07.08.2017

Sıcaktan yıpranan saçlara pratik bakım önerileri

Yaz boyunca havuz, deniz ve güneş gibi sebeplerle yıpranan saçları onarmanın vakti geldi. Kolayca uygulayabileceğiniz saç bakım önerileri Pudra.com' da.

İZLE: SAĞLIKLI SAÇ DİPLERİ BAKIMI👇 
Saçınız ne kadar güzelse, siz de kendinizi o kadar güzel hissedersiniz. Bakımlı ve sağlıklı saçlar her kadının gurur kaynağıdır. Piyasada satılan ürünlere alternatif evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz pratik bakım önerileri sizler için haberimizde.

Sıcaktan yıpranan saçlara pratik bakım önerileri
 
  • Maske uygulayın!
Saçlarınıza haftada bir ya da iki kez maske uygulamayı ihmal etmeyin. Maske sayesinde yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden, deniz suyu ve klordan hasar gören yıpranmış saç telleriniz derinlemesine onarılır. Saçlarınız güç kazanır. Bakım ve onarım için bütçenizi de sarsmanıza gerek yok. Evde bulunabilecek malzemelerle bakımınızı yapabilirsiniz. Bu maskeleri evde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Avokado maskesi Avokado, içeriğindeki nemlendirici özellikle cansız saçları canlandırmakta çok etkilidir.  Bu ev yapımı avokado saç maskesi kuru ve kırılgan saç yapısı olanlar için idealdir. 

Maske için malzemeler
  • Küçük olgunlaşmış avokado
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Badem yağı
  • 100 ml süt

Nasıl hazırlanır: Avokadoyu parçalara ayırın. Ezerek topaksız bir püre haline getirin. Süt ve zeytinyağını (veya badem yağı) ekleyip çok iyi karıştırın. Saç köklerinden uçlarına doğru uygulayın. 15 dakika bekleyin ve yıkayın.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Yeni trend: Sülfatsız şampuan ve saç bakım ürünleri
Sülfatsız ürünler son yılların yükselen trendi haline geldi. Peki doğru ürün hangisi? İşte saç bakım rehberimiz!
 
ı

Muz maskesi Muz, doğal yağlar ve nem içerir. Ev yapımı muz saç maskesi, saçlarınızın sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Yanı sıra saç kırılmasını önler, saçın esnekliğini arttırır ve koparak dökülmeleri bitirir.

Maske için malzemeler
  • İki adet olgunlaşmış muz
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Nasıl hazırlanır: Muzları püre haline getirin. Bal, Hindistan cevizi ve zeytinyağını, ezilmiş muza ekleyin ve karıştırın. Saçlarınıza uygulayın. İyi bir etki için en az 5 dakika bekleyin. Ilık suyla iyice durulayın.

Bu haber ilginizi çekebilir: Saç kurutmanın 10 püf noktası
Elektriklenen veya şekil almakta zorlanan bir saç yapısına sahipseniz size saç kurutma ile ilgili ipuçları vermeye geldik. İnce telli saçları da unutmadık.
 
  • Saç kremi yerine süt kullanın
Sütteki yağ ve albümin saçlara yumuşaklık ve parlaklık sağlar. Sütü boş bir şampuan şişesine dökün, yıkanmış nemli saçlara uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından soğuk suyla durulayın.
 
  • Parlaklık saçlara limon ile kavuşun
    Limondaki doğal asit, bakım ürünlerinin kalıntılarını arındırır. Saçların parlamasını sağlar. Bir limonun suyunu sıkın, suyla inceltin ve nemli saçlara uygulayın. 10 dakika sonra saçlarınızı durulayın.
 
  • Saçlarınızı her gün yıkamayın

    Saç bakımında yaptığımız en büyük hatalardan biri de saçlarımız temiz olsun diye her gün yıkamak. Bu işlem saçın ve saç derisinin doğal yapısını bozup saçın nemini kaybetmesine, saçın daha çabuk kırılmasına ve dökülmesine neden oluyor. Saçlarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız gün aşırı yıkamalısınız. 
 
  • Kırık uçlardan kurtulun

    Saç bakımınıza başlamadan önce kuaföre gidip az da olsa kırıklardan kurtulun. Bu şekilde saçlarınızı eski sağlığına kavuştururken işiniz bir adım daha kolaylaşacak.
 
  • Saçlarınızı ısıdan koruyun

    Sağlıklı saçlara kavuşmanızı hızlandırmak istiyorsanız fön ve maşa gibi yüksek ısı ile yapılan saç modellerine bir süre ara vermelisiniz. Eğer kusursuz şekillendirilmiş saçlarınızdan vazgeçemiyorsanız ısı koruyucu spreyler kullanabilirsiniz.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Yaz için yepyeni saç kurtarıcı maskeler
Silikon, SLS ve paraben içermeyen; karıştırılıp, eşleştirilebilen saç maskeleri L'Occitane'ın bu yaz saçlara en yenilikçi hediyesi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER