

Ünlülerin saç tasarımcısı Yıldırım Özdemir, yeni sezon saç modasıyla ilgili tüyolar verdi. Saçlardaki renk eğilimi ne yönde? En çok tercih edilen saç toplama biçimi hangisi? Ve daha fazlası Pudra.com'da.

Her trend geçişinde olduğu gibi bu dönemde de zıtlıklar göze çarpıyor. Biraz cesaretle saçlarınızla bu hüzünlü mevsime meydan okuyun! Nasıl olsa, saçlarınız hep uzuyor, kendini yeniliyor...

Yıldırım Özdemir'den saç trendleri
Yıldırım Özdemir

Ünlü saç tasarımcısı Yıldırım Özdemir, 2011-2012 Sonbahar Kış saç trendlerini P&G Beauty vasıtasıyla bizlerle paylaştı.

"İlk tercihim her zaman karamel tonları"
Sonbahar bohem bir mevsim. Hava şartlarının insanların ruh hali üzerindeki etkisi ise bilinen bir gerçek. İşte bu yüzden sonbahar biraz da hüzün demek. Bu mevsimde kadınlar daha koyu renkleri tercih etseler de ben pek böyle düşünmüyorum. Yazdan kalan sarı tonlara biraz daha ışıltı katıp küçük dokunuşlarla kullanmaya çalışıyorum. Kışa girildiğinde pek çok kişinin tercihi bakır ve kahve tonlardan yana olur. Ancak benim ilk tercihim her zaman karamel tonlardır. Böylece yaz aylarından kışa yumuşak ve kademeli bir geçiş yapmış oluyoruz aslında.

"Ensedeki saçlar epey kısaldı"
İlkbahar- yaz dönemi ile bu dönemi karşılaştırıldığımızda çarpıcı değişiklikler olduğunu söylemek yanlış olmaz. Örneğin ensedeki saçlar epey kısaldı. Saçın üst kısımlarından uçlara doğru üçgen uzunluklar geldi. Bu yeni kesim şekli bize farklı topuzlar yapma şansını verdi. Uçlara daha köşeli bir şekilde uzanan saçlarla çok hoş topuzlar yapıyoruz.


"Topuzlar yüksek ve daha düzgün"
2010 yılından 2011’e doğru uzanırken en büyük değişimi topuzlar yaşadı diyebiliriz. Topuzlar çok uzun zamandır tek tipti. Her yerde dağınık taranmış topuzlar görüyorduk. Tabii ki dağınık topuzlar kötüydü diyemeyiz. Kadınlar bu sayede daha doğal bir görünüm kazanıyorlardı. Ancak 2011 yılında topuzlar da değişime ayak uydurdu. Şimdi topuzlar daha net ve daha özenli taranıyor. Topuzların tepeleri yüksek ve saçın geri kalan kısmı tamamen yanlara yapışık olacak. Islak saçlar ve ön plana çıkarılmış gözler kadınlara daha sanatsal bir görünüm kazandıracak. Aslında çok daha keyifli bir yıl bizi bekliyor.

"Kesim ile rengin birlikte ahengi önemli"
Türk kadını genelde sarışın olmayı arzu eder. Kendi saçının doğal rengi uygun olmadığı durumlarda dahi Türk kadınları saç diplerini küllendirip sarı saçlara sahip olmak istiyorlar. Halbuki bu yaklaşım doğru değil. Saçınızın doğal rengi sarıya döndürülmeye müsait değil ise solgun bir görünüme sahip olma potansiyeliniz çok yüksek. Ben her zaman ten rengiyle saç renginin uyumundan yanayım. Tabii ki burada kesim de çok önem kazanıyor. Kesim ile rengin bir ahengi de görünümün kusursuz olması bakımından çok önemlidir.

"Saçlarınızla eğlenin!"
Bence her kadın saçıyla eğlenebilmeli. Çünkü bir kadının en önemli aksesuarıdır saçı. Kökü olan sürekli büyüyen kendini yenileyen bir şey saç. Bu bakımdan çok şanslıyız. Tek yapmamız gereken cesaretimizi toplayıp onunla oynamak. Elbette onun da bakıma ihtiyacı olduğunu unutmadan özenle hareket etmeliyiz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER