› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.09.2014

Ayakkabı bakımı nasıl yapılır?

Sonbaharın gelmesiyle botlar, çizmeler dolaplardan çıkmaya başladı. Tüm yaz kutularda kapalı kalan ayakkabılarınızı tekrar kullanmaya başlamadan önce nasıl bakım yapabileceğiniz Pudra.com’da.

Havaların soğumaya başlamasıyla yazın ayaklarımızdan çıkarmadığımız sandaletleri çabucak unuttuk. Gündüz ve gece arasındaki ısı farkından en çok ayaklarımız etkilendiğinden kapalı ayakkabılara hızlı bir geçiş yaptık. Botlarınızın veya çizmelerinizin giymeden önce bakımını yaparak daha uzun süre kullanmaya ne dersiniz? İşte size doğal ve hızlı biçimde ayakkabılarınızı parlatacak öneriler.

Ayakkabı bakımı nasıl yapılır?

Zeytinyağı kullanın
Botlarınızın yeni alınmış gibi parlamasını istiyorsanız birkaç damla zeytinyağı işinizi görür. Bir kağıt havlu ya da bezin üzerine sadece bir-iki damla zeytinyağı döküp, bu bezle botlarınızı silebilirsiniz. Oldukça doğal olan bu yöntem ayakkabılarınıza bakım yapar ve daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Ayakkabılarınızı parlak giymekten hoşlanıyorsanız, bunu sık sık tekrarlayabilirsiniz.

Kutusunda tutun
Birçok kadın ayakkabılarını dolaba dizip hepsini bir arada görmekten hoşlanır. Ancak botlarınızın zarar görmesini istemiyorsanız, çıkardıktan sonra kutularına koyup saklamalısınız. Bu botlarınızın deforme olmasını engeller.

Kağıt sıkıştırın
Uzun botlarınızın şeklinin bozulmamasını ve zarar görmemesini istiyorsanız, kullanmadığınız zamanlarda içlerine biraz gazete kağıdı sıkıştırabilirsiniz. Böylece uzun botlarınızı tekrar giymek istediğinizde, eğilip bükülmüş ve derisi zarar görmüş botlarla karşılaşmazsınız.

Limonu deneyin
Ayakkabılarınız kirlediği zaman limon suyunu ve içme suyunu %50 oranında karıştırıp, bu karışımla ayakkabılarınızı silebilirsiniz. Limonun asitli yapısı ayakkabınızdaki kirleri kolayca temizleyip yeni gibi görünmesini sağlayacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER