› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.01.2010

2009 Yazının Güneş Gözlükleri

2009 yazına büyük kare ve yuvarlak çerçeveler damga vuracak.

Güneş kendini göstermeye başladı. Güneş gözlükleri de ortalığa çıktı. Biz de 2009 yazının gözlük modellerini sizler için araştırdık. İşte, podyumlardan 2009 güneş gözlüğü modelleri…

2009 Yazının Güneş Gözlükleri

Bu yazın öne çıkan modeli: Yusyuvarlak
John Lennon, Janis Joplin deyince aklımıza gelen, 90’larda Meg Ryan’ın yüzünden düşürmediği, şimdilerde de moda ikonu Mary Kate Olsen’da görmeye başladığımız yuvarlak çerçeveli gözlükler bu yazın öne çıkan modellerinden.
Moda haftalarında da Michael Kors, Proenza Schouler, Ralph Lauren, Dries Van Noten gibi moda devlerinin koleksiyonlarında yer verdiği bu hippi görünümlü yusyuvarlak çerçeveli gözlükler bu yaz çok fazla görüleceğe benziyor.



2009’un en çok konuşulanı: RayBan Clubmaster
RayBan her yaz olduğu gibi bu yaza da farklı bir modeli ile damga vuruyor. Geçen yazın favori modeli Wayfarer’ın yerini bu yaz da Clubmaster alıyor. 50’lerin optik gözlüklerinden ilham alınarak yaratılmış olan Clubmaster gözlüklerin popülaritesinin bir nedeni de ‘Gossip Girl’ dizinin üyelerinin bu gözlüğü kullanmaları.
Hollywood starlarının da yüzlerini süsleyen bu gözlüklerin 2009 yazında bolca görüleceğiz. Kemik gövde, sap ve metal burundan oluşan Clubmaster’ın kırmızı, mavi, siyah, beyaz, bej, yeşil renkleri bulunuyor.



Desenli kemikler, rengarenk modeller
Bu yazın dikkat çekici bir diğer modeli de farklı desenlere sahip kemik çerçeveli gözlükler.
Vera Wang’ın mozaik görünümlü kemik tasarımları, Dolce & Gabbana’nın leopar desenleri, Lanvin’in taşlarla bezenmiş büyük çerçeveleri modelleri dikkat çekiyor.



Yarım çerçeveli gözlükler
2009 yazının bir diğer gözde modeli de yarım çerçeveli gözlükler. Carolina Herrera’nın beyaz çerçeveli, Marc Jacobs’ın kalın kemikli ve Louis Vuitton’un çılgın modeli dikkat çekici gözlüklerden. Yarım çerçeve modeline RayBan Clubsmaster güneş gözlüklerinde de rastlıyoruz.



Kemik çerçevelerin asaleti
Kemik çerçeveli güneş gözlükleri bu yaza damgasını vurmaya devam ediyor. 2009 yaz defilelerinde sıkça rastlanan kemik gözlüklerden özellikle Vera Wang’ınkiler çok güzel. Vera Wang hem yuvarlak modeli, hem de kemik çerçeveleri bir araya getirmiş; böylece 2009 yazını özetlemiş. Derek Lam’ın güzel tonları da dikkat çekici gözlüklerden. Stella McCartney’in kumaş saplı bu büyük kemik gözlüğü ise oldukça şık bir görünüme sahip.



Çift renk çerçeve
Carolina Herrera’da siyah-beyaz, Marni’de mavi-sarı, Marc Jacobs’da beyaz-siyah modellerine rastladığımız çift renk çerçeveye sahip gözlüklerin boyutları farklılık gösteriyor.



Kocaman gözlükler
Son yılların en çok tercih edilen ve modası geçmek bilmeyen gözlükleri de kocaman çerçeveli modeller. 2009 yazında yine kocaman çerçeveli modellere rastlıyoruz. Missoni’de kare hatlı kemik, Yves Saint Laurent’da simsiyah ve dikdörtgen, Gucci’de 80’ler nostaljisi yaşatan büyük çerçeveli gözlükler bu yaz da kullanılmaya devam ediyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER